L’HORTET DE LA NOVA JA ESTÀ EN MARXA!

La xicalla de la colla, ben assessorada, ja ha fet les primeres plantacions de faves, cogombres i tota mena de verdures.

 

 

L'hortet de La Nova a La Tancadeta

La Nova ha decidit participar en el projecte d’Horts Urbans llançat per Algemesí Solidari en el Camí de la Tancadeta, en uns terrenys cedits per l’Ajuntament. La Iniciativa pretén crear un espai d’encontre entre totes les generacions del poble. La Colla va decidir llogar una de les parcel·les dels horts urbans perquè els més menuts coneguen els valors que històricament aporta l’agricultura, com a primera font de riquesa, i que estiguen en contacte amb la terra.

D’aquesta manera, dissabte de matí va eixir la primera comitiva de xicalla, acompanyada de bons agricultors muixeranguers. Cadascú es va encarregar d’un espai dels cavallons i van plantar les seues llavors. Ara, s’encarregaran de regar, netejar les herbes i vore com créixen les plantes fins que produesquen els aliments. La intenció és que xiquetes i xiquets recuperen també els cultius ecològics i sàpiguen que els seus fruïts són totalment sans en una terra neta.

La primera collita es mostrarà a tota la colla.

Nova Muixeranga La Tancadeta

Nova Muixeranga-La Tancadeta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els Horts de La Tancadeta inclouen parcel·les de 26 metres quadrats i un espai central comú d’uns 67 metres quadrats. Tot el terreny disposa d’arbres fruiters i està envoltat de plantes aromàtiques per a evitar les plagues.

Junt a la parcel·la de La Nova hi ha unes altres d’ús individual i unes altres que l’ONG facilitarà a les persones que ho necessiten per a consum propi. A més qualsevol persona pot col·laborar aportant de forma altruista una ajuda econòmica.

La iniciativa va ser coneguda pels muixeranguers de la Nova que ràpidament van descobrir l’impacte positiu que podria tindre en la xicalla, tant l’hort com la forma en què Algemesí Solidari ha plantejat la seua gestió.

El terreny està molt prop de l’Institut Bernat Guinovart en el camí que condueix a Albalat de la Ribera. El camí dóna nom als horts ja que La Tancadeta ha sigut en la història  un dels llocs d’Albalat més importants en regadiu de la comarca. Els ullals de la Tancadeta, on mor el camí, recollia les escorrenties d’Algemesí.