You are currently viewing La Nova Muixeranga celebra l’assemblea general hui dissabte amb el millor registre de la història: Sis figures de sis altures en un any.

La Nova Muixeranga celebra l’assemblea general hui dissabte amb el millor registre de la història: Sis figures de sis altures en un any.

 La nostra colla es reunirà aquesta vesprada en l’assemblea general anual on s’exposarà el treball fet durant 2018. Enguany, la colla ha viscut grans rècords en les seues actuacions aconseguint muntar i desmuntar sis figures de sis altures. Es van fer quatre  muixerangues de la “Sisena” i dos de la “Dolçaina”.  Cinc d’estes muixerangues monumentals es van alçar a Algemesí i una a Alzira, a l’Aplec de La Ribera.

L’assemblea general es presenta, per tant, amb ganes de rememorar tant les fites muixerangueres aconseguides com el treball fet en la vessant cultural.

L’any 2018 passarà a la història de la colla com el curs muixeranguer més important on més rècords s’han superat.

La XIX Trobada de Muixerangues d’Algemesí, en juny, va ser la primera data assenyalada on la Nova Muixeranga va aconseguir muntar dos figures de sis altures en una mateixa actuació. La colla va estar treballant molt dur en els assajos per a poder alçar la “Dolçaina” després que l’any anterior no es poguera acabar de muntar.

El 16 de juny va recuperar la “Dolçaina“. Va ser la segona vegada que es muntava aquesta figura després de 14 anys. La Dolçaina va ser creada per la mestra actual, Ester Ferrer, per a homenatjar als músics que acompanyen la muixeranga.

En la mateixa Trobada, la Nova alçava  també una altra figura de sis altures: la “Sisena”. Així mateix, s’hi van bastir dues figures de la “Tomasina” simultànies. La “Tomasina” és una figura molt complicada tècnicament de muntar i el fet d’alçar-ne dues sincronitzades va constituir tot un repte i va mostrar l’alt nivell tècnic de la colla.

Setembre, festa major

Tot seguit, les festes majors, el 7 i 8 de setembre, van ser l’ocasió per a tornar a repetir la fita. La processó de “Les Promeses” va eixir amb la “Sisena” front al balcó de l’Ajuntament i en el cantó de la basílica es va alçar la “Dolçaina”.

A la “Processoneta del matí” també es van bastir les dues “tomasines” simultànies a l’Altar Major i dues figures de la “Sénia doble” que rodaren al mateix temps, oferint un espectacle visual a l’alçada d’un Patrimoni Viu de la UNESCO.

L’endemà, la Nova va tornar a eixir de la Plaça, en la processóde “Volta General”, amb la “Sisena”. 

El repertori de figures de sis alçades es va completar en novembre per a obrir , Muixerola-2018, les jornades culturals que cada any organitza la Nova.

El I Aplec de Muixerangues de La Ribera es va celebrar a Alzira juntament amb les colles de Guadassuar, Sueca i L’Alcúdia.  En la plaça del Carbó, davant l’Ajuntament, es va alçar novament la Sisena. Alzira es convertia d’aquesta manera en la quarta  ciutat en què  la nostra colla ha muntat la sisena  fora d’Algemesí després d’haver-la alçat a Vilafranca, Castelló, Alacant i Alzira

 

Enguany hem seguit recorrent  pobles i ciutats fent muixerangues

Com cada any, la nostra colla ha portat el fet muixeranguer als pobles i ciutats on ens han reclamat i també als actes o esdeveniments que s’han convocat a Algemesí.

La Nova s’ha traslladat a la Pobla de Vallbona, Gandia, Xàtiva, València, Massalfassar Vinaròs,  Benifaiò,  Rafelguaraf,  Nules,  Castelló de La Ribera,  Gilet i a Alzira. Hem fet tallers de muixerangues als centres escolars de la nostra ciutat o, com sempre hem participat a la jornada principal de Pobresa Zero.

Les muixerangues no han faltat ni faltaran en cap moment de l’any.