LA FOGUERA DE SANT ANTONI COMMEMORA VINT ANYS ENCENENT IL·LUSIONS

Els botargues de la llum visitaran dilluns la foguera de Sant Antoni de la Nova Muixeranga

 

Dilluns dia 16, nit de la vespra de Sant Antoni, com cada any, La Nova Muixeranga cremarà la tradicional foguera a la placeta del Convent-Museu de La Festa d’Algemesí.

El vintè aniversari de la colla, que celebrem enguany, arrancarà amb aquesta primera festa de 2017 que servirà per a aprofundir un poc més en la cultura popular de les nostres terres.

És per això que, enguany, La Nova ha incorporat a la festa alguns elements molt antics de la cultura mediterrània que trobem també en uns altres pobles del món. Des del temps dels íbers les festes a la natura anaven acompanyades d’una teatralització del ritual que ha arribat fins el dia de hui d’una manera o d’una altra.

Dilluns, a la placeta del Convent, abans que s’encenga el foc, s’incorporarà a la celebració una colla de botargues. No són els mateixos que a les nostres processons demanen la voluntat per als balls. Aquests personatges, potser avantpassats dels nostres botargues, són dimonis. Genis bons, divertits i molt festers. Els seus vestits de colors i la seua gresca perviu a les nostres terres a les Santantonades de les comarques del nord o també a les Balears.

Els nostres botargues de la llum faran ball i burleta, animant el públic a encendre la foguera per a què el cicle de natura reviscole i que els desitjos que s’estimulen amb el foc es facen realitat.

 

La Foguera d’enguany porta com a lema “Vint anys encenent il·lusions”. El muntatge començarà cap a les sis de la vesprada. I mitja hora després, a les 18:30 rebrem a totes aquelles persones que vullguen acompanyar-nos per a compartir uns dolços, begudes i llepolies.

 

A les 19:00 es decorarà la seu amb un cartell del vinté aniversari es repartiran calendaris de mà per a remarcar que estem en un any especial.

Arrancarem amb la música de Salva Candel que ens portarà per un camí de torxes fins la foguera on parlaran menuts i grans abans que es cale el foc.

Comptarem amb la col·laboració del professor d’història de la Universitat de València, investigador d’Algemesí, Carmel Ferragut.

 

 

Foguera 2016
Foto: Raül Sanxis
Foguera 2016

PER SANT ANTONI, UN PAS DE DIMONI

PER SANT ANTONI FA UN FRED DEL DIMONI

PER SANT ANTONI DEL PORQUET, A LES CINC JA ES VEU EL SOLET.