Hui dissabte a les 17 hores ens trobem a la Pobla de Vallbona, en la seua festa major. La Nova Muixeranga farà un passacarrer que eixirà des de la plaça fins a l’església.

L’actuació de la nostra colla pels carrers d’aquesta població, del Camp de Túria, s’inclou per segon any consecutiu dins les festes patronals a Sant Sebastià, que són les festes majors de la ciutat

 

El passacarrer forma part d’un seguit d’actes tradicionals que van començar dijous dia 10 i que finalitzaran el dia 27. Dissabte serà un dels dies grans de la festa, dia de la vespra del patró, i l’Ajuntament ha volgut que la Nova Muixeranga torne a recórrer els carrers que separen el centre civil de la ciutat, des del parc fins l’església.

Aquesta serà la primera eixida de l’any de La Nova, després de la inauguració dijous de l’exposició de Toni Espinar a Alzira. Acabats de reprendre els assajos, l’equip tècnic ha preparat tot un seguit de muixerangues on es podran observar des de  figures humanes de menor altura que simbolitzen escenes o eines de la vida diària des de temps antic fins a torres de major altura que han anat evolucionant amb el pas dels anys

Sant Sebastià festa major a La Pobla i a Algemesí.

Precisament el dia de Sant Sebastià se celebra a les dues ciutats per motius ben diferents.

La història ens parla de què va ser un soldat cristià martiritzat a Roma cap a l’any 300 i va ser venerat des de molt abans de la seua mort, soterrat a una catacumba de la Via Àpia. Des del segle XV es va convertir en el sant al qual es dirigien les pregàries per a espantar les epidèmies. De fet, a La Pobla de Vallbona se’l va erigir en patró per haver lliurat de la pesta a la localitat segons les llegendes locals.

A  Algemesí el dia 20 de gener se celebra Sant Sebastià de Vila. El seu nom es deu a què un 20 de gener de 1575 el rei Felip II va concedir la independència d’Alzira convertint-la en vila, anys més tard, el 1608 es convertiria en Vila Real.

Des d’aquella data se celebra la festa de la independència. Actualment, el dia 20 s’atorguen els guardons d’honor als ciutadans que han contribuït a la millora de la localitat en tots els àmbits.