GRÀCIES PER AQUESTS 20 ANYS DE SOMNIS!

                                                                                Un dia com hui, 13 de març de 1997, cap a les 21 hores van acudir una vintena de dones i homes al carreró de la Capella, atrets per uns cartells que es van penjar per tot el poble on es convidava a formar part d’una segona colla que donara entrada a la dona. Els cartells havien sigut cosa de Raül Sanxis, Plàcid Navarro i Salva Pellicer que formaven part de l’única colla muixeranguera d’Algemesí. Dins de la Capella hi havia una reunió del Patronat de la Festa. Dos mesos després ja es comptabilitzaven 80 muixeranguers, 60 d’ells dones. Huit mesos després estava triada la tela, elegit el nom i elaborats uns estatuts amb uns objectius acomplits, hui, al cent per cent.

Calia fer muixerangues amb persones. Les Muixerangues deurien ser conegudes per tot el país i més enllà. La Nova anava a portar a Algemesí manifestacions culturals veïnes nostres desconegudes per a molts. La Colla participaria en les iniciatives per a protegir el territori, campanyes contra la pobresa o situació d’exclusió, deuria ser un grup unit i agitador cultural.. en definitiva, La Nova és i serà poble.

 

Dissabte a la Capella

Nova Muixeranga a la Capella
Vint anys després, com sempre, tornem al Carrer Organista Cabanilles.

La commemoració de la jornada de hui es va fer dissabte. Com sempre amb un assaig al carreró de la Capella de la Trobada i ja amb un quadre que representa La Nova Muixeranga d’Algemesí. Aquesta vegada desenes de persones van acudir a l’assaig.

La celebració es va fer, també com sempre, amb les mans dels muixeranguers i les muixerangueres. Es va guarnir la seu amb fotografies,  i es va preparar un espai per a la xicalla.

A primera hora de la vesprada, els xiquets i les xiquetes debateren sobre el futur i el passat de la Nova amb el primer mestre, Raül Sanxis, la primera presidenta Cristina Martínez , l’actual mestra Ester Ferrer i l’actual presidenta Maria Esplugues.

Tot seguit es va fer l’assaig a la Capella. A les nou de la nit, la seu, la casa de l’esport i el carrer Nou ja estaven enllestits per a la festa. Un sopar popular, moltes fotos d’alegria i un vídeo exclusiu “Ballem per la Nova” van aconseguir arrodonir la nit.

Are bé, el millor moment va ser la incorporació de dos nous muixeranguers: Ahlem Mohammedi i  el seu germà,  Salah Mohammedi. 

 

Tot l’any celebrant-ho

Per a recordar que tot això deu seguir amb il·lusió vint anys més, la colla està celebrant l’aniversari des què va clarejar el primer de gener d’enguany. Amb un concurs de logotips commemoratius en què van guanyar dos grans dècades en roig i verd, una gran foguera de Sant Antoni on ens van visitar els botargues de la llum, un Carnestoltes ple de somnis per als pròxims vint anys, o la nostra presència en les dos grans cites de suport a la dona, a Algemesí i a València.

La següent cita serà per a presentar una edició de vi commemoratiu, una exposició vers la nostra història, una nova edició de la setmana cultural “Muixerola-2017”, molta música, llibres, muixerangues i una “Figuereta” per a poder reviure cada moment i cada somriure.

Des de la Nova, però, se sap que tot encara està per fer i per això, l’agraïment al poble per la seua estima no s’acabarà mai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acta fundacional de la Nova Muixeranga.  La Nova comença amb un centenar de persones. Han passat mil persones fins ara per la Nova i en actiu es comptabilitzen 354 muixeranguers i muixerangueres.

Reproduïm les paraules de la presidenta Maria Esplugues a la colla amb motiu del vinté aniversari

Si ací hi sou pocs del que començareu aquest gran projecte, segur que açò us ressonarà:
“ Es farà el primer assaig de la
NOVA MUIXERANGA
Vingau tots i totes
Esteu convidats/des
El proper dijous 13 (del 1997)
A les 9:30 de la nit
Al costat de la Capella de la TROBALLA

I avui, 20 anys després tornem a veure’ns, amb altra crida:
Estimats muixeranguers i muixerangueres,
El proper dissabte 11 de març celebrarem el 2?0? Aniversari!!! de la Nova Muixeranga com cal, per això s’han preparat diferents activitats:
1. Farem assaig a la Capella de la Trobada, ARA JA AMB UN retaule de la Nova a les 18.00hr, hem d’acudir tots amb ROBA D’ASSAIG,

Qui anava a pensar que açò seria possible, puix ho és. Gràcies, al treball, esforç, compromís, il•lusions, per ser valencians, per ser la gent de la Nova els que Som, per la constància, per assajar dissabte rere dissabte, per ser totalment altruistes, per creure en els valors de la igualtat, Llibertat, Solidaritat, Tolerància…

I com que em semblen aquestes paraules un resum del que som, les vull recordar perquè ressonen als nostres cors, i que no hem d’oblidar:
Cada poble ha de recordar i tindre present quines coses formen part de la seua cultura, qui representa de la millor manera, en paraules del poeta, la consciència de ser poble , com s’identifica de cara al món , per la qual cosa , qui millor que
LA NOVA MUIXERANGA.
FORÇA I AMUNT!!!

This Post Has One Comment

  1. Maria

    Em senc orgullosa de ser Muixeranguera, i que gràcies a les conviccions d’algunes persones,, avui podem gaudir del caliu de la resta dels integrants de la Nova.

Comments are closed.