You are currently viewing Inaugurem a Alzira  l’exposició de l’artista Toni Espinar amb un “Camí de Gegantets” , un “Guió Caminat” i una “Desplegada” col·lectiva  al pati de la Casa de la Cultura

Inaugurem a Alzira l’exposició de l’artista Toni Espinar amb un “Camí de Gegantets” , un “Guió Caminat” i una “Desplegada” col·lectiva al pati de la Casa de la Cultura

És la primera exposició itinerant que organitza la Nova Muixeranga

Tant l’autor com l’alcalde de la ciutat han destacat els lligams culturals que es van assolint amb iniciatives d’un impacte com aquest.

 

 

L’acte va  començar cap a les huit de la vesprada i després dels parlaments de l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez i els autors de les exposicions, entre d’altres, ha sonat en l’auditori de la Casa de la Cultura, la veu i la guitarra d’Ona Nua amb la seua música per la llibertat d’expressió.

Ona Nua per la Llibertat d’expressió

A continuació, en el pati de la Casa de la Cultura, la Nova Muixeranga ha realitzat un “Guió Caminat” precedit del “Camí de Gegantets”. Per a finalitzar la nostra colla ha alçat una “Desplegada” en la qual ha pogut participar tot el públic present, fent pinya d’una manera simbòlica.

L’exposició “L’elogi de la transgressió” recull una part dels murals que Toni Espinar ha anat bastint en parets emblemàtiques de tot arreu durant la seua trajectòria. Els murals es presenten en fotografies que s’acompanyen d’escrits de personatges destacats del món cultural relacionats amb les imatges que es veuen i el lloc on es troben.

Aquesta iniciativa va sorgir de la passada edició de Muixerola, les jornades culturals que la Nova Muixeranga organitzem cada any entre octubre i novembre. L’agermanament cultural amb Alzira va permetre compartir amb la ciutat veïna noms i fets de l’art de les dues poblacions com ara les muixerangues, la música o la pintura com és el cas del gran Toni Espinar.

La nostra colla ha fet un pas més en la difusió de la cultura i les tradicions a les nostres terres, un objectiu fundacional que cada any va consolidant-se.

Els murals d’Espinar junt amb l’obra de la seua família.

Després de prop de tres mesos a Algemesí,  la col·lecció d’imatges romandrà a Alzira durant un mes perquè puga estar més prop dels seus veïns.

El consistori, que patrocina la mostra, ha volgut incloure-la dins la XXVII Setmana Cultural de la falla Plaça Malva.

El fet de poder exposar-la durant aquesta setmana té, si es pot, un caire més destacat ja que els seus murals es troben en la sala 2 de la Casa de la Cultura, mentre en la sala del costat, la 3, es troba una mostra pictòrica de la família Espinar.

Aquesta última fa un recorregut per quatre generacions de pintors de la família Espinar des de finals del s. XIX fins ara, abastant des de la pintura a l’oli, l’impressionisme, el muralisme i la il·lustració digital.

Així es pot observar l’evolució professional i transgressora de la família d’artistes des de l’antic ofici de pintor de José Espinar (1882) fins a les noves tecnologies, generació per generació amb Rafael Espinar Salamanca (1911), Antonio Espinar Urbano (1945), José Antonio Espinar Muñoz ( 1970) i Jaime Espinar Muñoz (1979)