Mantenim viu el Xúquer! La Nova Muixeranga t’anima a fer-ne costat i participar divendres en el 13é Sopar i Festa de Xúquer Viu.

Com cada any, la Plataforma Xúquer Viu convoca diverses activitats per a reivindicar un cabal ecològic elevat i net i sensibilitzar als veïns que la vigilància i les accions no es poden detindre.

La Nova ha estat sempre al costat, fent pinya, per mantindre un Xúquer Viu i una volta més volem fer una crida perquè divendres s’ompliga  el sopar i la festa pel riu.

Serà a la Plaça del Carbò d’Alzira que està davant l’Ajuntament. Durant el sopar es lliuraran els guardons “Aigua Clara” i “Tarquim Pudent”. L’últim nomenament serà per votació popular. Després actuarà el grup Limboteque.

 

Per a participar, només heu de treure un tiquet a la Casa de la Cultura d’Alzira i a la Llibreria d’Alzira que està situada en el Carrer Hort dels Frares-6. També podeu enviar un correu a xuquerviu@hotmail.como telefonant al 655833540 demanant per Roger.

Una llarga vida de reivindicacions.

La Plataforma Xúquer Viu va nàixer fa 15 anys per a recuperar el riu Xúquer Mediambientalment i vetllar per tot allò que puga afectar.lo negativament. D’aquesta manera, s’ha pronunciat reiteradament en contra dels transvasaments, dels abocaments que fan les empreses, de fer campanyes de neteja i d’arribar en diverses ocasions a les grans mobilitzacions ciutadanes.

 

En la passada assemblea general, el mes de març,  es va decidir mantenir una posició ferma per l’Acord Social en defensa dels rius, per l’aigua pública, amb accions contra el canvi climàtic, en contra del “Pacto Nacional del Agua” que vol tornar a la vella política de construcció de més transvasaments i obres, en contradicció amb la Directiva Marc de l’Aigua

 

La Nova davant el monument pel Riu Xúquer