RECULL DE PREMSA- JORNADES LEONARDO BORRÀS 20-21 DE MAIG

 

ALGEMESÍ WEB

http://www.algemesiweb.es/cultura/2016/05/23/ruta_turistica_homenatge_leonardo_borras

Ruta turística i homenatge a Leonardo Borràs

Este cap de setmana s’ha inaugurat una exposició al Museu de la Festa i s’ha realitza un recorregut per veure els relleus del cèlebre escultor
AW | 23/05/2016
L’Ullal Cultural i la Nova Muixeranga s’han unit este cap de setmana per mostrar el poble d’Algemesí una part de l’obra de Leonardo Borràs menys coneguda, però no per això menys significativa i interessant. Ho han fet amb la mostra d’una col•lecció de relleus i d’escultures, algunes d’elles es troben dins d’edificis d’Algemesí.

expo20L’exposició, que es pot visitar al Museu de la Festa i es va inaugurar divendres, va acompanyada d’un tríptic en gran format que adjunta les fotografies de l’exposició, junt amb un plànol amb una ruta turística que permet enllaçar les obres exposades amb d’altres que es troben en la via púbica i accessibles a tothom.

El visitant d’Algemesí pot gaudir d’una nova oferta cultural més. Aquest material imprès, junt amb el que apareix a l’exposició, ha comptat amb el patrocini de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Algemesí.

El treball d’explicació tècnica de les obres córrer a càrrec de l’historiador de l’art, professor de Secundària i de la Universitat de València, Enric Olivares, i un treball en el que han participat també el fotògraf Ximo Bueno, amb la coordinació de Raül Sanxis.

Cercavila de la Nova Muixeranga

El dissabte 21 de maig, va eixir de la porta del Museu de la Festa una cercavila que va fer el recorregut turístic. En aquest recorregut la Nova Muixeranga realitzà diverses figures en alguns punts, i el grup Confiteor va recitar textos i poemes.

 

?????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

LEVANTE-EMV

http://www.levante-emv.com/ribera/2016/05/20/algemesi-expone-obra-leonardo-borras/1420394.html

Algemesí expone la obra de Leonardo Borràs
20.05.2016 | 00:04
La asociación L’Ullal Cultural d’Algemesí y la Nova Muixeranga inaugurarán hoy a partir de las 19:30 horas la exposición «Un projecte insòlit. Els relleus de Leonardo Borràs encarregats per Vicent Ferragud (1971-1982)», que tendrá lugar en el Museu Valencià de la Festa de la localidad algemesinense. El trabajo de explicación técnica de las obras ha sido elaborado por historiadores como Enric Olivares y el fotógrafo Ximo Bueno, con la colaboración de Raül Sanxis. Mañana se celebrará un pasacalles.

 

????????????????????????????????????????????????????????????????????

LA VEU D’ALGEMESÍ

image1-337x199L’associació L’Ullal Cultural d’Algemesí i la Nova Muixeranga tenim el gust de convidar-vos a la inauguració de l’exposició Un projecte insòlit. Els relleus de Leonardo Borràs encarregats per Vicent Ferragud (1971-1982), que tindrà lloc al Museu Valencià de la Festa d’Algemesí el proper divendres dia 20 de maig, a les 19.30 h., Hem pretès mostrar al públic una col·lecció de relleus, fonamentalment, però també d’escultures, que es troben dins d’edificis d’Algemesí, i per tant amb una accessibilitat i visibilitat relatives. És, segurament, la part de l’obra de Borràs menys coneguda, però no per això menys significativa i interessant.

El treball d’explicació tècnica de les obres ha estat realitzat per l’historiador de l’art, professor de Secundària i de la Universitat de València, Enric Olivares, i el fotògraf Ximo Bueno, amb la coordinació de Raül Sanxis.

L’exposició va acompanyada d’un tríptic en gran format que adjunta les fotografies de l’exposició, junt amb un plànol amb una ruta turística que permet enllaçar les obres exposades amb d’altres que es troben en la via púbica i accessibles a tothom. El visitant d’Algemesí podrà així gaudir d’una nova oferta cultural més. Aquest material imprès, junt amb el que apareix a l’exposició, ha comptat amb el patrocini de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Algemesí.

El dissabte 21 de maig, a les 11 h, i des de la porta del Museu de la Festa, començarà una cercavila que farà el recorregut turístic. En aquest recorregut la Nova Muixeranga realitzarà diverses figures en alguns punts, i el grup Confiteor recitarà textos i poemes.

En definitiva, es tracta d’un projecte que tot i desenvolupar-se en les Jornades Josep Marco que anualment celebra l’associació L’Ullal Cultural, es deu a la col·laboració entre ambdues associacions, L’Ullal i la Nova Muixeranga, per donar encara més relleu i retre homenatge al cèlebre escultor algemesinenc.