La Nova ha estat hui a Rafelguaraf donant suport a Escola Valenciana, reclamant la dignitat de la nostra llengua sota el lema “Nosaltres pel valencià”.

 

La nostra colla ha participat a “Les Trobades d’Escoles en Valencià” amb un taller de muixerangues i un aparador explicatiu. La Trobada de La Ribera Alta ha sigut la primera cita de la vintena de trobades que es faran d’ací a juny a tot el País Valencià.

Hui a Rafaelguaraf han participat escoles i associacions de més de 50 municipis que conformen la comarca. Els jocs, les exposicions, les xarrades i l’esport han reunit més de 30 mil persones.

De bon matí s’han disparat trenta-tres salves i trenta-tres coloms per a celebrar l’inici de les Trobades.

 

 

 

 

La Nova Muixeranga, com ho ha fet des què va nàixer, ha participat un any més en la trobada de la Ribera Alta, en aquesta ocasió en la jornada que inaugura les desenes de trobades que es realitzaran d’ací a juny en tot el País Valencià.

 

De bon matí, una gran cercavila ha deixat pas a les activitats per als menuts, a més d’exposicions sobre la història de Rafelguaraf, Joan Fuster, la Pilota Valenciana i les Dones científiques.

Enguany s’hi arriba a la 33 edició de Les Trobades amb l’objectiu de seguir aprofundint en la defensa de l’educació en valencià amb el lema “Nosaltres, pel valencià”, per reivindicar l’herència de l’escriptor Joan Fuster, de qui l’any 2017 es van complir 25 anys de la seva mort. ”

A més, en aquesta edició s’està reclamant a l’administració que els treballadors del sector públic atenguen al ciutadà en les dues llengües oficials del nostre territori i que això quede reconegut en la llei de la funció pública.

Us deixem a continuació el calendari de les trovades que es realitzaran d’ací a juny.