La Nova Muixeranga homenatja Manuel Boix amb una exposició de la seua obra a Algemesí.

Tirant Lo Blanc

Muixerola-2017 s’ha obert a la comarca i l’empeny des del principi, indispensable, ha sigut portar a Algemesí una mostra de l’obra del gran Manuel Boix dins la nostra setmana gran de la cultura. La Nova vol al mateix temps retre-li un homenatge personal de tota la colla per una trajectòria arrelada a la terra que sobrepassa fronteres. Aquest homenatge tindrà lloc el mateix dia de la inauguració on, amb la presència de l’artista, actuarem conjuntament amb Els Negrets de l’Alcúdia.

L’exposició s’inaugurarà a les 12 del migdia en la Sala d’Exposicions d’Algemesí, al carrer Muntanya. L’artista ha cedit generosament una part de la seua obra gràfica i impresa per a què tothom puga acostar-se i veure els seues famosos cartells i pintures en versió original, en viu i en directe.

Es tractar d’agermanar dues poblacions veïnes amb la cultura com a un dels pilars fonamentals que compartim.

Manolo Boix va unit al nom de La Ribera, de l’Alcúdia, des d’on treballa, però també al d’Algemesí. Va donar la imatge a l’Aplec de cultura Tradicional d’Algemesí, il·lustracions per a publicacions editades a Algemesí com Cabanilles o Martí Domínguez i és autor de diverses serigrafies del Sant Jaume.

El comissari de l’exposició l’algemesinenc Vicent Escartí, és també un conegut investigador de la llengua i la cultura i escriptor. Ell ha volgut que en aquesta exposició pogam comprovar com Boix uneix Literatura, Història i Sentiment de País Valencià al llarg de tota la seua trajectòria.

L’exposició estarà oberta fins el dia 7 de gener de 2018