LA NOVA MUIXERANGA FELICITA L’EDITORIAL BROMERA EN EL SEU 30 ANIVERSARI EN UN CONCERT SOLIDARI AL TEATRE PRINCIPAL DE VALÈNCIA

Tota la recaptació, més de 6 mil euros, anirà destinada a l’Ajuda als refugiats mitjançant l’ONG Metges Sense Fronteres.

La Nova Muixeranga va tancar la Gala-Concert organitzada per Bromera i Pep el Botifarra dimecres dia 29, dins tota  una sèrie d’actes que està portant a terme l’editorial amb motiu del seus 30 anys i també les tres dècades que el cantant valencià porta damunt dels escenaris.

La Gala va ser presentada per Carles Alberola d’Albena Teatre i va comptar amb l’actuació de Pep el Botifarra, Miquel Gil, Xavi Sarrià, Miquel Gironès i Miquel Ramos d’Obrint Pas, Ahmed Touzani i Pau Chafer. També però va reunir entre el públic a nombroses associacions, col·laboradors de la seua trajectòria, agents socials o representants de les institucions valencianes. 

De fet, no van faltar escriptors, il·lustradors, professors, libetrers o  bibliotecaris. Tots aquella que han fet possible  una societat realment valenciana.

La Nova Muixeranga manté uns vincles molt especials tant amb Bromera com amb Pep el Botifarra i, és per això que des de l’estima i l’admiració es va sumar a la Gala  com a cloenda de l’acte i per a sorpressa dels assistents ja que la nostra actuació no figurava en el cartell.

Foto: Saó Edicions
Foto: Saó Edicions

 

La Nova no ha faltat mai als grans actes que ha convocat l’editorial. En apuesta ocasión va more un centenar de muixeranguers i una colla de músics formada per més d’una vintena de dolçainers i tabaleters.

CREIXENT AMB BROMERA

Recordem que ,  amb  Bromera, a més de nàixer una editorial l’any 1986 va aparèixer tot un projecte cultural al País Valencià ple de manifestacions artístiques de tot tipus que van espentar fort la recuperació de l’ús de la llengua.

Al seu voltant no només s’han consolidat autors si no també unes altres entitats que han participat  durant aquests anys d’una manera activa  en la seua activitat imparable.

La Nova Muixeranga és una entitat adherida a Bromera per proximidad territorial i també en els seus objectius que no són altres que mantindre i rellançar la mostra cultura.

El fundador de Bromera, l’amic Josep Gregori, va pronunciar un emotiu discurs d’agraiment on va donar les gràcies per llegir en valencià que és la nostra llengua i la nostra identitat. El director literari, López-Pampló, va remarcar el fet que “Bromera ha sigut i estarà junt a tots aquells que vullguen construir un país de paraules”

Pep el Botifarra amb tots els músics de la Gala
Pep el Botifarra amb tots els músics de la Gala