LA NOVA MUIXERANGA D’ALGEMESÍ, HUI DIUMENGE A VALÈNCIA AMB LES FALLES.

PROP DE 200 MUIXERANGUERS DE LA NOVA D’ALGEMESÍ PARTICIPEM A PARTIR DE LES SET I MITJA EN LA “CAVALCADA PEL PATRIMONI” 

LA NOVA MUIXERANGA JUNTAMENT AMB “ELS TORNEJANTS D’ALGEMESÍ” SERAN ELS PROTAGONISTES DE LA “PRIMERA CAVALCADA PEL PATRIMONIO VALENCIA” QUE HA ORGANITZAT L’AJUNTAMENT DEL CAP I CASAL.

Es tracta d’una iniciativa que, d’ara endavant, passarà a formar part del calendari cultural de la ciutat de València per a mostrar la riquesa patrimonial dels valencians en plenes festes falleres.12783536_10207615520838381_2077733704351734778_o

La Nova Muixeranga d’Algemesí portarà a la ciutat les figures més arrelades que es representen a la “Processó de la Mare de Deu de la Salut”, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO l’any 2011.

L’objectiu de la Nova Muixeranga és oferir una mostra de les representacions que es fan durant la processó i que recullen alguns dels elements representatius de la vida del poble.

D’aquesta manera, el repertori inclourà des de la “Torreta desplegà”, que representa una torre; “Cinc en un peu”, on cinc persones són suportades per només una; ¨La Sènia”, que és l’element arquitectònic més significatiu del sistema de reg al camp valencià; “La Xopera” que recorda, entre altres, els arbres pròxims Xúquer, o unes altres figures que han anant creant-se i adaptant-se als temps i costums, com ara “La Tomasina” que porta el nom de l’històric mestre muixeranguer En Tomás Pla.

Cal assenyalar que la Primera Cavalcada del Patrimoni s’estrenarà amb el  ball que obri la “Processó de Setembre” que és la Muixeranga, i amb els “Tornejants” que és l’última dansa i precedeix a la imatge en el seguici de les festes religioses d’Algemesí.

La cavalcada eixirà a les 19:30 de la Llotja per a finalitzar davant la porta principal de l’Ajuntament i la Falla municipal.

La Nova Muixeranga d’Algemesí vol donar tot el seu suport a la candidatura de Les Falles com a Patrimoni Immaterial per part de la UNESCO. La decisió es prendrà en novembre d’enguany.

#FemPinyaAmbLesFalles.

 

#FallesUNESCO