Gran èxit del Taller per a Protegir el Sòl Pelvià

Nova Muixeranga

Les places es van quedar curtes, el temps del taller va saber a poc i els assistents acabaren demanant saber més.

El Taller per a saber protegir el sòl pelvià que va organitzar l’àrea d’activitats de La Nova va tindre lloc aquest dissabte a la Casa de l’Esport sota la direcció de Raquel Puchades, fisioterapeuta i especialista el sòl pelvià.

El taller es va dividir en dues parts. Una en la qual es va explicar què és i quines són les conseqüències de no protegir-lo i una altra pràctica amb exercicis per a mantindre’l en forma.

La relació del sòl pelvià en la pràctica de les muixerangues és molt important ja que contínuament s’està adaptant als moviments que exerceix la persona, independentment del lloc que ocupe en una figura. És per això que l’àrea de la colla va decidir començar aquest taller i que tothom puga estar informat.

Un dels motius és que el sòl pelvià és una de les parts més desconegudes del cos humà per part dels mateixos humans.

És un conjunt de músculs i estructures que folren la pelvis, en la part interior, i actuen com a tancament dels abdominals, les lumbars i la zona pelviana. Homes i Dones l’han de protegir perquè se n’ocupa de sostindré totes les vísceres, de la contenció de les excrecions, de millorar la funció sexual i també la reproductiva.

És per això que protegir-lo és evitar futures disfuncions.

Matalàs a la mà, els participants van realitzar diversos exercicis senzills per a enfortir la zona i saber quines posicions adoptar, especialment en una muixeranga. L’èxit aconseguit i l’agraïment per part dels assistents està ja fent pensar en continuar aquest tipus d’activitat.

This Post Has 2 Comments

 1. GREGORI

  Taller molt profitós¡.
  Raquel espectacular, una professional com la copa d’un pi (muixeranguer).
  PROPOSTA: Podriem fer-ne altres per a que ens ensenye a treballar els rectes, els músculs abdomilas, fortalir les lumbar i apendre a fer servir be, les boles xines.

  Gràcies guapa…

 2. Raquel Puchades

  Moltes gràcies, un plaer.

Comments are closed.