Hui dissabte a les 17 hores ens trobem a la Pobla de Vallbona, en la seua festa major. La Nova Muixeranga farà un passacarrer que eixirà des de la plaça fins a l’església.

L’actuació de la nostra colla pels carrers d’aquesta població, del Camp de Túria, s’inclou per segon any consecutiu dins les festes patronals a Sant Sebastià, que són les festes majors de la ciutat

 

(més…)

Continue ReadingHui dissabte a les 17 hores ens trobem a la Pobla de Vallbona, en la seua festa major. La Nova Muixeranga farà un passacarrer que eixirà des de la plaça fins a l’església.

La Nova Muixeranga d’Algemesí contra la violència masclista

La Nova Muixeranga se suma al dia Internacional per a l’eliminació de la violència masclista.

La colla va expressar el seu rebuig a la violència masclista amb la lectura d’un poema i un manifest. Els actes de la nostra colla es van celebrar dissabte coincidint amb l’assaig setmanal a la casa de l’esport. 

La presidenta, Rebeca Climent, va reclamar en nom de la Nova Muixeranga d’Algemesí que les violències masclistes siguen considerades com a un problema important que necessita d’una educació i una formación en igualtat. 

(més…)

Continue ReadingLa Nova Muixeranga d’Algemesí contra la violència masclista

La nostra Festa Major torna a meravellar-nos. La Nova alça 208 figures en les processons de la Mare de Déu.

Alta de Sis ,Nova Muixeranga
Alta de Sis a la Processó de la Vespra

L’Alta de Sis, els 20 Pinets de l’Aniversari, l’Alta de Cinc amb Agulla i la Canya van ser les figures més admirades de la Nova en les festes majors.

La Festa Major-2017 ha tornat a meravellar-nos durant dos dies molt intensos. Ha sigut la festa en què la colla fa vint anys i ho vam celebrar amb els vint pins de tres altures a la porta de la Basílica de Sant Jaume.

(més…)

Continue ReadingLa nostra Festa Major torna a meravellar-nos. La Nova alça 208 figures en les processons de la Mare de Déu.

Cristina Martínez, primera Presidenta de la Nova Muixeranga: Hem fet un llarg camí en vint anys

Cristina Martínez, primera presidenta Nova Muixeranga
Cristina Martínez, alçadora. Primera Presidenta de la Nova Muixeranga

Juny de 1998. Cristina Martínez acudeix cada dissabte a la casa de la joventut d’Algemesí a assajar i aprendre a fer muixerangues. Ve fent-ho des que el 13 de març de l’any anterior va acudir a la Capella de la Troballa atreta per un cartell penjat en una paret on s’anunciava la creació d’una colla muixeranguera amb dones i homes.

(més…)

Continue ReadingCristina Martínez, primera Presidenta de la Nova Muixeranga: Hem fet un llarg camí en vint anys

COMENÇA LA FESTA DEL NOSTRE 20 ANIVERSARI

Enguany fem 20 anys. Aquest és un gran esdeveniment per a la Nova Muixeranga per la qual cosa, la colla ha preparat tot un seguit d’actes de celebració que començaran molt prompte. Acabem d’estrenar un cartell i una imatge per a simbolitzar que seguim amunt 20 anys després. Són dos dècades en roig i verd pujant. Aquets dos nombres romans, XX, ompliran un calendari d’activitats amb les portes de la Nova, com sempre, ben obertes.

20 anys de la Nova (més…)

Continue ReadingCOMENÇA LA FESTA DEL NOSTRE 20 ANIVERSARI

LA NOVA ALÇA 25 FIGURES PER A CELEBRAR ELS CINC ANYS DE PATRIMONI UNESCO

300 muixeranguers de la Nova van alçar 25 figures diferents el 8 de desembre en la processó organitzada per a commemorar  els Cinc Anys de La Festa com a Patrimoni Immaterial de la UNESCO.

 

La Nova Torna a apostar per les dobles figures i la gran altura en la processó del Cinqué Aniversari.

 

La Nova Muixeranga des del Museu de la Festa
Foto: Ximo Bueno

El 28 de Novembre de 2011, les Festes de la Mare de Déu de la Salut van ser declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per l’Assemblea general de la UNESCO reunida a ciutat de Bali, a Indonèsia. El 8 de desembre d’aquell any, Algemesí, va celebrar una processó per a poder convidar a tothom a compartir l’alegria representant el nostre Patrimoni pels carrers de la localitat. (més…)

Continue ReadingLA NOVA ALÇA 25 FIGURES PER A CELEBRAR ELS CINC ANYS DE PATRIMONI UNESCO

Emocionant actuació a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. La Nova va alçar diumenge 14 figures i representacions al Monestir de Sant Miquel dels Reis.

img_4416

La II Jornada de Portes Obertes de la institució normativa de la nostra llengua acaba amb una Tomasina i un “Pilar aixecat” dins l’església del Monestir de Sant Miquel dels Reis, un dels edificis més importants de la història i l’art de València.

(més…)

Continue ReadingEmocionant actuació a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. La Nova va alçar diumenge 14 figures i representacions al Monestir de Sant Miquel dels Reis.