You are currently viewing Mare de Déu 2018: Vint anys de treball i il·lusió fan la millor processó de la nostra colla.

Mare de Déu 2018: Vint anys de treball i il·lusió fan la millor processó de la nostra colla.

La Nova Muixeranga d’Algemesí va realitzar tres figures de sis altures per primera vegada en les processons de la Mare de Déu de la Salut. 

En les tres processons es van realitzar un total de 152 figures, entre elles dues sisenes i una dolçaina. Aquesta última va ser l’estrella de la Processó de les Promeses, en tant que es va fer per tercera vegada en la història de La Nova.

 

Durant les  processons la nostra colla va alçar tres figures de sis altures, deu de cinc altures, seixanta tres de quatre altures, seixanta de tres i dèsset de dos, com és el cas de “El ball de gegantets” o “La reverència”

A més de les tres figures de sis altures, es van alçar dues “Tomasines” simultànies en la “Processoneta del Matí” davant l’altar de la Basílica de Sant Jaume.

La nostra colla va fer un homenatge a tots els mestres que  ens han dirigit durant més de vint anys amb “Pilars” formats per una part dels que es van poder sumar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ester Ferrer, la mestra, creu que “hem demostrat que la unió i la il·lusió que han demostrat des de sempre cadascun dels muixeranguers  ha fet possible una processó tan gratificant com la que hem viscut”. Segons ha dit “ s’ha demostrat una volta més que “Som una colla perquè tots entreguem els nostres recursos de manera desinteressada per a fer-la més gran i millor”.

Des de la presidència de La Nova, Rebeca Climent, ha felicitat als muixeranguers i muixerengueres pel gran treball que s’ha realitzat, als quals ha assenyalat que “hem demostrat que junts podem arribar més lluny encara  d’on ens proposem”.

 

Com és ja tradició, La Nova es va dividir en dos grups per a recórrer els carrers de la ciutat. Un grup “verd” i un altre “roig”. Per separat es van fer les representacions de menor altura, però no per això menys atractives i entranyables com ara “La Torreta”, “La Marieta”, “El Pilar”,  “La Figuereta”, o “El Guió”.  Enguany, a més, els grups van alçar figures de cinc altures. No van faltar “La Morera”, “El Castell” o “La Tomasina”, una de les figures més espectaculars que es van alçar davant l’altar el dia de la festa gran, en la “Processoneta del Matí”

Els dos grups junts, tota la colla sencera, vam alçar tres figures de sis altures,  dues “Sisenes” i “La Dolçaina”, set de cinc altures i nou de quatre altures, a més d’un “Camí de gegantets” i “Una Sènia” davant la porta de la Basílica.

El repertori que es va poder mostrar al poble, en la nostra Festa Major, va omplir de satisfacció a tots els muixeranguers i muixerangueres, després de molts dies d’assajos i esforç per a poder deixar en la memòria una Mare de Déu amb tres dies inoblidables.