LA NOSTRA COLLA ALÇA 24 FIGURES DIMARTS A BENIFAIÓ

Benifaió 2017 Nova Muixeranga
La Xopera

Un total de 110 muixeranguers van participar anit en la processó de Santa Bàrbara de Benifaió, patrona de la població, que tancava les festes majors. La Nova Muixeranga va obrir la processó que va eixir de l’església de Sant Pere Apostol i en la qual va participar tot el món festiu de la localitat.

 

 

 

Es van muntar figures del repertori de la Muixeranga d’Algemesí  que cada any recorren els carrers de la localitat. La intenció en aquesta actuació va ser que els veïns de Benifaió pogueren conèixer algunes de les representacions humanes més tradicionals que mostren estampes de la vida diària des de fa segles com ara “La Sénia”, “La Figuereta” o el “Passeig de Gegantets”. A més es pretenia posar de manifest  l’estima amb què La Nova es trasllada a les poblacions de la nostra comarca per a compartir costums i amistat.

D’aquesta manera, es va accedir a la Plaça Major amb el tradicional “Camí de Gegantets” “En Tirereta” i a les mateixes portes de l’església va arrancar el seguici muntant un “L’Altar”.

Benifaió 2017 Nova Muixeranga
Camí de Gegantets

 

Es va realitzar tot el recorregut de la processó mostrant “La Torreta”, “El Pilar Aixecat”, “El Pilar”, “El Banc”, “Cinc en un peu”, “El Guió Caminat”, “La Figuereta”, “Una Sénia” on els xiquets van ser els protagonistes, i la Xopera. Totes elles són figures de fins a cinc altures.

Com es fa a la festa gran d’Algemesí, en la processó de Benifaió van participar en el tronc de les diverses figures que es van fer la pràctica totalitat dels muixeranguers.

Per a tancar la processó, es van alçar dos torretes al mateix temps a la porta de l’església i dos guions a l’entrada de la imatge de Santa Bàrbara, patrona de la localitat.

Benifaió 2017 Nova Muixeranga
Els músics de La Nova

En el seguici de la processó seguien els balls valencians del grup municipal “Benifaió en Dansa”, amb “Els Bastonets”, “El Ball de Nanos” o “La Carxofa”. La Cort d’honor de les Falles de la localitat, Els Clavaris de l’Aurora, La Reina de les festes o la Banda de Música entre totes les entitats socials i institucionals.