LA NOVA MUIXERANGA AMB LA COLLA D’ALGEMESÍ

LA NOVA MUIXERANGA ACTUARÀ DISSABTE A LES 19.30 AL TEATRE MUNICIPAL EN EL QUART CONCERT D’INTERCANVI DE LA COLLA DE TABALS I DOLÇAINAES D’ALGEMESÍ.

La Colla d’Algemesí acollirà en aquesta ocasió a la Colla el Cudol de València.  Es tracta de la colla germana d’Algemesí dirigida també per Antoni de la Asunción i Andrés. Han  actuat junts en nombroses ocasions .

iii_concert_dintercanvi_8_20150427_1656191498La vesprada musical començarà amb una cercavila que anirà des de la Plaça Major de la ciutat d’Algemesí fins el Teatre Municipal. A continuació, a les 19.30, es donarà pas al concert.

En la primera part actuarà el Cudol amb una xicoteta selecció del repertori més recent, que inclourà l’estrena d’una nova obra d’Antoni de la Asunción i Andrés. En la segona part actuarà  La Colla d’Algemesí que ens reserva grans sorpreses en ser la colla amfitriona. I finalment, per a concloure l’intercanvi, ambdues colles es juntaran per a interpretar quatre obres composades i dirigides per Antoni de la Asunción i Andrés.

cartell concert còpia

Hem de ressaltar que la d’Algemesí és la primera de tot el país amb més de trenta anys d’història.  És el millor   exemple de conjunt que aquets anys s’ha dedicat tant a interpretar la música trdicional de carrer amb les noves composicions que van sorgint per a dolçaina i percussió. En el seu repertori, podrem escoltar les novetats més exitoses junt amb les peces més antigues de la nostra història.

La Colla té ara mateix vint-i-cinc integrants; una xifra de músics que  va augmentant cada dia degut als almumnes de l’escola que s’hi van afegint.

Destaca la seua capacitat d’organització de grans esdeveniments com ara la  participació durant quatre edicions en el Musicat, la presentació de la versió per a dolçaines i banda de la Muixeranga, l’Aplec de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters o l’Aplec del X Aniversari amb tres colles convidades.

Des de 1992 està dirigida per Antoni de la Asunción i Andrés, que dirigeix també els grups Domingo Savio i La Colla d’Algemesí, i és considerat un dels més prestigiosos compositors de música per a dolçaina i percussió amb 7 premis a les seues obres, a més del Premi Parra d’Or de la Colla El Terròs en la seua IV edició per la divulgació, dedicació i tractament de la música per a dolçaina en el món musical.

El Grup el Cudol es caracteritza per l’estudi, defensa i difusió de la música tradicional, per a impulsar la música de dolçaina amb nous estils i propostes, pel que es converteix l’any 1997 en Societat Cultural

EL Concert d’intercanvi de la Colla és un esdeveniment important a Algemesí en tant que són un dels motors de la cultura i la festa del poble.

Respecte de la Colla el Cudol de València, ara mateix està format per vint-i-tres membres, bona part dels quals han sigut  alumnes del mestre Xavier Richart al Conservatori Municipal José Iturbi de València i també han sigut mestres de diverses colles de tabaleters i dolçainers. Des de 1992 està dirigida per Antoni de la Asunción i Andrés, que dirigeix també els grups Domingo Savio i La Colla d’Algemesí, i és considerat un dels més prestigiosos compositors de música per a dolçaina i percussió amb huit  premis a les seues obres.

Com la Colla d’Algemesí , el Grup el Cudol es caracteritza per l’estudi, defensa i difusió de la música tradicional, per a impulsar la música de dolçaina amb nous estils