La Foguera de La Nova construeix un Pont de Pau per a 2018

Com cada any,  la colla va cremar la foguera que marca el moment on el dia comença a créixer i amaina la foscor de la jornada amb el lema “Contra la violència, creem Ponts de Pau”. Les xiquetes i els xiquets de la colla van construir  durant moltes setmanes un gran pont de colors verd, roig i blanc simbolitzant el camí cap a la Pau coincidint en què 2018 és l’any contra la violència.

Moltes caixes pintades de colors pels xiquets i les xiquetes de la Nova amb cartells contra la violència es van alçar en la nit de dimarts al Carrer Nou, davant les portes del Convent, mentre la música, el ball i la gastronomia ja estaven preparats per a començar un ritual, el del foc i la festa, que envolta cada any el 17 de gener.

De primer, la presidenta de la colla, Rebeca Climent, va donar la benvinguda a tothom, convidats, veïns i muixeranguers i va arrancar la lectura del pregó per part de Josep Enric Beneito Ortega del grup de cant i ball “Adesiara Fandanguets” Cada mes de gener, la Nova intenta recuperar tradicions en dates tan assenyalades com aquesta. Enguany, els grans convidats van ser els grups de música i ball “Algadins” i “Adesiara Fandanguets”. Tots dos conjunts van cantar i ballar abans que es calara foc al monument.

Tot seguit, la nostra muixeranguera Laura Escartí va calar foc amb una gran torxa a la foguera. Al sò del tabal i la dolçaina  la xicalla va alçar una muixeranga de tres altures mentre el foc s’enfilava cel amunt.

 

 

 

 

 

 

Com mana la tradició a les nostres comarques, el ball rodant la foguera enforteix el desig d’un hivern benigne i d’aquesta manera els colors i la fusta van anar convertint-se en cendra.

La festa no pot acabar sense un bon àpat: dolç i mistela tancaren un any més la jornada a la seu de la Nova.