Mare de Déu 2016: La Nova va a més. Se supera el nombre de figures i de muixerangues d’altura

L’alta de Cinc amb agulla va protagonitzar la major expectació de les festes.

captura-de-pantalla-2016-09-12-a-les-16-49-29

La Nova Muixeranga hem aconseguit en les festes grans del poble batre un nou rècord pel que fa a l’activitat desplegada per la colla. Durant les tres processons s’han alçat i representat un total de 182 figures i balls, 23 més que el mes de setembre passat.

D’un total de 182 muixerangues es van enregistrar dos caigudes sense danys.

Així mateix, s’ha superat el nombre de figures superiors a cinc altures. En total s’han realitzat 17 figures de 5 i 6 altures. S’hi van representar en diverses ocasions La Sisena, L’Alta de 5, La Canya, El Pilar aixecat, El Pilar de cinc, L’Alta amb agulla, La Tomasina, La Trobada, La Xopera, La Morera i El castell.

 

Respecte de la resta del repertori muixeranguer d’Algemesí es va ballar El Ball, L’Enterro, El Ball dels Gegantets, el Pas dels Gegantets i es va representar La Sénia Doble amb ciris i foc, L’Altar, La Marieta Doble, La Marieta, Torretes, Encontres, Bancs, Palmeres, Figueretes, Cinc en un Peu o La Font amb ciris i foc, entre moltes altres.

Dissortadament, es van produir dos caigudes sense cap incidència durant la processó de la Volta General. Les caigudes van ser en una Trobada i en un Pilar de Quatre.

Les grans novetats alcen el nivell de la festa.

Enguany, l’àrea tècnica ha apostat clarament per les figures amb més de cinc altures. Durant els huit dies d’assajos previs es van fer una previsió d’unes dotze grans figures per part dels responsables tècnics de la Nova i es van enregistrar cinc més de les  previstes.

L’entrada a la Basílica de Sant Jaume en La Processoneta del Matí va tornar a ser l’estrella de les processons. Es va alçar una Alta de cinc amb agulla als peus de l’altar major que va pujar els graons que separen els bancs de l’altar i va rodar saludant als assistents.14237765_10153568777796362_5080934480271784349_n

 

També es va repetir durant la processó La Marieta Doble amb agulla que es va alçar en la plaça l’any passat.

Es va recuperar un Cinc en un Peu rodat que no es feia des de fa anys.

Però, sens dubte, la figura que més va ressaltar en caure la nit va ser la Sénia Doble amb Foc representada com a colofó de la processó de Les Promeses en la nit del dia 7 en el Carrer Capella

 

Satisfacció Muixeranguera

 

Les primeres valoracions per part de totes les àrees responsables de la Nova Muixeranga ha sigut molt positiva pel treball fet. Així han coincidit la Junta Directiva i la Junta Tècnica. Aquesta última dirigida pel mestre Jaume Adam i integrada per a les festes per l’equip de xiquets i els coordinadors dels dos grups en què es divideix la colla tradicionalment, el roig i el verd.

Les de la Mare de Déu de La Salut són les dates més importants de l’Any per a la colla. Els assajos per a treballar més encara les figures que venen realitzant-se durant l’any van començar el dia 30 de setembre. Enguany la setmana d’assajos ha sigut sens dubte la pitjor setmana meteorològica per les elevades temperatures de tot l’estiu. Malgrat el termòmetre, els assajos han reunit dos centenars de muixeranguers, de manera fixa, tant al Pati del Col·legi Maria Auxiliadora, seu dels assajos, com als carrers del barri de El Raval, on es va eixir per a mostrar la Muixeranga als veïns.

Aquest assaig, la nit de dilluns dia 5 de setembre, va ser un dels assajos de major afluència i acceptació que, des de fa 15 anys, es fan pel poble. Els veïns van participar activament sumant-se a la pinya o aprenent a fer pinets per part dels xiquets del barri. És més, els mateixos veïns van preparar una picadeta com a mostra d’agraïment amb menjar i beguda per al descans de l’assaig.

 

 

La Figuereta
La Figuereta
La Palmera
La Palmera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som Patrimoni

Un dels aspectes més valorats des de les dos àrees que comanden la Nova Muixeranga, amb la complicitat de totes i tots, és que durant les processons s’ha demostrat un gran respecte al fet que les nostres festes i cadascún dels balls són Patrimoni Immaterial de la Unesco.

És per això que tant el vestuari de la Nova com el comportament dels muixeranguers i muixerangueres durant les processons ha sigut valorat molt positivament. La concentració en els balls i el respecte tant dins les cases, que generosament han obert les portes per a obsequiar els muixeranguers, com en els torns de sopars per part de xiquets i majors s’han complit escrupolosament com estava previst.

D’una altra banda, els representants dels col·lectius o entitats convidats a la festa per part de La Nova van ser acollits pel Consistori amb tot tipus de facilitats.

Tancada la festa major, arranca un curs muixeranguer més apassionant que mai. El Roig, El Blanc i el Verd seguiran cada setmana tocant el cel, cada vegada amb més ganes.img_3320