Tir d’eixida a la Trobada de Muixerangues del 10 de juny

El cartell que ens representarà la XVIII edició integra els valors i trets de la muixeranga., color, col·laboració, confiança,  germanor, participació o estima.cartell-trobada-XVII-muixerangues-Algemesi

Raül Hurtado i Juanra Estellés han optat per construir el cartell i no dissenyar-lo de manera digital com és habitual. Mans a la feina, van agafar 4 cabdells dels colors de les quatre colles participants i es van posar a alçar una muixeranga.

Enguany és la primera vegada que el cartell es fa per part de creadors de reconegut prestigi. No és l’única de les novetats. El 18 aniversari portarà més d’un canvi que farà un 10 de juny especial.

Es tracta que el 18é aniversari de La Trobada no passe desapercebut per a ningú. De fet, com va explicar el regidor de cultura, Pere Blanco, en l’acte de presentació la majoria d’edat de l’esdeveniment significa que està consolidada i que no deu dependre de la voluntat de cap partit polític que estiga governant .

Com sempre la Nova ja ha començat els assajos per a la trobada. Cada divendres a les 20 hores des que ha començat maig es fa assaig de poms, el dissabte a les 17:30 hi ha assaig de xicalla i a les 18:00 l’assaig general. Per a la Nova Muixeranga, La Trobada és una gran festa, el dia gran de les muixerangues d’Algemesí.

I és que eixir a la nostra plaça és un repte. que experimenten muixeranguers i músics. Eixe dia tots  els ulls miren Algemesí com va explicar la presidenta Maria Esplugues en la seua intervenció durant la presentació del cartell.

Presentación Cartell -XVIII-Trobada-muixerangues-Algemesi
A la dreta del cartell, el mestre de la Muixeranga d’Algemesí Marcos Castell, la presidenta de la Nova Maria Esplugues i la vicepresidenta de l’EMTID Madel Marqués. A la dreta, el regidor de cultura, Pere Blanco i els dos creadors Raül Hurtado i Joanra Estellés.
presentacio-cartell-XVIII-Cartell-Trobada-muixerangues-algemesí
Presentació a càrrec del regidor Pere Blanco, el creador Raül Hurtado i els representants de les tres colles: Marcos Castell, Maria Esplugues i Madel Marqués

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Una trobada que va a més.

La celebració dels 18 anys de la Trobada de Muixerangues comportarà un pas  important. De primer l’organització ja està realitzant-se per part de les tres colles que intervenen: L’Escola de Tabal i Dolçaina, La Muixeranga d’Algemesí i la Nova Muixeranga conjuntament amb l’Ajuntament. L’escola de Tabal i Dolçaina és part activa en l’organització de tots els actes com una part indispensable de la festa.

A més, per primera vegada en plaça coincidiran la colla de gralles de la Colla Jove de Tarragona i tres de les colles de dolçaina més importants del País Valencià com són els músics de l’escola d’Algemesí, la Colla de Castelló i la Llavor Dolçaina i Tabal per part de La Conlloga

Conlloga a Algemesí
Una representación de la Conlloga, encapçalada pel seu president Enric Sorribes, va assitir a la presentació
Ester Ferrer i Maria Esplugues
La presidenta Maria Esplugues amb la mestra Ester Ferrer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pel que fa l’actuació a la plaça, es persegueix que supere en espectacle. Enguany, la Muixeranga d’Algemesí convida a Jove de Tarragona, una colla que va acabar la temporada assolint les 9 altures que es necessiten per a considerar-se de gamma extra a Catalunya. Enguany aquesta colla intentarà alçar les 9 altures a la Plaça Major d’Algemesí. La Nova Muixeranga convida a la Conlloga de Castelló, una muixeranga que creix en il·lusió i està recuperant les tradicions de les comarques del nord.

Enguany la Trobada tindrà una programació completa des del matí fins a ben entrada la matinada de l’endemà. La festa es cou. Esteu totes i tots convidats.

 

INTERVENCIÓ DE LA PRESIDENTA MARIA ESPLUGUES EN LA PRESENTACIÓ DEL CARTELL DE LA TROBADA

        En primer lloc vull donar les gràcies a Raul Hurtado i a Joanra Estellés pel gran treball que han fet amb un cartell que realment recull tot el significat de La Trobada a Algemesí.

Crec que com a Nova Muixeranga compartim eixe missatge que ens envia el cartell, i que realment significa el fet de ser muixeranguer, i es que “amb la col·laboració desinteressada de totes i tots, es pot arribar on sols no en podem”

Tenim un gran cartell, tenim dos grans colles convidades per a la nostra Trobada i estem treballant perquè el dia 10 siga un dels dies grans en la festa d’Algemesí.

Perquè, realment, allò que més ens agrada és mostrar al poble que la història continua, a més i a millor, com a bons hereus de la tradició muixeranguera i, per això, la Trobada és per a nosaltres molt important.

Eixir a la nostra plaça en una jornada dedicada exclusivament a les muixerangues significa molta il·lusió, respecte i treball. A més és una gran responsabilitat i un repte perquè sabem que totes les mirades del món muixeranguer i casteller estiguen posades eixe dia en Algemesí.

Enguany estem treballat conjuntament amb la Muixeranga d’Algemesí, amb l’escola de Tabal i Dolçaina i amb l’Ajuntament per a organitzar la Trobada. Açò també és un punt que considerem que s’ha de destacar perquè tots els que estem ací formem part del teixit associatiu d’Algemesí, que és molt ric, i significa fer un pas endavant.

No cal dir, que fer això possible, tots els que estem implicats hem d’escoltar als altres per a cedir i arribar a un consens mutu i poder arribar a l’objectiu que ens any rere any ens anem traçant.

La Trobada ja té 18 anys. Ha assolit la majoria d’edat i esperem que aquest camí siga ja irreversible, independement de les persones o les ideologies polítiques. Tant uns com altres passen pel temps, però el més important és allò que es queda en el nostre poble.

La Nova Muixeranga des d’ací convidem a que tot el poble se sume i faça, amb la seua presència, més gran la nostra Trobada el dia 10 de juny.