Ja està ací la Trobada. XIX Trobades de Muixerangues a la Plaça Major, la plaça del País on el cel es toca des de més alt!

Enguany, la nostra colla està més il·lusionada que mai.  Divendres, a les 20:30 , a la Capella de la Troballa arriba la II Edició del Pilar de la Vespra. Es tracta del Pilar Caminat de 4 altures que eixirà de la Capella i s’enfilarà en direcció a la Plaça Major pel Carrer Berca. 

 

En l’edició passada, la primera, el Pilar va arribar al portal 22 del carrer. Enguany el repte està en arribar més lluny. Ja sabeu que els valencians quan fem la festa, fem la vespra i enguany el nostre Pilar Caminat de ben segur que ens impulsa cap a una gran Trobada.

La seu de La Nova, al carrer Nou, obrirà les portes a les 19 hores per a tot aquell que desitge compartir i celebrar amb nosaltres l’esdeveniment.

A les 21:30, les portes de la nostra Seu s’obriran novament al públic per a començar un divertit sopar d’entrepà. A més, cap a aquesta hora esperem que comencen a arribar alguns dels castellers procedents de Barcelona que faran la seua estada a Algemesí un poc més llarga.

La Trobada

Dissabte, en acabar de dinar arribaran a Algemesí  en autobusos Els Castellers de Sants.  Venen a celebrar el seu 25 aniversari En seran prop de 300 persones a la nostra plaça per a oferir una de les seues actuacions. Es tracta de la colla més important de Barcelona i ha tancat la temporada d’enguany amb 9 altures.

Castellers de Sants 3 de 9

 

L’altra colla convidada a Algemesí és La Muixeranga de La Safor, colla amb seu a Gandia, amb una llarga història recuperada fa 15 anys,  que porta una ampla trajectòria amb 5 altures.

Les actuacions de les colles de casa, La Muixeranga d’Algemesí i nosaltres, la Nova Muixeranga, com sempre intentarem donar tot allò que pogam perquè els nostres veïns i visitants isquen molt pagats de la plaça en la nit de dissabte.

Es desenvoluparà en tres rondes en què cada colla alçarà la seua figura. Posteriorment es faran uns pilars reivindicatius de la dona.

 

La festa muixeranguera d’Algemesí 

Només  s’acabe la Trobada,  castellers i muixeranguers acudirem al Saló de Plens de l’Ajuntament per a oferir una rebuda institucional  i on el nostre Consistori oferirà uns records a les colles participants. Com sempre, l’acte finalitzarà amb el toc de La Muixeranga d’Algemesí interpretada pels mestres de tabal i dolçaina.En finalitzar, l’Ajuntament oferirà un sopar a la Sala Polivalent, seguida de música i ball.

Els Castellers de Sants conviuran amb nosaltres durant dos dies .  La Nova els tenim reservades moltes activitats conjuntes. Seran dos dies de germanor al complet, com toca

D’aquesta manera, diumenge dia 17, a les 11 del matí  els castellers podran conèixer la nostra història i els llocs més emblemàtics amb una Ruta Per Algemesí, amb la col·laboració de Carmel Ferragud. La Xicalla, al mateix temps, podrà gaudir d’un taller d’escalada a càrrec del CAMA. Paral·lelament, per a aquells xiquets i xiquetes que ho desitgen podran conèixer i aprendre una de les nostres tradicions més arrelades: La Pilota Valenciana. Hi haurà un taller que es farà al Carrer Nou a càrrec del Club de Pilota d’Algemesí.

Foto: Raül Sanxis

A les 14 hores, la Nova Muixeranga oferirà un gran dinar de comiat als Castellers de Sants que posarà punt i final a La Trobada d’enguany i obrirà el XXé aniversari d’aquest gran esdeveniment.