Soro III amb Jesús i Monrabal guanyen el II Trofeu de Pilota Ciutat d’Algemesí.

 

De la Vega, Javi i Conillet van lluitar en una exhibició de Galotxa molt disputada. L’actual campió individual d’Escala i Corda es va fer, conjuntament amb el seu equip, amb un nou i important trofeu.

El Trofeu de Pilota Ciutat d’Algemesí començava amb una victòria clara de l’equip roig, liderat per Soro III però el joc ha anat a poc a poc igualant-se fins a què l’equip blau ha remuntat i finalment Soro, Xus i Monrabal s’han fet amb la victòria.

Abans de començar el joc la Nova Muixeranga ha oferit un homenatge als jugadors de manera que dos muixeranguers han interpretat “La Foradada” que només es balla per a mostrar el respecte de la colla.

En acabar, l’equip guanyador ha rebut un trofeu, precisament, consistent en una escultura de La Foradada a partir del disseny que l’artista d’Algemesí Leonardo Borràs va realitzar per a La Nova Muixeranga. Els subcampions es van dur una escultura en dos dimensions sobre els XX Anys de la Nova Muixeranga.

 

 

 

 

 

 

 

Els xiquets: el futur de la pilota.

A les deu del matí començava el campionat infantil de Raspall. Als alumnes de l’escola de Pilota d’Algemesí s’han sumat enguany uns altres equips infantils de la comarca .Én aquesta  segona edició del Trofeu “Ciutat d’Algemesí” que se celebra durant la setmana cultural “Muixerola” que organitza la Nova Muixeranga d’Algemesí  es vol reivindicar la recuperacio d’una tradició que va anar morint a la ciutat amb la desaparició del Trinquet, actualment en un estat total d’abandonament.

Ara mateix, s’aposta per la pilota des del Poliesportiu Municipal on l’Escola Municipal de Pilota funciona amb força i on es practica el joc en un Mini-Trinquet que no compleix les condicions per acollir partides professionals.