TORNEM A L’ASSAIG. ENS PREPAREM PER A LA FESTA MAJOR

DIMARTS QUE VE, TIR D’EIXIDA ALS ASSAJOS PER A LA MARE DE DÉU DE LA SALUT

 

Els assajos començaran a les nou i mitja de la nit al pati del col·legi Maria Auxiliadora, al carrer Gómez Ferrer, cada dia fins el dimarts dia 6 de setembre.

A més, com la colla ve fent des de fa prop de 15 anys, un dels assajos d’aquesta setmana es farà als carrers de la rodalia de la població per on no transcorren les processons de la festa. Enguany l’assaig es realitzarà el dilluns 5 de setembre a la Capelleta de Sant Josep Sales del Raval de Sant Roc.

 

Aquests assajos al carrer han constituït un dels esdeveniments més destacats de la setmana prèvia a les processons per a la Nova Muixeranga. El seu objectiu, des de l’inici, és acostar la festa als col·lectius que no solen formar part dels diversos balls que la componen.

 

Assaig Setembre 2015 a la Plaça Alacant
Assaig Setembre 2015 a la Plaça Alacant

Portes Obertes

Durant tota la setmana les portes del col·legi Maria Auxiliadora estaran obertes per a acollir tots aquells que desitgen sumar-se a la Nova Muixeranga o simplement acostar-se per a presenciar com es preparen les més de 150 figures que la Nova realitza al llarg de les tres processons de la Mare de Déu de la Salut.

 

Com cada any les prop de 400 persones que integren la Muixeranga es divideixen en dos grups per a poder alçar les figures pels carrers més estrets que travessa la processó. Els seus caps de grup seran Joan Nacher i Oriol Canyellas baix la direcció del mestre Jaume Adam. Els dos grups se sumaran per a alçar conjúntament les figures més grans als llocs tradicionals, com ara la Plaça Major, el Carrer Passeig o en la Capella de la Troballa.

Les Processons 

Com sempre, la primera de les processons, la Processó de les Promeses, eixirà dimecres dia 7 de setembre a les 22 hores des de la Plaça Major. El dia de la festa, dijous dia 8, la Processoneta del Matí començarà a les 10 hores a la Capella de la Troballa. La Volta General eixirà a les 19:30 hores des de la Plaça Major.

Setembre 2015
Setembre 2015

Hem de ressaltar que, mentre es desenvolupen els assajos, la Nova Muixeranga traslladarà la botiga amb el marxandatge de la colla al mateix pati del col·legi. D’aquesta manera es pretén facilitar que tothom puga adquirir samarretes, bosses, clauers o mocadors amb els colors i el logotip de la colla.

L’inici dels assajos de la Mare de Déu marquen també el principi del curs muixeranguer. Enguany s’espera que siga un dels cursos més instensos de la història ja que l’any 2017, la Nova Muixeranga celebrarà el seu vintè aniversari i ja s’estan ultimant un fum d’activitats i un calendari plé d’actuacions.