LA NOVA MUIXERANGA DEMANA A L’AJUNTAMENT UN CARRER O UN ESPAI PÚBLIC AMB EL NOM D’OVIDI MONTLLOR.

L’ajuntament d’Algemesí  té des d’aquesta setmana, oficialment, i passada per registre, la petició perquè el cantant d’Alcoi forme part de la vida quotidiana de la localitat i el seu nom estiga present en un espai públic.

La Nova Muixeranga creu que els ciutadans hem de conviure amb els valors dels nostres personatges en tant que només  la seua presència ja ens recorden bons camins i lluites justes.

Per això l’associació cultural d’Algemesí, considera que el nom d’Ovidi Montllor deu estar entre els camins que cada dia transiten centenars de persones de la ciutat ja que el seu nom, els valors i la lluita que el nostre artista va dur a terme   per la llibertat i per la cultura del seu poble ens  vindran a la memòria cada vegada que  passegem pel nostres carrers. 12246919_10153120591075178_5137995994231186817_n (1)

La nostra Associació també pretén amb aquesta iniciativa que les institucions púbiques valencianes reparen en la màxima mesura que es puga  la injustícia històrica comesa amb Ovidi Montllor i els valencians, ja que l’Ovidi va estar silenciat durant dècades al nostre territori perjudicant amb aquests silencis, de manera especial, les generaciones més joves.

La Nova Muixeranga, a més,  continua complint així, la continua defensa de la nostra cultura, de la nostra llengua i del nostre territori que són els grans objectius  de l’associació cultural.

MUIXEROLA-2015

La Nova Muixeranga va dedicar el mes de novembre passat un acte especial per a recordar l’obra d’Ovidi sumant-se d’aquesta manera a les centenars d’activitats que es van fer per tot el territori valencià, l’any 2015, en commemoració del 20 aniversari de la seua mort.

Es va dur a terme, concretament, al sí de la setmana cultural “Muixerola” que la Nova realitza cada any on es va presentar el llibre “L’Obrer de la Paraula” de Jordi Tormo, en col·laboració amb la llibreria Samaruch. A més, durant l’acte es van recordar algunes de les estrofes que han marcat diverses generacions.

La colla, que va nàixer un any després de la seua mort, li va dedicar en aquella ocasió un xicotet homenaje muixeranguer amb un pinet net d’agraïment pòstum.12274594_10153120591430178_8860834133087881453_n (1)

La Nova  entén que  el consistori ha d’encapçalar  el treball de recuperació de la memòria i els nostres valors dedicant el més aviat possible  un carrer per a Ovidi.

 

This Post Has 2 Comments

  1. Carme lopez jimenez

    Magnífica iniciativa. Seria perfecte, a més, que a l’inauguració hi fora la filla major de l’Ovidi, Helena, que viu a L’Eliana i li faria molta il.lusió.

    1. admin

      Bona aportación Carme. Seria un acte rodó. Gràcies

Comments are closed.