You are currently viewing Muixeraina  es presenta oficialment en el “Dinar de Germanor”, l’endemà d’una històrica assemblea
Muixeraina

Muixeraina es presenta oficialment en el “Dinar de Germanor”, l’endemà d’una històrica assemblea

Muixeraina

La colla de Tabal i Dolçaina de la Nova Muixeranga d’Algemesí arranca amb força oberta a tot el poble.

Després de molts mesos d’assaig, la Colla de Tabal i Dolçaina es va presentar a tots els muixeranguers i muixerangueres en el dia més assenyalat de l’any de la nostra Associació: “El dinar de Germanor”. El dia gran es va omplir d’emocions i somriures, conscients que una volta més hem fet un gran salt en la nostra història com a colla.  Per descomptat que la diversió tampoc va faltar.

Muixeraina és ja una part indispensable de la Nova Muixeranga i per a celebrar-ho,  el “Dinar de Germanor” es va centrar en els nostres músics amb un acte en què es va reconèixer el seu esforç i dedicació per a posar en marxa un projecte que ja és una realitat.  Els músics tenen una de les majors responsabilitats durant les actuacions i, d’aquesta manera,  adquireixen per primera vegada en un ball d’Algemesí, la personalitat i el pes que es mereixen socialment  coma part inseparable de la muixeranga.

 

 

 

 

 

 

La presentació, diumenge, va començar amb corredor muixeranguer d’honor, entre pinets muixeranguers, fins arribar a un entaulat on es va llegir un text  i se’ls va fer entrega d’un regal per part de la resta de muixeranguers de la Nova.

Amb la il·lusió en les cares, Muixeraina s’estrena amb una quinzena de músics que setmana rere setmana treballen melodies de cercavila, melodies tradicionals i  la música que sona per a construir les figures muixerangueres, així com també la resta de balls de la festa de la Mare de Déu de la Salut.

Disposen d’una indumentària pròpia, amb brusa negra amb l’escut de la Nova adaptat i pantaló negre.

 

La presidenta, Rebeca Climent, i la representant de la Junta, Maite Fontana, entregant un reconeixement als músics.

Una llarga història entre muixerangues

La iniciativa naix després que aquests músics hagen acompanyat a la Nova, en qualitat de muixeranguers o com a músics, durant  centenars d’actuacions al llarg de tota la història. Sempre que han estat disponibles, han acudit a acompanyar el repertori de la Nova Muixeranga allà on hem anat. Ara, la colla es fa oficial i ho fa amb un gran nivell musical. No debades, el seu mestre , i cap de colla, està considerat com un dels “Grans” de la dolçaina. Salva Candel es dedica a la música des de fa 18 anys. Actualment és professor en diverses escoles de dolçaina i tabal i també de diferents colles. La seua dolçaina també sona en un conegut grup de rock.

Dues jornades seguides d’activitat intensa

El Dinar de Germanor, que es fa cada any en desembre com a gran trobada de socis, es va celebrar també amb una gran festa on, a més de la música i les muixerangues, no va faltar la diversió.

Des de l’àrea de protocol i actes socials es va organitzar un espectacle sorpresa on muixerangueres i muixeranguers, grans i menuts, van ser els protagonistes.

Sota el títol “Tu si que vals” , es van fer actuacions teatrals, balls, disfresses on la imaginació va assolir alts nivells; especialment entre els més menuts que van demostrar grans habilitats en el món artístic.

 

 

 

 

 

 

El dinar de germanor es va celebrar després de l’assemblea general de socis on totes les àrees de treball van explicar la seua activitat.

“Gràcies per fer-ho possible”

En aquest context, es va realitzar un xicotet homenatge a l’Àrea Tècnica després d’haver aconseguit un any ple de fites assolides gràcies a un treball incansable. La mestra, Ester Ferrer, va ressaltar el poder haver aconseguit alçar “La Dolçaina”dues vegades, el fet de fer dues figures de sis altures en dues actuacions diferents, sis figures de sis altures en un any o les dues figures sincronitzades de la “Sènia Doble”

Rebeca Climent entregant “Els millors moments” a Ester Ferrer

 

 

La presidenta de la Nova Muixeranga, Rebeca Climent, va fer entrega d’un quadre-recull de fotografies a la mestra, Ester Ferrer, amb els millors moments viscuts.

També la mestra va fer entrega a cadascun dels membres de l’àrea un mocador de la Nova Muixeranga personalitzat on es podia llegir: Gràcies per fer-ho possible.  Es tracta d’un agraïment que es va estendre a totes les persones que conviuen i que han donat suport a la nostra colla.

 

.