LA PILOTA TORNA AL CARRER DE LA MÀ DELS XIQUETS

ÈXIT DEL PRIMER CAP DE SETMANA DE MUIXEROLA-2016, LA SETMANA CULTURAL QUE ORGANITZA LA NOVA MUIXERANGA

Qui ens ho anava a dir? Després de tants anys, els xiquets tornaren a jugar a la pilota al carrer sense cotxes ni perills dissabte passat. Una dotzena de menuts s’atreviren a posar-se el guant i pegar ben fort per a jugar a raspall, un dels jocs tradicionals més antics que es coneixen.

Al carrer Nou del Convent, al final del qual se situa l’antic Trinquet, s’hi van acostar xiquets i majors per a jugar el Primer Campionat de Pilota Infantil.

Foto: Raül Sanxis
Foto: Raül Sanxis

Els xiquets es posaren un guany fet a mà, com mana el joc, i a mesura que anaven jugant s’hi anaven passant guants i pilotes.

En acabar el matí els menuts, que es quedaren amb ganes de més, foren aplaudits pels veïns i vianants del carrer.

L’èxit d’aquesta convocatòria fa pensar en “la necessitat d’organitzar més partides per als menuts al carrer d’una forma periòdica. Segons ha explicat un dels seus organitzadors de la Nova Muixeranga, Raül Sanxis, “Els xiquets, el joc i el carrer deuen conviure amb la vida actual d’alguna manera”

Foto: Raül Sanxis
Foto: Raül Sanxis
img_4133
Foto: Raül Sanxis

 

 

 

ESPERANT EL DIA 19

Mentrestant tot està enllestit per a la vesprada del dia 19, dissabte que ve. Serà un dels altres grans dies de la Pilota al si de Muixerola-2016. La vesprada començarà amb un xicotet homenatge a Angel Velasco, un dels nostres incansables defensors de la cultura popular en tots els àmbits, que ens va deixar el mes passat de sobte.

A continuació tindrem el Primer Campionat Femení i tot seguit, cap a les quatre de la vesprada es jugarà el PRIMER TROFEU DE RASPALL PROFESSIONAL CIUTAT D’ALGEMESÍ amb la col·laboració de l’Escola de Pilota i de l’Ajuntament de la ciutat.

Serà una partida de dobles entre Waldo d’Oliva i Guillem de Castelló de la Ribera , contra Ricard de Castelló de la Ribera i Josep de Xeraco

Marc Adam, un dels nostres organitzadors d’aquets esdeveniments, ho anunciava així en el programa Colp a Colp de Pilotaveu-Ràdio Godella