Diumenge ens trobem a Alzira en el I Aplec comarcal de Muixerangues de la Ribera

 

 

La Carabassota de Guadassuar, la Muixeranga de Sueca, la Nova Muixeranga d’Algemesí i els Negrets de l’Alcúdia ens reunirem per primera vegada en la capital de la Ribera del Xúquer. L’Aplec començarà a “les muralles” i recorrerà els carrers fins a la plaça del Carbó on hi haurà una demostració.  L’Aplec s’emmarca dins les jornades culturals “Muixerola-2018” que enguany s’obrin a Alzira, mitjançant diversos actes, amb l’estreta col·laboració del seu Ajuntament.

(més…)

Continue ReadingDiumenge ens trobem a Alzira en el I Aplec comarcal de Muixerangues de la Ribera

Fem 10 anys escampant cultura i arrels!  Muixerola-2018 arriba a la X edició amb una dotzena d’actes culturals entre el 28 d’octubre i el 10 de novembre.

Per segon any Muixerola s’obri a la comarca. Enguany intercanviarem festa i costums amb els nostres veïns d’Alzira.  Muixerola arriba amb el lema “Alzira més a prop”  com a una part del nostre objectiu fundacional d’arrelar la cultura del poble.

(més…)

Continue ReadingFem 10 anys escampant cultura i arrels!  Muixerola-2018 arriba a la X edició amb una dotzena d’actes culturals entre el 28 d’octubre i el 10 de novembre.

Mare de Déu 2018: Vint anys de treball i il·lusió fan la millor processó de la nostra colla.

La Nova Muixeranga d’Algemesí va realitzar tres figures de sis altures per primera vegada en les processons de la Mare de Déu de la Salut. 

En les tres processons es van realitzar un total de 152 figures, entre elles dues sisenes i una dolçaina. Aquesta última va ser l’estrella de la Processó de les Promeses, en tant que es va fer per tercera vegada en la història de La Nova.

(més…)

Continue ReadingMare de Déu 2018: Vint anys de treball i il·lusió fan la millor processó de la nostra colla.

La Nova Muixeranga acompanyarà hui un any més la processó de Santa Bàrbara que posa fi a les festes majors de Benifaió.

 

Entrada de Santa Bàrbara el 2017

La processó eixirà a les 21 hores de l’església parroquial de Sant Pere Apostol i farà el recorregut precedint a la imatge de Santa Bàrbara, patrona de Benifaió. La nova alçarà les seues figures seguida del grup de ball “Benifaió en Dansa”. Com es tradicional, es dispararà un gran castell de foc i la “Cordà”  tancarà  entrada la matinada definitivament prop d’un mes d’actes festius.

(més…)

Continue ReadingLa Nova Muixeranga acompanyarà hui un any més la processó de Santa Bàrbara que posa fi a les festes majors de Benifaió.

Us esperem aquesta nit de dimecres en la Fira de Xàtiva en la presentació del novè disc de Pep el Botifarra.

 

 

La Nova Muixeranga actuarà en el primer dia del Festival de la Cançó de la Fira de Xàtiva a les 23 hores acompanyant la presentació del disc “De banda a banda del Mediterrani” de Pep Gimeno, Botifarra, i Ahmed Touzani.  En aquesta mostra es podrà vore el paral·lelisme popular entre les dos vores de la nostra mar.

(més…)

Continue ReadingUs esperem aquesta nit de dimecres en la Fira de Xàtiva en la presentació del novè disc de Pep el Botifarra.

Muixerola 2018 ha començat hui amb un gran mural de Toni Espinar al Carrer Berca.

 

L’artista d’Alzira Toni Espinar ha començat a pintar hui un gran mural en el Carrer Berca número 8, en la paret que tanca l’aparcament de l’Ajuntament,  com a preludi de Muixerola-2018 sota el títol “Tot un cant de llibertat”.  Espinar ha donat significat a la imatge que cada any es repeteix a la Plaça Major amb la Nova Muixeranga alçant-se al cel davant del campanar.

(més…)

Continue ReadingMuixerola 2018 ha començat hui amb un gran mural de Toni Espinar al Carrer Berca.

Mantenim viu el Xúquer! La Nova Muixeranga t’anima a fer-ne costat i participar divendres en el 13é Sopar i Festa de Xúquer Viu.

Com cada any, la Plataforma Xúquer Viu convoca diverses activitats per a reivindicar un cabal ecològic elevat i net i sensibilitzar als veïns que la vigilància i les accions no es poden detindre.

La Nova ha estat sempre al costat, fent pinya, per mantindre un Xúquer Viu i una volta més volem fer una crida perquè divendres s’ompliga  el sopar i la festa pel riu.

(més…)

Continue ReadingMantenim viu el Xúquer! La Nova Muixeranga t’anima a fer-ne costat i participar divendres en el 13é Sopar i Festa de Xúquer Viu.

La Nova alça prop d’una vintena de figures en la “Trobada Honorífica” que commemora el 5é aniversari de la Muixeranga de Vinaròs.

Des de les 11 d’este matí, les muixerangues no han cessat d’alçar-se al cel de Vinaròs. La Muixeranga del Baix Maestrat ha volgut celebrar una gran Trobada en plenes festes majors de la ciutat.

(més…)

Continue ReadingLa Nova alça prop d’una vintena de figures en la “Trobada Honorífica” que commemora el 5é aniversari de la Muixeranga de Vinaròs.

Demà ens vegem a Vinaròs!

La Muixeranga de Vinaròs  dedica el seu 5é Aniversari a la Nova Muixeranga amb una Trobada Honorífica de caràcter excepcional. 

Creiem que era molt important, celebrar sols el nostre 5é aniversari amb una de les colles que més ha fet possible que el món de les Muixerangues sigue tal i com es avui en dia, en reconeixement a la vostra trajectòria i a la nostra curta però cada volta més longeva i activa història”

Des de les 11 del matí hi haurà actes conjunts de les dos Muixerangues i de vesprada podrem gaudir de tota una programació festiva i cultural. La ciutat està en plenes festes majors i podrem assistir a la Trobada de Nanos i Gegants amb una vintena de Colles participants, tallers de cuina del llagostí a més d’exposicions culturals i històriques.

(més…)

Continue ReadingDemà ens vegem a Vinaròs!

La Nova Muixeranga celebra Sant Joan a Massalfassar amb la Colla de Dimonis, un dels símbols de la festa del foc al País Valencià.

La Nova Muixeranga actuarà dissabte que ve, dia 23, a Massalfassar abans de la gran festa que des de fa 26 anys ompli de foc i bèsties de ferro els carrers d’aquesta població de l’Horta Nord. Fins a Massalfassar s’acosten cada any valencians de tot arreu de les comarques per a participar de l’apoteosi del foc en la nit del solstici d’estiu.

(més…)

Continue ReadingLa Nova Muixeranga celebra Sant Joan a Massalfassar amb la Colla de Dimonis, un dels símbols de la festa del foc al País Valencià.