LA Nova Muixeranga fa la millor actuació de la història en la XIX Trobada de Muixerangues d’Algemesí

 

La nostra colla va aconseguir completar dos figures de sis altures i dos de cinc alçades simultàniament. “La Sisena o Alta de Sis”, “Dues Tomasines” i “La Dolçaina” van ser les protagonistes.

La Nova va entrar a plaça amb un Pilar Caminat de quatre altures entre un corredor de 8 pinets de tres i precedit d’un Passeig de Gegantets.. Prèviament, en el tradicional homenatge a l’escultor local Leonardo Borràs, es van alçar dues figures de “L’encontre” que es miraven de front.  L’entrada de la colla va seguir a la dels nostres convidats, Els Castellers de Sants, que van entrar a la Plaça amb un Pilar de quatre altures caminat.

En la primera ronda, la Nova va començar de la mateixa forma que es dona inici a les festes majors de setembre, amb l’Alta de Sis, que una volta més es va completar perfectament. Posteriorment, es van muntar dues figures de “La Tomasina”. Dues figures que es van desplegar pis a pis fins arribar a les 5 altures. Per a acabar, “La Dolçaina” va ser el gran triomf de la vesprada. Una figura de sis altures que no es completava des de 2004. Va ser la segona Dolçaina de la història de la Nova, només alçada per la nostra colla.

La Muixeranga de La Safor va aconseguir també en aquesta trobada alçar “L’alta de Cinc” per primera vegada en la seua història, després d’haver completat una “Alta Clàssica” i “La Morera”.

Per la seua part, Els Castellers de Sants van alçar tres castells de huit altures. Els castellers van patir per a aquest dia baixes importants que impediren muntar un pis més.

La Muixeranga d’Algemesí va realitzar en tres conjunts de muixerangues un total de 14 figures que van permetre l’estrena de nous muixeranguers en la Plaça.

Els Pilars de Comiat  de la Trobada van estar seguits d’un homenatge a la Dona, amb quatre pilars de muixerangueres alçats entre dones de les quatre colles que desplegaren dues pancartes amb el símbol femení.

Una Trobada més que històrica 

La Nova s’ha superat una volta més, assaig rere assaig, fins aconseguir una Trobada més que històrica. Podem dir que mai, una colla muixeranguera havia alçat fins ahir dues figures de sis altures i dues de cinc en la mateixa vespada. La dificultat de les figures, especialment de “La Dolçaina” té un valor afegit, en tant que es tracta d’una construcció que s’alça fina des de la base i una mínima errada pot impedir que puga completar-se.

 

A més, cal assenyalar que divendres ja va aconseguir que el Pilar de la Vespra arribarà a la Placeta del Carbó d’una manera totalment sincronitzada.

Festa i Cultura

Posteriorment a les actuacions en plaça, es va realitzar un acte institucional en el Saló de Plens de l’Ajuntament on les quatre colles i el Consistori es van intercanviar uns detalls que rememoraran aquesta Trobada.

Per la nit, un gran sopar a la Sala Polivalent va reunir més de mil persones. La festa i l’alegria es va allargar fins a la matinada.

De bon matí, els Castellers de Sants han pogut conèixer els valors històrics i culturals d’Algemesí en una ruta guiada pel professor Carmel Ferragud, mentrestant, la xicalla aprenia a jugar a Pilota Valenciana , gràcies a l’Escola de Pilota d’Algemesí, i protagonitzava un taller d’escalada a càrrec del CAMA.

Un dinar de germanor posarà fi hui a aquesta trobada.