Muixerola 2018 ha començat hui amb un gran mural de Toni Espinar al Carrer Berca.

 

L’artista d’Alzira Toni Espinar ha començat a pintar hui un gran mural en el Carrer Berca número 8, en la paret que tanca l’aparcament de l’Ajuntament,  com a preludi de Muixerola-2018 sota el títol “Tot un cant de llibertat”.  Espinar ha donat significat a la imatge que cada any es repeteix a la Plaça Major amb la Nova Muixeranga alçant-se al cel davant del campanar.

Les jornades culturals que organitza cada any la Nova Muixeranga arriben enguany a la X Edició dos mesos abans del seu desenvolupament amb l’art urbà de Toni Espinar. El mural estarà finalitzat molt prompte i es farà una mostra de reconeixement a aquesta gran obra en la primera de les processons de la Mare de Déu de la Salut, el dia 7 de setembre.

El mural és també un reconeixement a la germanor entre Algemesí i Alzira , com ho serà la pròxima edició de Muixerola 2018  on el gros de les activitats estaran dedicades a la ciutat veïna.

És per això que ha sigut Toni Espinar l’artista que ha estampat el mur que dona pas en la Processó del Matí al seguit fins a la plaça. La intenció de la nostra colla ha sigut que aquesta paret forme part de la mateixa festa vestint-la de  motius.

 

Toni Espinar es va llicenciar a com a artista a Belles Arts a València i molt prompte va començar a pintar als carrers per motius reivindicatius.  Des de fa trenta anys està omplint de missatges i colors les parets dels carrers de nombroses poblacions i ciutats. D’aquesta manera recordem els primers murals que va pintar a Algemesí front a la porta principal de l’estació ferroviària o la façana de la llibreria “Samaruc” i el retrat d’ “Ovidi Montllor” que es va realitzar l’any 2016 també dins la setmana cultural de Muixerola.

En aquest sentit, Muixerola-2018 inclourà una exposició amb els murals més significatius en la trajectòria de Toni Espinar.

 

Les jornades venen barrejant cultura i muixerangues des de fa deu anys com un dels objectius de la Nova Muixeranga d’Algemesí .  Va ser en l’edició passada quan Muixerola es va obrir a la comarca de La Ribera del Xúquer amb un seguit d’actes entre la nostra localitat i l’Alcúdia.

 

Enguany les jornades començaran el dia 26 d’octubre i s’allargaran fins el dia 11 de novembre amb un total de dotze dies d’activitats de tot tipus, des de la tradicional “Festa Estellés” fins el trofeu de “Pilota Valenciana” o la celebració de “L’Any Fuster”. 2018 arriba amb un treball conjunt amb Alzira on es desenvoluparan grans esdeveniments que s’anunciaran en passar la festa major d’Algemesí, el 7 i 8 de setembre.