Us esperem aquesta nit de dimecres en la Fira de Xàtiva en la presentació del novè disc de Pep el Botifarra.

 

 

La Nova Muixeranga actuarà en el primer dia del Festival de la Cançó de la Fira de Xàtiva a les 23 hores acompanyant la presentació del disc “De banda a banda del Mediterrani” de Pep Gimeno, Botifarra, i Ahmed Touzani.  En aquesta mostra es podrà vore el paral·lelisme popular entre les dos vores de la nostra mar.

El concert del cantant de Xàtiva i Touzani fusiona les dos músiques, valenciana i magribí, de manera que els espectadors podran comprovar com les melodies tradicionals es mesclen sense diferències.

La Plaça de La Seu on es realitzarà l’actuació

Es tracta de la mateixa familiaritat què podem observar amb les figures humanes que es solen construir, des de temps immemorials, en les festes nord-africanes i  algunes de les imatges i balls que representem a Algemesí amb La Muixeranga.

La nostra colla tancarà aquesta gran estrena amb una figura amb la qual s’honrarà aquests arrels compartits de cultura mediterrània.  Els músics de la Nova han preparat fins l’últim detall amb el mateix Pep el Botifarra perquè “La Muixeranga d’Algemesí” es convertisca en el gran final d’un treball impactant.

El novè disc

Pep el Botifarra i Ahmed Touzani han inclòs en el disc que es presenta demà un total de 12 temes amb melodies molt afins en què tots dos comparteixen protagonisme. Destaquen estils i cançons, com ara les de batre, que sonen pràcticament igual.

Touzani és natural de Tànger, cantant i violinista, amic de Pep Gimeno, que ja havia col·laborat de manera puntual acompanyant algunes interpretacions del cantant xativí.

Algunes de les cançons que han enregistrat en el nou disc pertanyen a la tradició valenciana i ja formaven part del repertori que el Botifarra sol incloure en els escenaris, poble a poble.

 

 

El nou treball es podrà adquirir en format de CD en el mateix concert de presentació. És un llibre-disc presentat per Josep Vicent Frechina, una de les grans personalitats de la cultura musical tradicional valenciana. Les seues explicacions es podran llegir en àrab i en valencià. La portada està també carregada de simbolisme en tant que reprodueix la famosa pica àrab del segle XI que s’ha conservat al museu de l’Almodí de Xàtiva.