Les altes temperatures ens porten una pausa plena de projectes i moltes muixerangues.

Trobàveu a faltar notícies nostres? Benvingut estiu!

La temperatura puja però La Nova no es deté. Acomiadem el mes de juliol amb l’agenda plena d’activitats. Diversió a Els Ports i actuació a Benifaió mentre preparem la Festa Major.Alta de sis

Com ja sabreu, el curs arrancarà per a la colla amb els assajos per a la nostra festa major, Les Festes de la Mare de Déu de la Salut. Començarem de valent el dia 28 d’agost amb un repertori especial preparat durant setmanes per l’equip de la Junta Tècnica de la Nova . Serà molt especial per la festa, perquè és el nostre vinté aniversari i perquè comportarà l’inici del curs muixeranguer.

Això però encara està lluny.

El mes d’agost arriba farcit de diversió muixeranguera . El dia 22 actuarem a Benifaió.

Agost serà molt intens per a la Nova Muixeranga. El cap de setmana de 19 i 20 gaudirem bona cosa d’unes mini-vacances en colla a la comarca de Els Ports, dormirem a l’alberg de Saltapins, correrem per Morella. i farem moltes activitats d’aventura. És la nostra fugida anual on xicalla, grans i més grans coneguem a fons indrets del País Valencià fent colla.

Només arribar desfarem les maletes, prepararem faixes i vestits i dilluns… a l’assaig!.

Enguany l’ajuntament de Benifaiò, a només 11 quilòmetres de casa, ha pensat en nosaltres per a les seues festes. El dia 22, dia gran de la seua patrona Santa Bàrbara, alçarem les nostres muixerangues pels seus carrers. És tot un comboi poder endinsar-nos en una festa on el foc, l’aigua, la música, l’esport, la tradició i la cultura de la Ribera Alta es mescla durant uns dies per arribar a l’esclafit final de dimarts.

Benifaió

Tot això sense oblidar les ganes de seguir pujant només l’ocasió es presenta. Sense poder resistir la temptació, l’estiu està portant com cada any desenes de fotografies de pinets i torretes arreu del món. Els nostres muixeranguers i muixerangueres segueixen pujant ben alt allà on van, des de la piscina fins a la mar grega passant per Àfrica o ensenyant als menuts en campaments d’estiu.

 

 

Dies fantàstics de juliol. Tornem a tindre parcel·la en l’Hort de La Tancadeta!

La Nova va donar la benvinguda a l’estiu amb una de les activitats culturals més divertides de cada any. Recuperem la nostra gastronomia. El sopar gastronòmic del vintè aniversari va estar dedicat precisament a les vacances i a la mar. Quants menjars es poden fer en roig verd i blanc? sumarem més de cinquanta molts d’ells relacionats amb la mar i amb el nostre aniversari.

Però encara hi ha més. Al nostre aparador lluïa amb força una part de la collita d’enguany. Durant els últim mesos els nostres experts en agricultura han estat ensenyant a xiquets i majors el conreu de verdures i hortalisses al nostre hortet de La Tancadeta, llogat gràcies a la iniciativa d’Algemesí Solidari.

La gran notícia és que després d’haver aconseguit cogombres, tomates, carabassetes, bajoquetes o pèsols, anem a renovar l’hortet una temporada més i aprendrem a plantar i aconseguir una bona collita d’hivern.

La tancadeta

La Tancadeta

 

 

This Post Has One Comment

  1. Maria

    Què colla més activa!!!!. M’encanta compartir amb vosaltres tots eixos moments.

Comments are closed.