Alcem més d’una vintena de figures en la festa major de La Pobla de Vallbona

La Canya

 Es va realitzar un repertori de figures molt exigent en una actuació a l’inici de l’any.

La colla va portar, la vesprada de dissabte, a la ciutat de Camp de Túria una actuació, amb 21 figures, on es va mesclar l’emoció del foc dels ciris del “Ball del Floreig”, “La Sénia”, quatre “Passeig de gegantets” junts o els “Cinc en un peu” amb la vistositat vertiginosa de les figures altes com “La Canya” o “La Tomasina”.

(més…)

Continue ReadingAlcem més d’una vintena de figures en la festa major de La Pobla de Vallbona

Hui dissabte a les 17 hores ens trobem a la Pobla de Vallbona, en la seua festa major. La Nova Muixeranga farà un passacarrer que eixirà des de la plaça fins a l’església.

L’actuació de la nostra colla pels carrers d’aquesta població, del Camp de Túria, s’inclou per segon any consecutiu dins les festes patronals a Sant Sebastià, que són les festes majors de la ciutat

 

(més…)

Continue ReadingHui dissabte a les 17 hores ens trobem a la Pobla de Vallbona, en la seua festa major. La Nova Muixeranga farà un passacarrer que eixirà des de la plaça fins a l’església.

Inaugurem a Alzira l’exposició de l’artista Toni Espinar amb un “Camí de Gegantets” , un “Guió Caminat” i una “Desplegada” col·lectiva al pati de la Casa de la Cultura

És la primera exposició itinerant que organitza la Nova Muixeranga

Tant l’autor com l’alcalde de la ciutat han destacat els lligams culturals que es van assolint amb iniciatives d’un impacte com aquest.

 

(més…)

Continue ReadingInaugurem a Alzira l’exposició de l’artista Toni Espinar amb un “Camí de Gegantets” , un “Guió Caminat” i una “Desplegada” col·lectiva al pati de la Casa de la Cultura

La Nova Muixeranga fa una crida a la participació en la manifestació de divendres a Algemesí en defensa del camp

La manifestació eixirà a les 18 hores des del Museu de La Festa. La nostra colla se suma a les reivindicacions per aconseguir la supervivència del camp a les nostres terres convocada pel Fòrum de Productors d’Algemesí.

Fòrum ha insistit en què es tracta d’una manifestació de famílies que viuen de la terra.  Han obtingut el suport de les associacions de la localitat, inclosa la Nova Muixeranga d’Algemesí.

(més…)

Continue ReadingLa Nova Muixeranga fa una crida a la participació en la manifestació de divendres a Algemesí en defensa del camp
Read more about the article Muixeraina  es presenta oficialment en el “Dinar de Germanor”, l’endemà d’una històrica assemblea
Muixeraina

Muixeraina es presenta oficialment en el “Dinar de Germanor”, l’endemà d’una històrica assemblea

Muixeraina

La colla de Tabal i Dolçaina de la Nova Muixeranga d’Algemesí arranca amb força oberta a tot el poble.

Després de molts mesos d’assaig, la Colla de Tabal i Dolçaina es va presentar a tots els muixeranguers i muixerangueres en el dia més assenyalat de l’any de la nostra Associació: “El dinar de Germanor”. El dia gran es va omplir d’emocions i somriures, conscients que una volta més hem fet un gran salt en la nostra història com a colla.  Per descomptat que la diversió tampoc va faltar.

(més…)

Continue ReadingMuixeraina es presenta oficialment en el “Dinar de Germanor”, l’endemà d’una històrica assemblea

La Nova Muixeranga celebra l’assemblea general hui dissabte amb el millor registre de la història: Sis figures de sis altures en un any.

 La nostra colla es reunirà aquesta vesprada en l’assemblea general anual on s’exposarà el treball fet durant 2018. Enguany, la colla ha viscut grans rècords en les seues actuacions aconseguint muntar i desmuntar sis figures de sis altures. Es van fer quatre  muixerangues de la “Sisena” i dos de la “Dolçaina”.  Cinc d’estes muixerangues monumentals es van alçar a Algemesí i una a Alzira, a l’Aplec de La Ribera.

(més…)

Continue ReadingLa Nova Muixeranga celebra l’assemblea general hui dissabte amb el millor registre de la història: Sis figures de sis altures en un any.

Hui fa 7 anys que som Patrimoni Unesco! La nostra festa ja es coneix d’Algemesí al món.

Un dia com hui, 28 de novembre de 2011, el comitè d’experts de la llista de Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO, va reconèixer a l’illa de Bali, la Festa de la Mare de Déu de la Salut pel seu valor cultural, la dimensió ritual i la participació dels ciutadans com a protagonistes de la festa.  El fet de ser Patrimoni Immaterial, o Patrimoni Viu, ha afavorit que la muixeranga, com la resta de balls , siguen coneguts  en més de cent països. Algemesí es referma  ja amb plaça pròpia al món.

(més…)

Continue ReadingHui fa 7 anys que som Patrimoni Unesco! La nostra festa ja es coneix d’Algemesí al món.