S’estrena a La Plaça Major d’Algemesí la peça “Tres Patrimonis”

ARTÍCLE DE  CARLES ESTEVE

El grup de grallers “Si Fa Sol Toquem” va estrenar la peça “Patrimonis” aquest dissabte a Algemesí, un arranjament per a tres veus -gralla dolça i gralla baixa- que reuneix les músiques de tres Patrimonis de la Humanitat i de la cultura popular dels Països Catalans. La peça que uneix el toc de castells, la muixeranga d’Algemesí i el Salt de Plens de la Patum de Berga va ser rebuda amb entusiasme pel públic assistent.

La interpretació va tenir lloc al final de la Trobada de Muixerangues a Algemesí, que enguany celebrava la 17 edició amb la participació de les dues colles locals -la blava i la verda- i de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau i dels Bordegassos de Vilanova. En acabar l’actuació castellera els grup de grallers de Vilafranca del Penedès va estrenar la peça dalt de l’escenari de la plaça Major, davant l’Ajuntament d’Algemesí. Posteriorment van tornar interpretar-la en el decurs del sopar que va oferir el consistori

Els Si Fa Sol Toquem participaran a finals de juliol a l’Aplec Internacional d’Adifolk que se celebra a Perpinyà, és previst que allà tornin a interpretar aquesta peça en el concert que oferiran el divendres al vespre a Prada de Conflent i en el que oferiran dins de la programació de l’Aplec.