La Nova a la Jornada de Portes Obertes del Ribalta

Diumenge, dia 26, tenim un gran esdeveniment a Algemesí. El Col·legi Públic Ribalta obrirà les portes per acollir música, balls, tallers, cançons, i molta festa. La Nova participarà en aquesta jornada amb un taller on menuts i grans podran aprende a fer muixerangues.

Tothom pot acostar-se al Ribalta a gaudir de la festa

 

 

 

catell Ribalta

L’organització d’aquesta jornada de portes obertes ha incorporat diversos col·lectius d’Algemesí i activitats que formen part de les tradicions de la localitat. Així, estarem presents des de les onze del matí, les dos muixerangues d’Algemesí. La Nova ha preparat un taller on ensenyarem quan de divertit és saber fer muixerangues i com poder fer-les.

A més, ens acompanyaran els nostres ninots muixeranguers perquè tothom puga fer-se una fotografia vestit de ratlles i amb barret.

La jornada es presenta intensa i molt atractiva ja que també hi participaran l’escola de música JMG de la Societat Musical d’Algemesí, l’associació de discapacitats ADISALGE i l’Escola de Pilota Valenciana. Per a coronar la jornada, hi haurà l’actuació de Dani Miquel.

Recordem que ADISALGE és una associació que cada dia lluita per trencar les barreres de la discriminació portant a terme les activitats més diverses. Diumenge tindrem també l’ocasió, des del recinte del centre públic, de col·laborar a donar una espenta més a la recuperació de la pilota valenciana a Algemesí amb la presència de l’Escola de Pilota, una inquietud compartida per la Nova Muixeranga d’Algemesí.

La participació a aquesta festa del CEIP Ribalta és molt important per a la colla. De fet, entre els principas objectius de la Nova Muixeranga hi ha el de sumar, quan més millor, al món muixeranguer d’Algemesí. En definitiva el ball de la Muixeranga, és una de les grans identitats del nostre poble.

 

 

El Centre Ribalta ens recorda amb el seu nom la petjada del mestre Francesc Ribalta a Algemesí on va viure entre 1603 i 1605 per a pintar el retaule de la Basílica de Sant Jaume. De fet, l’obra del pintor a Algemesí, encomanada per l’arquebisbe Joan de Ribera, va servir perquè Ribalta es donara a conèixer com a un gran artista.