La nostra Festa Major torna a meravellar-nos. La Nova alça 208 figures en les processons de la Mare de Déu.

Alta de Sis ,Nova Muixeranga
Alta de Sis a la Processó de la Vespra

L’Alta de Sis, els 20 Pinets de l’Aniversari, l’Alta de Cinc amb Agulla i la Canya van ser les figures més admirades de la Nova en les festes majors.

La Festa Major-2017 ha tornat a meravellar-nos durant dos dies molt intensos. Ha sigut la festa en què la colla fa vint anys i ho vam celebrar amb els vint pins de tres altures a la porta de la Basílica de Sant Jaume.

La Processó de la Vespra, o “Processó de les Promeses, va arrancar amb una Dolçaina de sis altures que finalment no es va acabar de coronar, seguida dels Vint Pinets i l’Alta de Sis. L’Alta de cinc  amb agulla i la Maria Doble amb Agulla van ser les estrelles de la Processoneta del Matí mentre que el Cinc d’Ors, l’Alta de Cinc o La Canya van destacar en la Volta General. Són algunes de les grans construccions que la Nova ha alçat estes festes. Però també han omplit d’emoció pels carrers més estrets figures tan entranyables com “La Figuereta”, “Els pinets”, “El Ball del Floreig”, “Marietes”, “La Palmera, “La Font”, “L’Encontre”, “El Remat”, “El Retaule”, “La Creu”, “Cinc en un Peu”, “”El Banc” o el “Passeig de Gegantets”.

Pilars d'Aniversari, Nova Muixeranga
Vint Pilars de tres commemorant l’Aniversari de La Nova

En aquesta edició, la Nova ha tornar a retre homenatge amb dos foradades a la porta de la casa familiar de l’escultor Leonardo Borràs i davant la vivenda de Paco Grau que tots els anys ens acull a sa casa amb molta alegria.

 

Més figures  i tres caigudes.

La Nova ha alçat i desmuntat un total de 208 figures i balls durant les tretze hores de processons. L’edició que més construccions va realitzar des què tenim registres va ser l’any 2012 amb 183 figures. Enguany no s’ha pogut acabar de muntar La Dolçaina i hem patit tres caigudes. Cap d’elles sense danys. Es va caure el Pilar de Cinc aixecat dins l’església, un Pilar de Cinc i una de les figures del Cinc d’Ors que vam alçar a la Plaça.

La xicalla ha sigut excepcional. Amb xiquetes i xiquets d’entre dos i tretze anys, han pujat sempre amb il·lusió fins a ben entrada la nit o la matinada, processó rere processó.

 

Els nostres muixeranguers i muixerangueres, juntament amb la resta de balls d’Algemesí van donar enguany més magnitud si cap a Algemesí com a Patrimoni Cultural.

Foto de Grup en la Porta de l’Aire. Foto: Nova Muixeranga
Una part dels nostres Músics. Foto: Nova Muixeranga