You are currently viewing La Nova Muixeranga d’Algemesí contra la violència masclista

La Nova Muixeranga d’Algemesí contra la violència masclista

La Nova Muixeranga se suma al dia Internacional per a l’eliminació de la violència masclista.

La colla va expressar el seu rebuig a la violència masclista amb la lectura d’un poema i un manifest. Els actes de la nostra colla es van celebrar dissabte coincidint amb l’assaig setmanal a la casa de l’esport. 

La presidenta, Rebeca Climent, va reclamar en nom de la Nova Muixeranga d’Algemesí que les violències masclistes siguen considerades com a un problema important que necessita d’una educació i una formación en igualtat. 

De primer, va llegir en nom de totes i tots, un poema de Begoña Abad del seu llibre “A la izquierda del padre” on l’autora fa breument un recorregut per tots els atacs físics i psicològics que han patit les dones durant la història. Des de les primeres paraules de la Biblia fins a l’actualitat on la violència masclista continua creixent. El poema conclou recordant als homens que van nàixer del cos d’una dona. 

La colla va fer públic també una part del manifest que enguany ha redactat Intersindical Valenciana. En ell es reitera que el terrorisme mascliste és una xacra social que no sembla ser important per a l’actual societat patriarcal, on el mascle, pel simple fet de ser-ho, naix amb uns privilegis   que les dones no aconseguirem sense una gran lluita i revolució.

Segons el manifest, el camí per a eliminar la violència contra les dones és un canvi social on nosaltres tingam els mateixos drets i sigam considerades com a persones de primera, igual com ho són els homens. 

L’acte va finalitzar amb una crida a la lluita i la denúncia de tots els actes contra les dones, siguen del caire que siguen.