La Nova Muixeranga acompanyarà hui un any més la processó de Santa Bàrbara que posa fi a les festes majors de Benifaió.

 

Entrada de Santa Bàrbara el 2017

La processó eixirà a les 21 hores de l’església parroquial de Sant Pere Apostol i farà el recorregut precedint a la imatge de Santa Bàrbara, patrona de Benifaió. La nova alçarà les seues figures seguida del grup de ball “Benifaió en Dansa”. Com es tradicional, es dispararà un gran castell de foc i la “Cordà”  tancarà  entrada la matinada definitivament prop d’un mes d’actes festius.

Benifaió està de festa gran i la nostra colla participarà, com l’any passat, obrint la processó. Més d’un centenar de muixeranguers es traslladaran fins a la població veïna per a tornar a oferir el respecte i amistat que ens uneixen. La Nova farà la seua entrada a la Plaça Major, poc abans de les 21 hores i amb una figura significativa arrancarà el recorregut.

Durant el mateix, carrer per carrer, s’alçaran figures tradicionals que són representacions dels costums i les vides quotidianes dels nostres avantpassats, algunes de les quals encara perduren. Així mateix,  torres d’alçada millorades per la tècnica actual i dedicades a eines, o elements i paisatges comuns.

En la passada edició, La Nova va alçar 24 figures de fins a cinc altures amb representacions tan entranyables com “La Figuereta”, “Cinc en un Peu”,  “La Sénia” o “El Banc”

Com mana la història recent, els representants de tot el món festiu, cultural i polític estaran presents en aquesta fita anual.

Sentiments i Vida compartida

Els lligams entre Algemesí i Benifaió van més enllà de la pertinença a la mateixa comarca. Com els muixeranguers vam comprovar en les festes de 2017, el veïnat de Benifaió forma, part per una vessant o una altra,  del fer diari del poble per lligams familiars, d’amistat o de treball.

Per a la Nova Muixeranga va representar una gran alegria  el fet de poder participar un nou any en la processó de Santa Bàrbara; un dia en què els benifairencs acuceixen al seu poble des d’allà on estiguen.