UNA SETMANA GRAN COINCIDINT AMB EL 19 ANIVERSARI DE LA NOVA MUIXERANGA

19 ANYS DE MUIXERANGUES

LA NOVA MUIXERANGA CELEBRÀ EL SEU 19 ANIVERSARI RECORREGUENT ELS CARRERS DEL CENTRE DE LA CIUTAT DE VALÈNCIA EN PROCESSÓ CÍVICA EN SUPORT DE LES FALLES COM A PATRIMONI.

EL DIA 13 de Març feia 19 anys de la creació de la Nova Muixeranga d’Algemesí. Aquella jornada de 1997 es va viure una fita histórica al País Valencià ja que per primera vegada naixia una colla muixeranguera feta per homens i dones. Ara 19 anys després, el mateix día,  la Nova marca una altra fita  histórica en tant que mai la nostra música i el nostre ball havien sigut protagonistes en el centre del Cap i Casal i en plenes festes majors de la ciutat. L’èxit aconseguit durant la Cavalcada del Patrimoni va ser un gran regal d’aniversari. Ara be, la Nova va realitzar la vespra , el día 12, els actes tradicionals amb què rememorem el nostre primer assaig a la Capella de la Troballa. 

A un lateral de l’edifici, davant “El Socarrat de la Capella” es van alçar dos torretes i,  es va fer la fotografia oficial. La Colla es ara molt més gran que abans en totes les direccions.

FOTO: CADENA SER
FOTO: CADENA SER

El president Alfredo Rosa va destacar que la Nova va nàixer com una Colla de persones i segueix amb el treball de dignificar els valors de la Muixeranga. El president va afirmar que “podem dir que el món muixeranguer gaudeix de molt bona salut” en tant que moltes colles han resorgit i unes altres d’en han creat de nou. . Segons el president, “El respecte ens fa avançar i compartir espais” Va ressaltar el fet que les caigudes, com els èxits, formen part de la realització de figures perquè  allò més important és que sempre es tornen a alçar.

Per la seua part, el Mestre Jaume Adam, ha ressaltat el fet que en només una setmana es va alçar una “Alta de Sis” a Castlleó, una Alta de Cinc al saló de columnes de “La Llotja de la seda” i una Xopera neta a la porta de ‘Ajuntament de València. Tot açò, segons Jaume Adam demostra que que la “Colla s’ha fet gran i que ha complit la majoria d’edat, hem fet 19 anys i hem fet coses molt grans, però sobretot el més gran és que sabem alçar-nos de terra i seguir mirant cap al cel.

 

FOTO: RAÜL SANXIS Asseguts a la Capella
FOTO: RAÜL SANXIS
Asseguts a la Capella