LA NOVA MUIXERANGA ALÇA A ALACANT QUATRE FIGURES DE CINC ALTURES EN LA TROBADA  D’ALACANT, ENTRE ELLES UNA CANYA NETA.

LA MUIXERANGA D’ALACANT I LA FEDERACIÓ DE FOGUERES CONSOLIDEN LA TROBADA DE MUIXERANGUES EN LES FESTES MAJORS DE LA CIUTAT

El mestre de la Nova Muixeranga, Jaume Adam, diu a les colles participants que “La Nova és un referent per seguir endavant”

L’aplec de Muixerangues d’Alacant s’ha convertit en només dos edicions en un clàssic per als veïns i visitants de la ciutat, amb les fogueres pràcticament al carrer, gràcies a la iniciativa de la Federació de Fogueres i la Colla d’Alacant.

La Canya Neta
La Canya Neta

Diumenge passat van aconseguir omplir la plaça Dels Estels amb 12 colles muixerangueres de tot el territori, des d’Alacant fins a Castelló.

Després d’una cercavila per l’avinguda Alfons el Savi, totes les muixerangues, llevat de la Nova que es va repartir fent pinya, van alçar les seues figures al cel.

La Nova va actuar en solitari, tot seguit, amb una Alta de Cinc amb la pinya de la resta de muixerangues a més de la nostra. Després de dos rondes de figures de totes les muixerangues, la Muixeranga d’Alacant i la Nova Muixeranga van actuar conjuntament i per a tancar es feren els tradicionals pilars de comiat.

La Nova Muixeranga va alçar l’Alta de Cinc, la Tomasina, la Canya i el Pilar de Cinc. Cal destacar la construcció de la Canya que, amb cinc altures, es va alçar i va restar sense pinya, neta, durant uns minuts.

Els músics de les colles muixerangueres, tabal i dolçaina, també van fer la seua pinya i tots junts van interpretar La Muixeranga d’Algemesí durant tota la trobada.

Foto: Pep Josep
Foto: Pep Josep

Un altre dels fets que cal destacar va ser la unió de dos tradicions en la festa d’Alacant. Les protagonistes de les fogueres, tota la Cort d’Honor de la Bellesa del Foc, van per pinya a la seua colla muixeranguera

UN MILLOR DINAR DE GERMANOR

L’aplec va finalitzar amb un dinar de germanor durant el qual la Muixeranga d’Alacant va obsequiar les colles amb un record de la trobada.

Foto: Pep Josep

En aquest context, el mestre de la Nova Muixeranga, Jaume Adam, va donar les gràcies a tots i totes i va destacar el fet que “cadascú fa allò que pot amb la gent que té. Per això La Nova no és la millor colla, però si el referent per a continuar endavant”

La jornada va finalitzar com va començar. Els muixeranguers de 12 colles valencianes es van mesclar per a construir torretes, desplegades, pinets i el ball de gegantets. El símbol final va ser una torreta de quatre altures feta per dones de totes les muixerangues al so d’una “Muixeranga” interpretada també per dolçaineres i tabaleteres.

Foto: Alicia