La Nova alça una quinzena de figures el 9 d’octubre a Castelló, a La Ribera Alta.

Els representants municipals van posar el nom del dia, 9 d’octubre, a una de les places més emblemàtiques del municipi per a refermar la nostra identitat.

La Nova va mostrar als nostres veïns algunes de les figures més representatives de la festa

La costra actuació va arrancar amb una Tomasina, figura de cinc altures, davant desenes de persones que van seguir la Processó Cívica fins el final. Durant el trajecte es van muntar La Xopera, Un Pilar aixecat, L’Encontre, L’oberta, Cinc en un peu, Quatre en un peu, La Senieta, El Guió, El Banc, La Figuereta, la Torreta sense desplegar o el Camí de gegantets

La Direcció Tècnica de la colla va optar en aquesta ocasió per mostrar figures representatives de la vida quotidiana dels nostres avantpassats, amb la seua evolució en algunes d’elles, per a donar a conèixer als nostres veïns de Castelló una part de la nostra tradició. Així com també alguns de les de major altura com ara La Xopera i la Tomasina.

img_3536

La Desplegà a la porta de l’Ermita de Santa Bàrbera, un lloc emblemàtic de Castelló .

 

La visita de la Nova Muixeranga a Castelló es va convertir en un intercanvi cultural on vam poder conèixer els racons més estimats dels nostres veïns.

De fet, la tradicional Processó Cívica del matí del dia 9 d’octubre, en homenatge al Rei Jaume Primer, va eixir de la Plaça del País Valencià. Des d’ací, la Senyera es va traslladar pels carrers i places de la localitat mentre les muixerangues vam alçar una rere una altra figura fins arribar, al carrer Jaume I. En la confluència d’aquest amb el carrer La Senyera es va arribar a una tranquil·la plaça que va rebre, en un acte senzill, el nom de Plaça 9 d’Octubre. La intenció del Consistori és que més endavant, aquesta plaça puga lluir les paraules que el Rei En Jaume va explicar en passar per la localitat i va deixar escrites en El Llibre dels Fets.

Passat el 9 d’octubre, ara i com sempre, seguim treballant perquè tots els dies de l’any servisquen per a demostrar que som un poble amb una identitat i una cultura comuna.