RECULL PREMSA DIGITAL dia 28 de MAIG. XVII TROBADA DE MUIXERANGUES

VILAWEB

Els vídeos més vibrants de la Trobada de Muixerangues d’Algemesí
La ciutat de la Ribera Alta va poder veure muixerangues i castells, dos patrimonis de la humanitat, en una mateixa plaça.

 

La XVII Trobada de Muixerangues va aplegar dissabte un miler de muixaranguers a Algemesí. A més de les muixerangues, hi van ser convidats els Bordegassos de Vilanova i la colla castellera de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. La plaça Major d’Algemesí es va omplir d’espectadors que volien veure aquests dos patrimonis de la humanitat en una mateixa plaça, tal com avançava Alfredo Rosa, president de la Nova Muixeranga d’Algemesí en aquesta entrevista. La trobada va deixar imatges molt boniques i vibrants, que us oferim a continuació amb aquest recull de vídeos:

================================================================

 

SAÓ EDICIONS

http://www.saoedicions.com/algemesi-trobada-de-muixerangues/

????????????????????????????????????????????????????????????

LEVANTE-EMV

La Muixeranga convierte en arte los castillos en el aire
Algemesí vibra con las actuaciones de las dos formaciones locales y de los dos grupos invitados El encuentro reúne a miles de personas

VÍCTOR TOMÀS ALZIRA Algemesí vibró un año más, y con esta ya van diecisiete ediciones, con las espectaculares actuaciones que llevaron a cabo las dos muixerangues del municipio ribereño y las otras dos colles de castellers que fueron invitadas por los anfitriones en la Trobada de Muixerangues d’Algemesí. Las inclemencias meteorológicas retrasaron la asistencia de público, que terminó abarrotando la Plaça Major del municipio ribereño para disfrutar de una fiesta que, en esta ocasión, se completó con una actuación final diferente.

La amenaza de lluvia (llegó a llover un poco) condicionó un poco la previa. Los vecinos no terminaban de concentrarse en la plaza donde tradicionalmente se celebra esta representación. No fue hasta las 19 horas, hora en la que los cuatro grupos de castellers entraron en la plaza, cuando el escenario se llenó con miles de personas.muixeranga-convierte

Además de las dos formaciones algemesinenses, Amics de la Muixeranga y La Nova Muixeranga, participaron en el certamen anual las colles de castelleres Sant Pere i Sant Pau de Tarragona y Els Bordegassos, de Vilanova i la Geltrú. Los primeros fueron invitados por Amics de la Muixeranga, mientras que los de Vilanova recibieron la invitación de La Nova Muixeranga. Las cuatro formaciones, compuestas por alrededor de 150 personas cada una, realizaron espectaculares figuras de cinco y seis alturas. En total se realizaron tres rondas de actuaciones más una representación colectiva final, símbolo de hermandad entre las colles.

Tras las representaciones tuvo lugar un acto oficial en el salón de plenos del consistorio local, al mismo tiempo que el grupo de grallers Si Fa Sol Toquem, de Vilafranca, cerró la tarde-noche con un novedoso concierto. En el acto, como es habitual, no faltó la música de los grupos de tabal i dolçaina ni la posterior cena

==================================================================

 

EIX DIARI

http://www.eixdiari.cat/cultura/doc/63504/els-bordegassos-porten-els-seus-castells-a-la-trobada-de-muixerangues-dalgemesi.html

Noves experiències per als Bordegassos de Vilanova, que aquest cap de setmana van participar a la 17a Trobada de Muixerangues d’Algemesí, convidats per la Nova Muixeranga d’Algemesí. Castells i muixerangues, dos patrimonis immaterials de la humanitat, van coincidir dissabte a la plaça Major d’aquest municipi de la Ribera Alta, al País Valencià. Els de la capital del Garraf van oferir una actuació completa de castells de set.

Els vilanovins van passar tot el cap de setmana a terres valencianes. La colla va arribar a Algemesí a primera hora de la tarda i va compartir els instants previs de la diada amb la colla que els havia convidat. Entre els Bordegassos i la Nova Muixeranga hi ha molts punts en comú. Per exemple, el paper clau en la introducció de la dona als castells. La Nova Muixeranga, fundada el 1998, va ser la primera a incorporar la dona a les seves construccions. Els Bordegassos, l’any 1979, van ser la primera colla a fer un castell de vuit amb una nena al pom de dalt. Les dues colles van sortir en cercavila des del local de la Nova Muixeranga fins a la plaça Major, plena i amb molt caliu, on van coincidir amb la Muixeranga d’Algemesí i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, la seva colla convidada, que van entrar des d’un altre costat de la plaça. Els vilanovins van entrar a plaça amb un pilar de quatre caminant.eix-4-de-7-dels-bordegassos-de-vilanova-a-la-17a-trobada-de-muixerangues-dalgemesi-79787

L’actuació, que va començar passades les set de la tarda, es va organitzar amb el format habitual d’una actuació de tres rondes més pilar. Els Bordegassos van obrir plaça amb el tres de set. Un tres de postal que presentava una estructura similar a la del futurible tres de vuit sense el pis de quarts. Van continuar amb un quatre de set amb l’agulla que ja és el vuitè que descarreguen aquesta temporada. De nou va ser un castell amb molt bones mides, molt ben controlat en tot.

moment. Curiosament, aquest castell és el més valuós que els vilanovins han fet mai al País Valencià. Les bones sensacions van continuar descarregant un quatre de set lleuger molt solvent. Castells molt tranquils i que en tots els casos permetien refermar fonaments de futurs passos endavant. A la ronda de pilars, van descarregar el pilar de cinc. Els vilanovins, que aquest cop no havien pogut desplaçar el grup de grallers propi, van comptar amb l’acompanyament del grup Si, Fa, Sol, Toquem!

Pel que a les Muixerangues, la Colla Nova se’n va ensortir amb totes les construccions que va afrontar. Per a ells era una diada de màxims i van mostrar un treball tècnic molt destacat. Menys fortuna va tenir la Muixeranga vella, que va patir dues caigudes. Una i altra colla presenten unes característiques força oposades. Mentre la Nova aposta per la tècnica i la lleugeresa en els pisos superiors, amb un paper molt destacat de la dona, la colla blava aposta més per la força. En aquest cas, va sortir guanyadora l’aposta de la Nova. A plaça també hi havia els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que van completar el tres de set amb l’agulla, el tres de set, el quatre de set i a ronda de pilars van sorprendre completant un magnífic pilar de sis.

Totes les colles participants van tancar la jornada de dissabte amb un sopar, seguit d’una festa. Els vilanovins van fer nit a Algemesí i diumenge van fer una visita cultural a la localitat, acompanyats per membre de la Nova Muixeranga. Dissabte els dirigents de la colla també van ser rebuts a l’Ajuntament del municipi.Ara els Bordegassos tanquen un maig que ha servit per donar rodatge a les estructures més consolidades i anar carregant-se d’arguments per donar algun pas més al juny. La propera cita, dissabte 11 de juny a l’Arboç, es perfila com una cita on els vilanovins voldran donar algun pas més.

 

==================================================

LA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ

http://www.laveupv.com/noticia/20261/%20muixerangues-i-castells-trenquen-el-cel-en-la-xvii-trobada-dalgemesi

Dissabte, 28 de maig de 2016 a les 23:00h

Muixerangues i castells trenquen el cel en la XVII Trobada d’Algemesí
Marta Trenzano, alcaldessa d’Algemesí: ‘Estem ací per acompanyar i gaudir d’una jornada d’orgull i de poble conscients de les arrels comunes que tenim’

Xavier Rius, diputat de Cultura: “En menys de dos anys vull que estiga en marxa una trobada cultural, amb la dolçaina i la muixeranga com a element conjunt, organitzat per totes les diputacions”.
Sixto Ferrero / Algemesí

Les inclemències no són obstacle davant la tenacitat amb què homes, dones i xiquets s’enfilen al cel a través de Muixerangues i Castells. Com l’any passat, aquesta XVII edició de la Trobada de Muixerangues d’Algemesí s’ha vist increpada pel vent. La pluja present l’any passat i aquest no ha donat al remat cap problema.

“Estem ací per acompanyar-los i gaudir d’una jornada d’orgull i de poble”, ens declarava Marta Trenzano l’alcaldessa d’Algemesí qui atorgava tot el protagonisme als vertaders amfitrions: la Muixeranga d’Algemesí i la Nova Muixeranga d’Algemesí els quals han convidat en aquesta ocasió Els Bordegassos de Vilanova i la Colla castellera de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. Com és habitual, muixeranguers d’arreu del país s’han deixat caure por posar un braç, un muscle o una espatlla al costat de valencians i catalans, a compatir passió i arrel i en aquest sentit concloïa Trenzano que ara, “som conscients de les arrels comunes que tenim amb la gent”, ja que abans, tot i que el consistori obria els finestrals aviat els cloïa espantats per la llibertat d’expressió.

A les 19h i un poc de retard donava inici aquesta XVII edició de la Trobada de Muixerangues, per la plaça Major s’ha vist també eixe nou impuls de la nova administració del canvi. Xavier Rius, diputat de Cultura de la Diputació de València i Abel Guarinos, director de l’Institut Valencià de Cultura no han volgut perdre’s una de les trobades amb més tradició per metre quadrat. “Per a la Diputació i per a qualsevol institució valencià, la Muixeranga és una de les mostres més significatives, primer pel que significa muntar-la i després perquè és un reflex del manteniment de la història”, afirmava Rius en declaracions a La Veu. “Hi ha un reviscolament al País Valencià de la nostra cultura i paral·lelament estan naixent com a bolets les Muixerangues, això està servint perquè molts valencians troben la identitat de poble”.
Nova Muixeranga d’Algemesí.

És obvi que les accions que des de la Diputació de València s’estan duent a terme envers la cultura tradicional apunten a una major implicació així com un millor tracte i atenció de les demandes, i igualment, des de l’Institut Valencià de Cultura s’impulsarà una subdirecció de Música i Cultura popular, potser va sent hora de fer una trobada, una mena d’aplec, de muixerangues a nivell de tot el País Valencià. “Potser seria un element, la dolçaina i la muixeranga serien un element conjunt” reconeix Xavier Rius davant el plantejament, qui reconeix que “cal fer per primera vegada alguna cosa conjunta, eliminant les barreres —entre les diputacions—, i treballar en clau de país. Seria emocionant trobar les diferents muixerangues, les de Titaigües, els balls de bojos de l’Olleria…, i que servira per fer una primera trobada cultural de totes les diputacions”. Així, tot apunta que tot i que ha estat encara una idea traslladada de manera informal a les diputacions “en menys de dos anys si potser això ha d’estar en marxa”, conclou Rius.

Les tres rondes

Les colles invitades han desfilat cap a la plaça Major, mentre que les colles amfitriones ho han fet amb la figura muntada sobre els muscles despertant així les primeres ovacions. L’ordre indicava que en primer lloc alçaria la Muixeranga d’Algemesí, amb una Alta de sis que ha servit per escalfar els motors, fregar el cel i engegar els aplaudiments. La Colla castellera de Sant Pere i Sant Pau han recollit una fortíssima ovació en completar un Tres de Set amb agulla espectacular, que ha donat lloc després als Bordegassos de Vilanova amb un Tres de Set, mentre que la Nova Muixeranga d’Algemesí ha alçat una Alta de sis.
Colla castellera Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.

En segona ronda la Muixeranga d’Algemesí ha tirat mà de tradició amb la Morera, mentre que els de Tarragona han alçat un Quatre de Set que ha estat respost pels Bordegassos amb un Quatre de Set amb agulla. Ha sabut a poc quan la Nova Muixeranga ha alçat la “la canya” i la “trobada” amb cinc alçades i han cobrat la seua gran ovació.
Bordegassos de Vilanova.

La tercera i última ronda ha començat amb la caiguda de la Tomasina que proposava la Muixeranga d’Algemesí amb la mala sort que l’anxaneta en el moment d’alçar el primer pis ha caigut sobre un home que feia de reforç. Han estat moments d’incertesa i ha hagut de traslladar-se a l’hospital tot i que a hores de tancar aquesta crònica, fonts municipals ens indicaven que l’home es trobava fora de perill. La Muixeranga d’Algemesí ha volgut refer-se i ha intentat novament la Tomasina que ha tornat a caure, aquesta vegada sense incidències. Amb la demora i la incertesa, els de Sant Pere i Sant Pau han tornat a alçar un Tres de Set que han repetit també els Bordegassos, mentre que la Nova Muixeranga ha tancat ronda amb una explosió d’espectacularitat alçant simultàniament la Tomasina i l’Alta de Cinc.
Muixeranga d’Algemesí.

Embravits els de Sant Pere i Sant Pau han volgut provar amb èxit absolut un Pilar de Sis que ha trencat la nit que ja queia. Les Muixerangues i Castells han trencat el cel, han diluït l’amenaça del temps, començant amb llum han acabat en fosca. Encara però, quedava l’alçada conjunta, davant la Basílica de Sant Jaume d’Algemesí d’on marxem sabent que estem prop de viure la primera Trobada de Muixerangues i cultura popular del País Valencià.

==============================================================

ARA.CAT

http://www.ara.cat/castells/castells-retroben-muixeranga-Algemesi_0_1585641630.

Dues colles castelleres van participar en la 17a Trobada de Muixerangues que va celebrar-se dissabte al País ValenciàCastellers-Sant-Pere-Pau-Algemesi_1585651670_29266110_260x366

La 17a Trobada de Muixerangues d’Algemesí va comptar dissabte per setzè any consecutiu amb la participació de colles castelleres. Les colles dels Bordegassos de Vilanova i dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, convidades per la Muixeranga i la Nova Muixeranga d’Algemesí, van escenificar la germanor entre les cultures catalana i del País Valencià.

Molts cops caiem en l’error de donar més importància a l’exportació de la tradició castellera que no pas a l’origen. Seguim el naixement i l’actualitat de noves formacions de castells sorgides arreu del món però descuidem el seu punt de partida. La Trobada de Muixerangues ens recorda on va néixer l’afany d’alçar construccions humanes que acabaria convertint-se en l’actual món casteller.

La diada va celebrar-se amb el format habitual d’una actuació castellera, amb pilars al començament, tres rondes de figures i una cloenda simultània. Tot i l’amenaça de pluja, finalment castellers i muixeranguers van poder compartir una jornada de companyonia marcada per la col·laboració d’uns i altres. Les dues colles castelleres van començar la seva actuació caminant els seus respectius pilars de quatre, mentre que les muixerangues amfitriones van rebre-les a plaça amb les seves figures muntades.

Amb els objectius tècnics de començament de curs assolits, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van plantejar-se el desplaçament com una experiència interessant però no van voler deixar de banda les construccions de la gamma alta de set que han protagonitzat les últimes setmanes. Van començar l’actuació amb el tres de set amb agulla i van deixar per a les rondes finals els castells bàsics de set, el quatre i el tres.

Animats pel bon ambient i pels resultats aconseguits els últims assajos, els tarragonins van atrevir-se amb el primer pilar de sis de l’any. Si bé el van coronar amb solvència, el van haver de lluitar a la sortida de l’enxaneta. El de dissabte suposa el tercer descarregat pels de Sant Pere i Sant Pau en tota la seva història.Castellers-muixeranguers-compartir-peculiar-exhibicio_1585651671_29266145_1000x563

Els Bordegassos de Vilanova van començar pel tres de set i van guardar la seva millor estructura, el quatre de set amb agulla, per a la segona ronda. Van arrodonir la seva exhibició amb l’altre castell bàsic, el quatre de set.

La Muixeranga d’Algemesí va descarregar l’alta de sis en el primer torn i la morera en el segon però no va reeixir a provar dos cops la tomasina. En les dues ocasions la figura va cedir abans de completar-se. La Nova Muixeranga, per la seva part, va iniciar la diada amb el quatre de sis, va completar la simultània amb cinc alçades i va tancar la tercera ronda executant de manera simultània la tomasina i l’alta de cinc.

Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau: P4 cam, 3d7a, 4d7, 3d7, P6
Bordegassos de Vilanova: P4 cam, 3d7, 4d7a, 4d7, P5
Muixeranga d’Algemesí: alta de 6, morera, int. tomasina, int. tomasina
Nova Muixeranga d’Algemesí: 4d6, simultània cinc alçades, tomasina, alta de cinc

===============================================================

ALGEMESÍ WEB

http://www.algemesiweb.es/actualitat/2016/05/30/algemesi_viu_xvii_trobada_muixerangues_intensa

dani2Algemesí viu la XVII Trobada de Muixerangues intensa

Un molest vent de ponent va acompanyar durant tota la vesprada
AW | 30/05/2016
Un any més la plaça Major d’Algemesí va congregar a aficionats a les muixerangues i als castells en la dissetena Trobada de Muixerangues. Com ve sent habitual en este important encontre muixeranguer les colles locals, La Nova Muixeranga i la Muixeranga (blava) s’entregaren al públic en esta nova edició amb les figures més complicades. També demostraren el seu saber fer les colles castelleres convidades els Bordegassos de Vilanova i la Geltrú, de groc, i la colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, de verd.

L’encontre va començar mitja hora més tard del que estava previst, passades les 19:30 hores, a causa d’un retard en l’arribada de la colla de Tarragona per un problema tècnic de l’autobús que els traslladà a Algemesí. Un entrebanc que no va minvar l’expectació que la Trobada genera any rere any en el nostre poble i que va omplir la plaça una vegada més.

blava1.dani1

Després de l’entrada a la plaça començà la primera ronda, de les tres que es van fer, amb la Muixeranga que començà amb l’alta de Sis. La colla blava no va tindre la sort de cara durant la vesprada del dissabte, ja que dues caigudes en desmuntar l’Alta de Sis i la Tomasina provocaren lesions lleus a diversos integrants i l’ensurt de tota la plaça. La colla més antiga d’Algemesí va muntar una Alta de Sis, la Tomasina i la Morera (ambdues últimes de 5 altures) i un Pilar Aixecat de 4, en els pilars de comiat.

Per la seua banda la Nova Muixeranga també començà amb una Alta de Sis, seguida de la Sisena, l’Alta de Cinc, la Tomasina, la Canya, La Trobada i un Pilar de Cinc de comiat. Els verds muntaren i desmuntaren les figures amb èxit, com també ho feren les colles convidades amb els seus castells: Els Bordegassos de Vilanova, convidats per la Nova, i els castellers de Sant Pere i Sant Pau, per part dels blaus. Totes les colles patiren la intensitat del vent de ponent que va fer canviar variar el punt on s’alçaren dels pilars de comiat a la part d’enfront de la Basílica.

La Colla de Sant Pere i Sant Pau, amb camisa verda, es va acomiadar del públic d’Algemesí amb un espectacular pilar de 6 altures que va ser fortament aplaudit pels presents a la plaça Major. En acabar

‘encontre i mentre al saló de Ple es celebrà un acte protocol•lari, tingué lloc un concert de gralles a càrrec de grup “Si fa sol toquem”. Els grallers i dolçainers de l’Escola Musical de Tabalet i Dolçaina d’Algemesí foren els encarregats d’interpretar la música durant la Trobada.

En finalitzar l’encontre de muixerangues i castells es va celebrar un sopar de germanor en el Centre Polivalent amb els protagonistes de la vesprada: la Muixeranga, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, la Nova Muixeranga i els Bordegassos de Vilanova i la Geltrú i els músics al Centre Polivalent.

===========================================================

RIBERA EXPRESS

Muixerangues-Trobada-16-1-M.T.

Marta Trenzano, alcaldessa d’Algemesí: ‘Estem ací per acompanyar i gaudir d’una jornada d’orgull i de poble conscients de les arrels comunes que tenim’
Xavier Rius, diputat de Cultura: “En menys de dos anys vull que estiga en marxa una trobada cultural, amb la dolçaina i la muixeranga com a element conjunt, organitzat per totes les diputacions”.
Les inclemències no són obstacle davant la tenacitat amb què homes, dones i xiquets s’enfilen al cel a través de Muixerangues i Castells. Com l’any passat, aquesta XVII edició de la Trobada de Muixerangues d’Algemesí s’ha vist increpada pel vent. La pluja

Muixerangues-trobada-16

present l’any passat i aquest no ha donat al remat cap problema.
“Estem ací per acompanyar-los i gaudir d’una jornada d’orgull i de poble”, ens declarava Marta Trenzano l’alcaldessa d’Algemesí qui atorgava tot el protagonisme als vertaders amfitrions: la Muixeranga d’Algemesí i la Nova Muixeranga d’Algemesí els quals han convidat en aquesta ocasió Els Bordegassos de Vilanova i la Colla castellera de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. Com és habitual, muixeranguers d’arreu del país s’han deixat caure por posar un braç, un muscle o una espatlla al costat de valencians i catalans, a compatir passió i arrel i en aquest sentit concloïa Trenzano que ara, “som conscients de les arrels comunes que tenim amb la gent”, ja que abans, tot i que el consistori obria els finestrals aviat els cloïa espantats per la llibertat d’expressió.27045400150_f01557eea3_b

 

A les 19h i un poc de retard donava inici aquesta XVII edició de la Trobada de Muixerangues, per la plaça Major s’ha vist també eixe nou impuls de la nova administració del canvi. Xavier Rius, diputat de Cultura de la Diputació de València i Abel Guarinos, director de l’Institut Valencià de Cultura no han volgut perdre’s una de les trobades amb més tradició per metre quadrat. “Per a la Diputació i per a qualsevol institució valencià, la Muixeranga és una de les mostres més significatives, primer pel que significa muntar-la i després perquè és un reflex del manteniment de la història”, afirmava Rius en declaracions a La Veu. “Hi ha un reviscolament al País Valencià de la nostra cultura i paral·lelament estan naixent com a bolets les Muixerangues, això està servint perquè molts valencians troben la identitat de poble”.27217018532_cdb1fecfb1_bNova Muixeranga d’Algemesí.
És obvi que les accions que des de la Diputació de València s’estan duent a terme envers la cultura tradicional apunten a una major implicació així com un millor tracte i atenció de les demandes, i igualment, des de l’Institut Valencià de Cultura s’impulsarà una subdirecció deMúsica i Cultura popular, potser va sent hora de fer una trobada, una mena d’aplec, de muixerangues a nivell de tot el País Valencià. “Potser seria un element, la dolçaina i la muixeranga serien un element conjunt” reconeix Xavier Rius davant el plantejament, qui reconeix que “cal fer per primera vegada alguna cosa conjunta, eliminant les barreres —entre les diputacions—, i treballar en clau de país. Seria emocionant trobar les diferents muixerangues, les de Titaigües, els balls de bojos de l’Olleria…, i que servira per fer una primera trobada cultural de totes les diputacions”. Així, tot apunta que tot i que ha estat encara una idea traslladada de manera informal a les diputacions “en menys de dos anys si potser això ha d’estar en marxa”, conclou Rius.Les tres rondes
Les colles invitades han desfilat cap a la plaça Major, mentre que les colles amfitriones ho han fet amb la figura muntada sobre els muscles despertant així les primeres ovacions. L’ordre indicava que en primer lloc alçaria la Muixeranga d’Algemesí, amb una Alta de sis que ha servit per escalfar els motors, fregar el cel i engegar els aplaudiments. La Colla castellera de Sant Pere i Sant Pau han recollit una fortíssima ovació en completar una Tres de Set amb agulla espectacular, que ha donat lloc després als Bordegassos de Vilanova amb una Tres de Set, mentre que la Nova Muixeranga d’Algemesí ha alçat una Quatre de Sis.27039018650_765c429b7f_b

Colla castellera Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.
En segona ronda la Muixeranga d’Algemesí ha tirat mà de tradició amb la Morera, mentre que els de Tarragona han alçat una Quatre de Set que ha estat resposta pels Bordegassos amb una Quatre de Set amb agulla. Ha sabut a poc quan la Nova Muixeranga ha alçat la seua simultània amb cinc alçades i han cobrat la seua gran ovació.27216906492_6d8e231e57_b

 

Bordegassos de Vilanova.
La tercera i última ronda ha començat amb la caiguda de la Tomasina que proposava la Muixeranga d’Algemesí amb la mala sort que l’anxaneta en el moment d’alçar el primer pis ha caigut sobre un home que feia de reforç. Han estat moments d’incertesa i ha hagut de traslladar-se a l’hospital tot i que a hores de tancar aquesta crònica, fonts municipals ens indicaven que l’home es trobava fora de perill. La Muixeranga d’Algemesí ha volgut refer-se i ha intentat novament la Tomasina que ha tornat a caure, aquesta vegada sense incidències. Amb la demora i la incertesa, els de Sant Pere i Sant Pau han tornat a alçar una Tres de Set que han repetit també els Bordegassos, mentre que la Nova Muixeranga ha tancat ronda amb una explosió d’espectacularitat alçant simultàniament la Tomasina i l’Alta de Cinc.26708880513_5d55ca9a9e_b

 

Moment en què cau l’anxaneta de la Tomasina que la Muixeranga d’Algemesí intentà muntar per segona vegada.

27313731065_bbe139c30b_b-1

Muixeranga d’Algemesí.
Embravits els de Sant Pere i Sant Pau han volgut provar amb èxit absolut un Pilar de Sis que ha trencat la nit que ja queia. Les Muixerangues i Castells han trencat el cel, han diluït l’amenaça del temps, començant amb llum han acabat en fosca. Encara però, quedava l’alçada conjunta, davant la Basílica de Sant Jaume d’Algemesí d’on marxem sabent que estem prop de viure la primera Trobada de Muixerangues i cultura popular del País Valencià.
Laveupv.com

27280177246_f89a3f63b9_o

 

============================================================

SI FA SOL TOQUEM

http://sifasoltoquem.blogspot.com.es/2016/05/algemesi-28052016-trobada-de.html

Algemesí, 28.05.2016. Trobada de Muixerangues

2016-05-29 22.41.43

==============================================================

BORDEGASSOS.COM

http://www.bordegassos.org/noticies_det.php?tit=portem-els-nostres-castells-al-bressol-de-les-muixerangues&id=584

bordegassos nova muixeranga Yoko DV29-05-2016
PORTEM ELS NOSTRES CASTELLS AL BRESSOL DE LES MUIXERANGUES
(Pd4cam, 3d7, 4d7a, 4d7, Pd5)
Cap de setmana per recordar el que han viscut els Bordegassos de Vilanova a Algemesí, on han participat a la 17a Trobada de Muixerangues, convidats per la Nova Muixeranga d’Algemesí. Castells i muixerangues, dos patrimonis immaterials de la humanitat, van coincidir dissabte a la plaça Major d’aquest municipi de la Ribera Alta, al País Valencià. Els de la capital del Garraf van oferir una actuació completa de castells de set.

Els castellers vilanovins van passar tot el cap de setmana a terres valencianes. La colla va arribar a Algemesí a primera hora de la tarda i va compartir els instants previs de la diada amb la colla que els havia convidat. Entre els Bordegassos i la Nova Muixeranga hi ha molts punts en comú. Per exemple, el paper clau en la introducció de la dona als castells. La Nova Muixeranga, fundada el 1998, va ser la primera a incorporar la dona a les seves construccions. Els Bordegassos, l’any 1979, van ser la primera colla a fer un castell de vuit amb una nena al pom de dalt. Les dues colles van sortir en cercavila des del local de la Nova Muixeranga fins a la plaça Major, plena i amb molt caliu, on van coincidir amb la Muixeranga d’Algemesí i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, la seva colla convidada, que van entrar des d’un altre costat de la plaça. Els vilanovins van entrar a plaça amb un pilar de quatre caminant.

L’actuació, que va començar passades les set de la tarda, es va organitzar amb el format habitual d’una actuació de tres rondes més pilar. Els Bordegassos, tercers a actuar, van obrir plaça amb el tres de set. Un tres de postal que presentava una estructura similar a la del futurible tres de vuit sense el pis de quarts. Van continuar amb un quatre de set amb l’agulla que ja és el vuitè que descarreguen aquesta temporada. No ha faltat a cap actuació, actuacions comercials a banda. De nou va ser un castell amb molt bones mides, molt ben controlat en tot moment. Curiosament, aquest castell és el més valuós que els vilanovins han fet mai al País Valencià. Fins i tot el 2001, sent colla de nou, el sostre havia estat el tres de set. El quatre amb l’agulla aquell cop el van desmuntar. Les bones sensacions van continuar descarregant un quatre de set lleuger molt solvent. Castells molt tranquils, gaudits i que en tots els casos permetien refermar fonaments de futurs passos endavant. A la ronda de pilars, van descarregar el pilar de cinc.

Pel que a les Muixerangues, la Colla Nova se’n va ensortir amb totes les construccions que va afrontar. Per a ells era una diada de màxims i van mostrar un treball tècnic molt destacat. Menys fortuna va tenir la Muixeranga vella, que va patir dues caigudes. Una i altra colla presenten unes característiques força oposades. Mentre la Nova aposta per la tècnica i la lleugeresa en els pisos superiors, amb un paper molt destacat de la dona, la colla blava aposta més per la força. En aquest cas, va sortir guanyadora l’aposta de la Nova. A plaça també hi havia els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que van completar el tres de set amb l’agulla, el tres de set, el quatre de set i a ronda de pilars van sorprendre completant el pilar de sis. Una estructura que van demostrar tenir molt ben dominada.

otes les colles participants van tancar la jornada de dissabte amb un sopar, seguit d’una festa. Els vilanovins van fer nit a Algemesí i diumenge van fer una visita cultural a la localitat, acompanyats per membre de la Nova Muixeranga. Dissabte els dirigents de la colla també van ser rebuts a l’Ajuntament del municipi.

Al juny, una marxa més
Ara els Bordegassos tanquen un maig que ha servit per donar rodatge a les estructures més consolidades i anar carregant-se d’arguments per donar algun pas més al juny. La propera cita, dissabte 11 de juny a la tarda a l’Arboç, es perfila com una cita que pot marcar un abans i un després en la temporada dels vilanovins. Aquesta darrera setmana els castellers de Vilanova han descarregat dues torres de set senceres a assaig. Per tant, és molt probable que aquest castell vagi a plaça a l’Arboç, on a banda dels Minyons locals també hi haurà els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. I l’evolució del quatre de vuit a assaig fa pensar que és un castell que també pot figurar entre els objectius d’aquest mes de juny.

=======================================

VILAWEB

http://www.vilaweb.cat/noticies/els-muixeranguers-i-els-castellers-tenim-una-relacio-excel·lent-compartim-esperit/

Els muixeranguers i els castellers tenim una relació excel·lent, compartim esperit’
La XVII Trobada de Muixerangues aplega 1.000 muixaranguers a Algemesí. Els Bordegassos de Vilanova i Sant Pere i Sant Pau de Tarragona en són els convidats d’honor.vinga

Alfredo Rosa, president de la Nova Muixeranga d’Algemesí, és un dels principals organitzadors de la XVII Trobada de Muixerangues d’Algemesí. L’acte aplega avui a la vesprada colles de muixeranguers, acompanyades de castellers de tot el país. Dos patrimonis de la humanitat en una mateixa plaça. Rosa explica entre rialles com ho ha fet Algemesí per conservar el patrimoni cultural de les muixerangues i impulsar-ne el ressorgiment al País Valencià.

—Hi ha un renaixement de les muixerangues al País Valencià?
—Sí. Fa uns anys que hi ha un ressorgiment de colles muixerangueres. Ixen en llocs del País Valencià on n’hi havia hagut i en alguns altres on renaixen per iniciativa de col·lectius diversos. Torna a aparèixer, d’una banda, a llocs com Carlet, Sueca o Cullera que ja n’havien tingut. I d’una altra banda, en naixen a Castelló, Alacant, Vinaròs… on no n’hi havia hagut mai. I a la ciutat de València fa just un any que es va presentar la Jove Muixeranga de València.2016-05-27-PHOTO-00000025-300x300

—Quin motiu té aquesta efervescència muixeranguera?
—La Nova Muixeranga d’Algemesí sempre ha exportat el fet muixeranguer allà on ha anat. És possible que això haja animat alguns col·lectius a fer una colla.

—Ens podeu explicar l’origen de la Trobada de Muixerangues d’Algemesí?
—El patronat de la festa de la Mare de Déu organitza cada 7 i 8 de setembre una festa que inclou les muixerangues. Fins fa desset anys, aquest era el punt final de les muixerangues. Com a associació cultural, vam pensar que no podíem limitar-nos a dues dates, havíem de fer activitats culturals entorn del fet muixeranguer tot l’any. Per això Nova Muixeranga, els Amics de la Muixeranga i l’ajuntament organitzem conjuntament aquesta trobada el mes de maig que serveix per a difondre la coneixença de les muixerangues.

—Què diferencia la muixeranga dels castellers?
—La muixeranga té una forma més aviat piramidal i cònica. Els castellers, en canvi, tenen una estructura cilíndrica, a base de pilars. L’estructura de la muixeranga canvia de la base al xiquet, que seria l’equivalent de l’enxaneta, en nombre de gent. En canvi, els castellers segueixen una estructura uniforme en nombre de gent fins al pom de dalt. Pel que fa a la tècnica, és la mateixa.

—En la trobada, feu figures conjuntes castellers i muixeranguers?
—Sí, fem figures senzilles, interactuem en els pilars. Fem la figura barrejant muixeranguers i castellers. De fet, tenim una relació excel·lent. Sempre hem tingut molt bona sintonia. Ens respectem molt. La veritat és que, compartint un cap de setmana com el de la trobada, hem descobert que tenim el mateix esperit.

—I la música, quin paper hi té?
—La muixeranga no es pot entendre sense la música. Sense música ho podria fer qualsevol, totes les figures s’articulen a partir de la música. Totes les figures, excepte l’enterro i el ball, s’alcen al so de La Muixeranga d’Algemesí. La música va a càrrec de l’Escola Musical de Dolçaina i Tabal, un referent al País Valencià en música tradicional.

—Considereu que la muixeranga és un element identitari?
—La muixeranga està localitzada sobretot a Algemesí. Però és patrimoni de tots els valencians. Ara bé, el nivell de coneixement i d’implicació en la muixeranga al País Valencià no té res a veure amb el dels castellers al Principat.

—Què ho fa que Algemesí sigui el lloc on s’ha preservat la Muixeranga?
—Segons que sembla, a la zona de la Ribera hi havia muixerangues en unes quantes poblacions. Algemesí l’ha conservada perquè la muixeranga es va vincular a la festa gran del poble: la Mare de Déu de la Salut. I la muixeranga ha arribat fins als nostres dies gràcies a la tradició de l’acte religiós. Tot i que no és la processó típica, s’hi afegeixen balls pagans, com el ball de bastons o el bolero.

—Què diferencia la Nova Muixeranga de la Muixeranga d’Algemesí?
—Quan es va crear, la Nova Muixeranga es va destacar, entre més coses, perquè la dona intervenia en el ball. Els Amics de la Muixeranga, l’altra colla d’Algemesí, ara també tenen dones, però són xiquetes, filles de muixeranguers. Nosaltres fa dènou anys que vam nàixer i ells existeixen des del 1973. La Nova Muixeranga va nàixer el 1997 perquè hi havia una nova manera d’entendre la muixeranga. La Nova Muixeranga és assembleària, dos òrgans sobirans, la junta i l’àrea tècnica, amb un mestre al capdavant. Als Amics de la Muixeranga, en canvi, les figures de mestre i

resident recauen en una mateixa persona. Dues idiosincràsies diferents, però que es respecten molt.

—Quines novetats hi haurà enguany?
—En acabar l’actuació de les colles castelleres i muixerangueres, el grup de grallers Si Fa Sol Toquem de Vilafranca faran un concert a la plaça del poble. Amb les melodies, representaran els patrimonis immaterials de la humanitat, com els castellers, les muixerangues i la Patum.

LEVANTE EMV

La Trobada de Algemesí reúne el sábado a mil «muixeranguers»

http://www.levante-emv.com/ribera/2016/05/26/trobada-algemesi-reune-sabado-mil/1423106.html

LEVANTE-EMV ALZIRA Más de mil «muixeranguers» y «castellers» participarán el sábado en una nueva edición de la Trobada de Muixerangues de Algemesí que estará protagonizada por las «collas» castelleras Els Bordegassos de Vilanova y Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, además de las dos agrupaciones anfitrionas, la Nova Muixeranga y Amics de la Muixerantrobada-algemesiga.

Los actos comenzarán a las 18 horas con la actuación en la plaza de Sant Juame de los grupos de «dolçaina i tabal» y de grallas y timbales que interpretarán música tradicional y de fiestas. Las cuatro «collas» empezarán a actuar a partir de las 19 horas, por turnos. La Nova Muixeranga tiene previsto levantar figuras de cinco y seis alturas.

 

===============================================

REVISTA CASTELLS

http://revistacastells.cat/2016/05/algemesi-saluda-els-castells/

Algemesí saluda els castells

Algemesí09-JGN-11-1-e1463044260966

Algemesí torna a rebre, aquest dissabte, les colles castellers amb motiu de la Trobada de Muixerangues i Castells, una diada en la que participen colles castelleres de forma habitual des de l’any 2000. Enguany, les colles convidades són els Bordegassos de Vilanova i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau. La trobada és la millor oportunitat de les colles castelleres per actuar a Algemesí (la Ribera Ata – València), la localitat originària de les muixerangues, precedent dels castells. A Algemesí, però –com a la resta del País Valencià– no s’ha vist encara cap castell de 9, una fita en la qual somien –i treballen– els impulsors de la diada, que són les dues colles de muixerangues: la Muixeranga d’Almegemesí (la blava) i la Nova Muixeranga d’Algemesí (la verda).

El precedent més antic de presència castellera a Algemesí data de l’any 1979, amb l’actuació de la desapareguda colla dels Castellers de Sitges (1971-1987), el mes d’abril, i dels Castellers de Vilafranca, el mes d’octubre. Els sitgetans van fer el 3de7 i elsvilafranquins el 2de7 com a castells sostre respectius. L’any 1993 hi van tornar els verds amb el 5de7 i la Jove de Tarragona amb el 4de8 –el primer castell de 8 a Algemesí–. També cal ressenyar la clàssica de 7 que van fer a la població veïna d’Alcúdia de Carlet, l’any 1984, els Xicots de Vilafranca. Són les presències castelleres anteriors a la celebració, des del 2000, de la trobada anual de Muixerangues.PilarsCaminants-768x512

A la diada cada any hi assisteixen dues entitats catalanes, cadascuna convidada per una de les muixerangues algemesinenques. No sempre han estat colles castelleres, però, com a mínim una sí. En altres ocasions, han estat colles de muixigangues. Hi ha quatre colles que han tingut el goig de ser-hi en més d’una ocasió: Castellers de Vilafranca, Castellers de Lleida. Colla Jove Xiquets de Tarragona i Xiquets de Reus. En les setze edicions de la trobada s’hi han fet majoritàriament castells de 7 i alguns superiors: tres 3de8, sis 4de8, quatre 2de7 i dos pilars de 6, tots descarregats. L’actuació més destacada a Algemesí la comparteixen els verds (2000) i els Minyons (2002) amb la clàssica de 8 i pilar de 6. Tot i que l’actuació més important a la comarca de la Ribera Alta la van fer els Minyons de Terrassa el 2009, en una Trobada de Muixerangues a l’Alcudià de Carlet: 2de8 amb folre, 4de8 i 5de7.

Algemesí sospira en convertir-se en la primera plaça de 9 del País Valencià i les colles de la ciutat voldrien que en properes trobades alguna de les grans pogués acceptar el repte. La història de la plaça Major d’Algemesí s’ho val: per la història centenària de les muixerangues i per la constància de portar anualment colles castelleres tant lluny.

Aquest any, per part catalana, hi participen els Bordegassos i els de Sant Pere i Sant Pau. A més, el grup de grallers Si Fa Sol Toquem de Vilafranca del Penedès oferirà un petit concert, que servirà per unir tres patrimonis de la Humanitat: els castells, les muixerangues i la Patum (que s’escau el mateix cap de setmana).

Resultats de les actuacions castelleres a la Trobada de Muixerangues d’Algemesí:

Algemesí Convidats
2000 Castellers de Vilafranca (id)3de8, 3de8, 4de8, 2de7, Pde6
Ball dels Locos de l’Olleria —
2001 Xiquets de Reus 3de7, 4de7, 2de6
Castellers de Sants 3de7, 4de7, 5de6
2002 Colla Jove Xiquets de Tarragona 4de8, 2de7, 5de7
Minyons de Terrassa 3de8, 4de8, 2de7, Pde6
2003 Castellers de la Vila de Gràcia 2de6, 4de6a, 3de6
Falcons de Vilafranca —
2004 Dance de Tauste —
Castellers de Mallorca 3de6a, 3de6, 4de6
2005 Castellers de Lleida 3de7, 4de7, 2de6
Falcons de Barcelona —
2006 Moixiganga de Vilafranca —
Castellers de Mollet sense dades
2007 Capgrossos de Mataró 5de7, 4de7a, 3de7
Colla Joves Xiquets de Valls 3de8, 4de8, 5de7
2008 Colla Jove Xiquets de Tarragona 5de7, 4de7a, 3de7
Sagals d’Osona 5de7, 3de7, 4de7
2009 Castellers de Vilafranca 4de8, 2de7, 5de7a
Falcons de Vilanova i G —
2010 Minyons de l’Arboç 3de7, 4de7, 5de6
Castellers de Cornellà 3de7, 3de6s, 4de6a
2011 Ball de Valencians de VNG —
Castellers del Riberal 4de6 net, 3de6, 3de6a
2012 Nens del Vendrell 3de7, 4de7, 3de6s
Xiquets de Tarragona 4de8, 5de7, 4de7a
2013 Moixiganga de Tarragona —
Xicots de Vilafranca 3de7, 4de7, 2de6
2014 Castellers de Lleida 5de7, 3de7, 4de7
Moixiganguers d’Igualada 5de7, 4de7a, 4de7
2015 Colla Jove de Castellers de Sitges 5de6, 4de6a, 4de6
Xiquets de Reus 5de7, 3de7, 4de7
2016 Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau
Bordegassos de Vilanova
CARLES ESTEVE

Foto 1: 4de8 dels Castellers de Vilafranca a Algemesí (2009)

Foto 2: Pilars d’entrada a plaça de la Jove de Sitges i dels Xiquets de Reus, a la darrera trobada de muixerangues i castells (2015)

 

 

=====================================================

LEVANTE EMV

Trobada de Muixerangues de Algemesí

Algemesí será de nuevo centro mundial de los castillos humanos

La localidad ribereña acoge el sábado la XVII Trobada de Muixerangues de Algemesí, que tendrá como protagonistas a las «colles» de Els Bordegassos de Vilanova y Sant Pere y Sant Pau de Tarragona, además de las dos anfitrionas algemesinenses, la Nova Muixeranga y Amics de la Muixeranga.

CARLES SENSO / ALZIRA La Ribera volverá a ser el sábado el centro mundial de los castillos humanos con la celebración de la XVII Trobada de Muixerangues de Algemesí, que tendrá como protagonistas a las «colles» de Els Bordegassos de Vilanova y Sant Pere y Sant Pau de Tarragona, además de las dos anfitrionas algemesinenses, la Nova Muixeranga y Amics de la Muixeranga. Los actos del encuentro comenzarán el sábado a las seis de la tarde con la actuación en la plaza Sant Jaume de los grupos de dolçaina y tabalets conjuntamente con los de grallas y timbales que interpretarán música tradicional y de fiesta. Las cuatro grupos comenzarán a actuar a las siete de la tarde, como es habitual, por turnos. La Nova Muixeranga tiene previsto levanta figuras de cinco y seis alguras, caso de la Sisena, l’Alta de Cinc, la Tomasina, la Canya, La Trobada o el Pilar de Cinc.
La jornada se cerrará con cuatro pilares formados cada uno de ellos por muixeranguers y castellers, como símbolo de hermandad y piña entre los colectivos valencianos y catalanes. El encuentro viene realizándose desde hace diecisiete años durante los que han actuado en la plaza de Algemesí más de una treintena de grupos muixerangues o castellers, desde Perpiñán hasta la Ribera o el Camp de Túria.fotosribera20140529200722

=========================================================

http://www.emtid.org/xvii-trobada-muixerangues-algemesi-28-05-2016/

 

XVII TROBADA DE MUIXERANGUES ALGEMESÍ 28-05-2016
Home / XVII TROBADA DE MUIXERANGUES ALGEMESÍ 28-05-2016
11 maig 2016/General/admin
El pròxim dissabte 28 de Maig, l’Escola té el plaer de col·laborar ficant la música, en forma de cercavila primer, i acompanyant als Amics de la Muixeranga i La Nova Muixeranga en les seues construccions.

Us esperem !!!!13177476_1342256159135104_6297801256185740750_n-212x300

============================================================

QEVENTO

http://www.qevento.es/algemesi/xvii-trobada-de-muixerangues-dalgemes-1/

13260019_1092646854128329_428726648372301067_n

???????????????????????????????????????????????????????????

EL PERIODIC.COM

http://www.elperiodic.com/algemesi/noticias/441368_muixeranguers-castellers-reuniran-xvii-trobada-muixerangues-d’algemes%C3%AD.html

Més de mil muixeranguers i castellers es reuniran en la XVII Trobada de Muixerangues d’Algemesí

La Trobada de Muixerangues tindrà com a protagonistes les colles castelleres “Els Bordegassos” de Vilanova i “Sant Pere i Sant Pau” de Tarragona, a més de les dos muixerangues amfitriones d’Algemesí, “La Nova Muixeranga” i “Amics de la Muixeranga”.

Els actes de la Trobada començaran dissabte a les sis de la vesprada amb l’actuació a la plaça Sant Jaume dels grups de dolçaina i taball conjuntament amb els de gralles i timbals que interpretaran música tradicional i de festa.

Les quatre colles començaran a actuar a les set de la vesprada, com és habitual, per torns.

La Nova té previst alçar figures de cinc i sis altures. D’entre les més significatives del repertori, la Sisena, l’Alta de Cinc,
la Tomasina, la Canya, La Trobada o el Pilar de Cinc.

La jornada es tancarà amb quatre pilars formats cadascun d’ells per muixeranguers i castellers, com a símbol de germanor i pinya.

La Nova Muixeranga porta de convidats a la colla de Vilanova “Els Bordegassos”. Aquesta colla va nàixer fa 46 anys com a la primera de Vilanova i la Geltrú. Igual que La Nova Muixeranga, va ser la primera en integrar la dona als castells. Això va generar una nova tècnica de fer torres, molt més lleugeres, que es va estendre per tota Catalunya.

L’altra colla castellera, convidada pels “Amics de la Muixeranga” (la vella o blava com se’ls nomena col·loquialment) són la Colla de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. Aquesta agrupació va nàixer l’any 1990 i molt prompte van assolir set i huit altures

La Trobada ve realitzant-se des de fa dèsset anys durant els quals han actuat a la plaça d’Algemesí més d’una trentena de colles muixerangueres o castelleres, des de Perpinyà fins a La Ribera o El Camp de Túria.

Us adjuntem el programa de La Trobada i dues fotos de “La Sisena” de la Nova Muixeranga i, “Quatre de Set” dels “Bordegassos”trobada (4)trobada (3)

==================================================================

LA VEU D’ALGEMESÍ

http://www.laveudalgemesi.es/author/lva/

La Trobada de Muixerangues tindrà com a protagonistes les colles castelleres “Els Bordegassos” de Vilanova i “Sant Pere i Sant Pau” de Tarragona, a més de les dos muixerangues amfitriones d’Algemesí, “La Nova Muixeranga” i “La Muixeranga d’Algemesí”.

Els actes de la Trobada començaran dissabte a les sis de la vesprada amb l’actuació a la plaça Sant Jaume dels grups de dolçaina i taball conjuntament amb els de gralles i timbals que interpretaran música tradicional i de festa.

Els actes de la Trobada començaran dissabte a les sis de la vesprada amb l’actuació a la plaça Sant Jaume dels grups de dolçaina i taball conjuntament amb els de gralles i timbals que interpretaran música tradicional i de festa.

Les quatre colles començaran a actuar a les set de la vesprada, com és habitual, per torns.

La Nova té previst alçar figures de cinc i sis altures. D’entre les més significatives del repertori, la Sisena, l’Alta de Cinc, la Tomasina, la Canya, La Trobada o el Pilar de Cinc.

La jornada es tancarà amb quatre pilars formats cadascun d’ells per muixeranguers i castellers, com a símbol de germanor i pinya.

La Nova Muixeranga porta de convidats a la colla de Vilanova “Els Bordegassos”. Aquesta colla va nàixer fa 46 anys com a la primera de Vilanova i la Geltrú. Igual que La Nova Muixeranga, va ser la primera en integrar la dona als castells. Això va generar una nova tècnica de fer torres, molt més lleugeres, que es va estendre per tota Catalunya.

L’altra colla castellera, convidada per “La Muixeranga d’Algemesí” són la Colla de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. Aquesta agrupació va nàixer l’any 1990 i molt prompte van assolir set i huit altures.

La Trobada ve realitzant-se des de fa dèsset anys durant els quals han actuat a la plaça d’Algemesí més d’una trentena de colles muixerangueres o castelleres, des de Perpinyà fins a La Ribera o El Camp de Túria.

Font: nova muixeranga