RECULL PREMSA GENER-2017

Aquests són alguns dels artícles que hem recollit durant el mes de gener en la premsa digital. L’ordre està establert partint de l’àmbit municipal.

-ALGEMESÍ WEB:

Maria Esplugues assumeix la presidència de la Nova Muixeranga

La Nova Muixeranga d’Algemesí arranca els actes del Vintè Aniversari amb un canvi en la presidència

16-gener

La renuncia al càrrec de president de la Nova Muixeranga d’Alfredo Rosa ha fet que prenga el relleu en el càrrec Maria Esplugues, qui és des de dissabte la nova presidenta de la Colla. Alfredo Rosa va accedir al càrrec en novembre de 2014 i ara ho deixa, segons han informat des de la Nova “per motius personals”.

Maria Esplugues accedeix a la presidència des de la mateixa junta directiva, ja que l’actual mandat no finalitza fins a desembre de 2017. La nova presidenta ha ocupat pràcticament totes les funcions en diverses juntes directives, “per tant es tracta d’una continuïtat tant en els objectius com en els treballs i projectes de l’associació” expliquen en un comunicat.

La Nova Muixeranga ha tingut, des què es va crear, un total de sis presidentes i cinc presidents. Maria Esplugues serà la que en fa onze al capdavant dels mandats directius de la colla.

Dissabte, durant el primer assaig de l’any es va produir el traspàs

Precisament, Maria Esplugues ha agafat les regnes de la colla el dia en què la Nova comença els actes del vintè aniversari de l’associació. El passat dissabte en finalitzar l’assaig, al toc de “La Muixeranga d’Algemesí” es van penjar dos cartells a la façana de la seu, al Carrer Nou, mentre s’alçava una “Desplegada” i amb els quals es dona pas als actes que tindran lloc durant tot este any.

Els cartells mostren la imatge que la Nova Muixeranga ha elegit per a simbolitzar els XX anys de muixerangues. Es pretén mostrar a tothom que la colla ha arribat fins a 2017 i, com va assenyalar la mateixa presidenta, “hem vençut molts obstacles, però de tots ells hem aprés , hem crescut en superar-los i avui els XX anys ens fan més autèntics i grans”

 

?????????????????????????????????????????

 

LA VEU D’ALGEMESÍ

LA NOVA MUIXERANGA CREMARÀ LA FOGUERA EN LA PLACETA DAVANT EL CONVENT-MUSEU DE LA FESTA

El pròxim dilluns dia 16 és la vespra de Sant Antoni i, com cada any, la Nova Muixeranga cremarà la tradicional foguera a la placeta de davant del Convent-Museu de la Festa.

Enguany la Nova Muixeranga celebra els seus vint anys d’existència i els actes per a commemorar-ho giraran en torn de la cultura popular en tant que el nostre treball es dirigueix a recuperar-la i impulsar-la.

És per això que enguany hem incorporat a la festa alguns elements molt antics de la cultura mediterrània com ara la teatralització dels bons desitjos a través de la figura del “Botarga”, un geni bo que s’ha mantingut a molts pobles del món i que perviu en la festa de les Santantonades de les comarques del nord a Castelló.

El Botarga de la llum animarà tot el públic a encendre la foguera per a que la natura reviscole en tota la seua plenitut.

La Foguera d’enguany porta per lema “Vint anys encenent il·lusions” . El seu muntatge començarà a les sis de la vesprada. A les 18:30 rebrem a totes aquelles persones que vullguen vindre i els convidarem a dolços, beguda i llepolies.

A les 19:00 es podrà vore un gran cartell del 20 aniversari i es repartiran calendaris de mà per a remarcar que estem en un any especial.

Arrancarem amb la música amb Salva Candel que ens portarà per un camí de torxes fins la foguera on es llegirà un text abans que es cale el foc.

No faltarà el ball, les muixerangues i la festa.

Font: Nova Muixeranga

??????????????????????????????????????????

RIBERA EXPRESS

 

La Nova Muixeranga d’Algemesí arranca els actes del XX aniversari amb un canvi en la presidencia

Alfredo Rosa dóna el relleu a Maria Esplugues, nova presidenta de la Colla.

 Des de Dissabte Maria Esplugues és la presidenta de la Nova Muixeranga d’Algemesí en haver deixat el càrrec Alfredo Rosa per motius estrictament d’àmbit personal.

Recordem que Alfredo Rosa va accedir al càrrec en novembre de 2014.

Maria Esplugues accedeix a la presidència des de la mateixa junta directiva, ja que l’actual mandat no finalitza fins a desembre de 2017. La nova presidenta ha ocupat pràcticament totes les funcions en diverses juntes directives, per tant es tracta d’una continuïtat  tant en els objectius com en els treballs i projectes de l’associació.

La Nova Muixeranga ha tingut, des què es va crear, un total de sis presidentes i cinc presidents. Maria Esplugues serà la que en fa onze al capdavant dels mandats directius de la colla.

Dissabte, durant el primer assaig de l’any es va produir el traspàs.

Precisament, Maria Esplugues ha agafat les regnes de la colla el dia en què la Nova comença els actes del vintè aniversari de l’associació.

Només finalitzar l’assaig, al toc de “La Muixeranga d’Algemesí” es van penjar dos cartells a la façana de la seu, al Carrer Nou, mentre s’alçava una “Desplegada”.

Els cartells mostren la imatge que la Nova Muixeranga ha elegit per a simbolitzar els XX anys de muixerangues. Es pretén mostrar a tothom que la colla ha arribat fins a 2017 i, com va assenyalar la mateixa presidenta, “hem vençut molts obstacles, però de tots ells hem aprés , hem crescut en superar-los i avui els XX ANYS  ens fan més autèntics i grans”

Els actes de celebració del XX Aniversari seguiran dilluns a les set de la vesprada amb l’encesa de la foguera de Sant Antoni, dedicada enguany a “XX Anys encenent il·lusions”

====================================

Levante-Emv

Maria Esplugues releva a Alfredo Rosa al frente de la Nova Muixeranga

Dia 16

La nueva presidenta tomó posesión de su cargo el sábado durante el primer ensayo del año de la «colla»

Cambio de aires en la Nova Muixeranga de Algemesí. María Esplugues es, desde el pasado sábado, la nueva presidenta de la «colla». Esplugues llega al cargo tras la renuncia, por motivos personales, de Alfredo Rosa, quien ha encabezado la directiva de la asociación desde noviembre de 2014. Maria Esplugues ha tomado posesión de la presidencia accediendo desde la misma junta directiva. En ese sentido, cabe destacar que ha ocupado varias funciones dentro de la misma por lo que, según explica la propia «colla», se trata de una continuidad tanto en obtetivos como en el trabajo y proyectos a realizar por la sociciacón tanto en el presente como en el futuro.

Tras este relevo, Esplugues se convierte en la undécima presidenta de esta organización, que ha contado con seis dirigentes que eran mujeres por cinco varones. El traspaso de poderes se produjo, precisamente, el pasado sábado, día en el que se iniciaban los actos para conmemorar el vigésimo aniversario de la Nova Muixeranga y, también, se realizaba el primer ensayo de 2017. Una vez concluyó, se dieron a conocer los dos carteles que serán la imagen que representará dicha efeméride. La presidenta señaló en un discurso el camino recorrido por la asociación: «Hemos vencido muchos obstáculos, que nos han servido para aprender; estos veinte años nos hacen más grandes».

?????????????????????????????????????????????

Algemesí web

Dia 9

 

La Nova Muixeranga d’Algemesí inicia les celebracions del seu vintè aniversari

20 Anys de La NovaPer a celebrar l’efemèride durant tot el 2017 la Nova Muixeranga ha anunciat que es realitzaran diverses activitats culturals i festives

 

Enguany la Nova Muixeranga ha organitzat tota una sèrie d’actes per a celebrar els seus vint anys. Esta data és molt important per esta colla muixeranguera que durant estos 20 anys ha arribat a ocupar un lloc important dins del teixit cultural d’Algemesí

Per a celebrar l’efemèride durant tot el 2017 la Nova Muixeranga ha anunciat que es realitzaran diverses activitats culturals i festives al voltant d’este aniversari. D’aquesta manera s’ha programat des d’una exposició de documents i imatges d’aquets 20 anys, un xicotet homenatge a l’escultor Leonardo Borràs, jornades de debat al voltant del fet muixeranguer, la concessió del premi “Muixeranguer d’Or” o una edició especial de la revista “La Figuereta”. Així mateix, destacarà la setmana cultural “Muixerola-2017” , un temps dedicat a l’esport i a la gastronomia valenciana.

 

Aquestes són algunes de les activitats que tindran lloc enguany i que s’estan preparant amb molta il·lusió amb la participació de bona part de la colla. A estos actes estan convidats els més de 700 muixeranguers i muixerangueres que han passat per la Nova des del seu inici, a més d’aquelles persones de tots els àmbits que han donat suport sempre al treball que s’ha dut a terme durant tot aquest temps.

Història de la Nova

El 1997 un grup d’algemesinencs es va proposar la creació d’una nova colla muixeranguera a al nostre poble on tingueren cabuda dones i xiquetes. La Nova Muixeranga es va estrenar en un primer assaig al carrer el 13 de març d’aquell any. Durant estos anys, la Nova a més de fer muixerangues s’ha donat a conèixer com una associació cultural que té entre els seus objectius la difusió del fet muixeranguer i la cultura popular.

Segons ha assenyalat el president, Alfredo Rosa, ”han sigut 20 anys de treball, sense descansar per arribar on som ara mateix”. Això, d’acord amb Alfredo Rosa “es deu a les persones que integren una colla que deu seguir oberta al món com ho ha fet fins ara”.

???????????????????????????????????

LA VEU DEL PAIS VALENCIÀ

 

Dilluns, 9 de gener de 2017

El 2017 és l’any del vintè aniversari de la Nova Muixeranga d’Algemesí

Entre els actes, destaca la setmana cultural “Muixerola-2017”, unes jornades que es dedicaran a l’esport i a la gastronomia valenciana

RedactaVeu / Algemesí.

 

Enguany, la Nova Muixeranga d’Algemesí celebra el seu vintè aniversari, en el qual han preparat diverses activitats culturals i festives, ja que aquesta efemèride és especialment important dins dels objectius de l’associació, perquè “per a la nostra colla significa haver arribat a ocupar un lloc important dins del teixit cultural valencià i més concretament d’Algemesí”, tal com explica aquesta entitat en un comunicat.

Segons ha assenyalat el president, Alfredo Rosa, “han sigut 20 anys de treball sense descansar per a arribar on som ara mateix”, una fita que “es deu a les persones que integren una colla que ha de seguir oberta al món com ho ha fet fins ara” segons el president.

 

Durant tot el 2017 s’aniran desplegant tot un seguit d’actes entre els quals destaca la setmana cultural “Muixerola-2017”, unes jornades que es dedicaran a l’esport i a la gastronomia valenciana. També una exposició de documents i imatges d’aquests vint anys, un xicotet homenatge a l’escultor Leonardo Borràs, unes jornades de debat al voltant del fet muixeranguer, la concessió del premi “Muixeranguer d’Or” i una edició especial de la revista “La Figuereta”.

?????????????????????????????????????????

LEVANTE -EMV

Una foguera dará inicio a los actos del vigésimo aniversario de la Nova Muixeranga

Levante-Emv Alzira 14.01.2017 |

 

La Nova Muixeranga arrancará la conmemoración de su vigésimo aniversario con una foguera durante la noche de Sant Antoni, mañana lunes. La asociación quemará su tradicional hoguera en la pequeña plaza situada delante del Museu de la Festa.

El acto arrancará, bajo el lema «Vint anys encenent il·lusions», a las 18,00 horas con el tradicional montaje de la hoguera. Media hora más tarde se realizará un recibimiento a las personas que quieran acercarse al lugar. Los que acudan a la plaza podrán disfrutar de una merienda a base de dulces, bebida y golosinas. Tras el ágape, a eso de las 19,00 horas, la Nova Muixeranga dará a conocer el cartel representativo del 20º aniversario de la asociación. También se repartirán entre los presentes unos calendarios de mano con los que se pretende remarcar que es un año especial tanto para miembros como para vecinos.

Posteriormente, la fiesta arrancará con un claro componente festivo y musical, además de con las muixerangas. Se realizará un pequeño pasacalles al son de las notas de Salva Candel y se recorrerá un camino de antorchas que llevarán a la hoguera, donde se leerá un texto antes de prender la llama. Cabe destacar que la celebración contará con un elemento de teatralización de los buenos deseos a través de la figura del «Botarga», propio de algunas fiestas de comarcas castellonenses.

PILOTAVEU

??????????????????????????????????????????

PILOTAVEU

Dimarts, 10.1.2017

El vintè aniversari de la Nova Muixeranga d’Algemesí comptarà amb la pilota

 

RedactaVeu / Algemesí.

Enguany, la Nova Muixeranga d’Algemesí celebra el seu vintè aniversari, en el qual han preparat diverses activitats culturals i festives, entre les que s’inclou la pilota valenciana, ja que esta efemèride és especialment important dins dels objectius de l’associació, perquè “per a la nostra colla significa haver arribat a ocupar un lloc important dins del teixit cultural valencià i més concretament d’Algemesí”, tal com explica esta entitat en un comunicat.

 

Segons ha assenyalat el president, Alfredo Rosa, “han sigut 20 anys de treball sense descansar per a arribar on som ara mateix”, una fita que “es deu a les persones que integren una colla que ha de seguir oberta al món com ho ha fet fins ara” segons el president.

 

Durant tot el 2017 s’aniran desplegant tot un seguit d’actes entre els quals destaca la setmana cultural “Muixerola-2017”, unes jornades que es dedicaran a l’esport i a la gastronomia valenciana. “La Muixerola-2016” ja va ser un èxit de participació amb la pilota com un dels elements més importants. També es farà una exposició de documents i imatges d’estos vint anys, un xicotet homenatge a l’escultor Leonardo Borràs, unes jornades de debat al voltant del fet muixeranguer, la concessió del premi “Muixeranguer d’Or” i una edició especial de la revista “La Figuereta”.

?????????????????????????????????

LA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ

Dilluns, 16.1.2017 10h00

Canvi en la presidència de la Nova Muixeranga d’Algemesí

La Nova Muixeranga d’Algemesí arranca els actes del Vintè Aniversari amb un canvi en la presidència.

 

Alfredo Rosa dóna el relleu a Maria Esplugues, nova presidenta de la Colla.

Des de Dissabte Maria Esplugues és la presidenta de la Nova Muixeranga d’Algemesí en haver deixat el càrrec Alfredo Rosa per motius estrictament d’àmbit personal.

 

Recordem que Alfredo Rosa va accedir al càrrec en novembre de 2014.

Maria Esplugues accedeix a la presidència des de la mateixa junta directiva, ja que l’actual mandat no finalitza fins desembre de 2017. La nova presidenta ha ocupat pràcticament totes les funcions en diverses juntes directives, per tant es tracta d’una continuïtat  tant en els objectius com en els treballs i projectes de l’associació.

La Nova Muixeranga ha tingut, des què es va crear, un total de sis presidentes i cinc presidents. Maria Esplugues serà la que en fa onze al capdavant dels mandats directius de la colla.

 

Dissabte, durant el primer assaig de l’any es va produir el traspàs.

Precisament, Maria Esplugues ha agafat les regnes de la colla el dia en què la Nova comença els actes del vintè aniversari de l’associació.

Només finalitzar l’assaig, al toc de “La Muixeranga d’Algemesí” es van penjar dos cartells a la façana de la seu, al Carrer Nou, mentre s’alçava una “Desplegada”.

ls cartells mostren la imatge que la Nova Muixeranga ha elegit per simbolitzar els XX anys de muixerangues.

Es pretén mostrar tothom que la colla ha arribat fins 2017 i, com va assenyalar la mateixa presidenta, “hem vençut molts obstacles, però de tots ells hem aprés , hem crescut en superar-los i avui els XX ANYS  ens fan més autèntics i grans”

 

Els actes de celebració del XX Aniversari seguiran dilluns a les set de la vesprada amb l’encesa de la foguera de Sant Antoni, dedicada enguany

a “XX Anys encenent il·lusions”