You are currently viewing La Nova Muixeranga fa una crida a la participació en la manifestació de divendres a Algemesí en defensa del camp

La Nova Muixeranga fa una crida a la participació en la manifestació de divendres a Algemesí en defensa del camp

La manifestació eixirà a les 18 hores des del Museu de La Festa. La nostra colla se suma a les reivindicacions per aconseguir la supervivència del camp a les nostres terres convocada pel Fòrum de Productors d’Algemesí.

Fòrum ha insistit en què es tracta d’una manifestació de famílies que viuen de la terra.  Han obtingut el suport de les associacions de la localitat, inclosa la Nova Muixeranga d’Algemesí.

 

Sense cap ajuda econòmica; la pedregada de juliol, les pluges de novembre i l’entrada massiva de taronja procedent de Sudàfrica fa inviable l’agricultura. Només l’oratge està provocant danys valorats en 12 milions d’euros a Algemesí.

Aquesta és la valoració feta per la COPAL que integra 4 mil socis. Però cal pensar que, a més de l’impacte econòmic i laboral a les famílies, està en joc el futur del camp en tant que la humitat pot provocar l’arrancada de molts arbres i, a  més, la reducció d’ingressos familiars repercutirà en la resta de l’economia de la localitat.

Es demana auxil·li

El Fòrum Agrari d’Algemesí, que integra agricultors de tota classe de cultius i que  convoquen la manifestació, creu que la situació ha arribat al límit després d’un seguit d’esdeveniments. Veuen com uns altres sectors econòmics reben l’ajuda de l’administració mentre l’agricultura resta oblidada i reclamen una sèrie de mesures per a poder seguir endavant.

S’està demanant, a més d’una ajuda econòmica, que s’eximeixi de pagar l’IBI enguany, que es reduesca la fiscalitat i que es controle l’entrada de cítrics procedents de Sudàfrica.

Aquestes mesures estan sent exigides des dels sindicats agraris a nivell de País Valencià des què en juliol passat, una pedregada històrica, provocara una reducció de la collita del 15 per cent en la campanya de cítrics i posteriorment, el mes de novembre, l’aigua va afectar a les més de 3.200 hectàrees de cultius que hi ha al poble. Actualment, l’agricultura representa un 3 per cent de l’economia d’Algemesí, però un 38 per cent dels professionals viuen d’ella segons les dades del Consell Econòmic i Social.

La iniciativa ha sorgit d’Algemesí i s’està escampant per altres municipis del territori valencià.

 

Estem a temps. Suma’t a la mobilització de divendres.