You are currently viewing Fem 10 anys escampant cultura i arrels!  Muixerola-2018 arriba a la X edició amb una dotzena d’actes culturals entre el 28 d’octubre i el 10 de novembre.

Fem 10 anys escampant cultura i arrels!  Muixerola-2018 arriba a la X edició amb una dotzena d’actes culturals entre el 28 d’octubre i el 10 de novembre.

Per segon any Muixerola s’obri a la comarca. Enguany intercanviarem festa i costums amb els nostres veïns d’Alzira.  Muixerola arriba amb el lema “Alzira més a prop”  com a una part del nostre objectiu fundacional d’arrelar la cultura del poble.

És per això que les jornades arrancaran, diumenge dia 28, en la mateixa ciutat d’Alzira amb un aplec de muixerangues de la Ribera del Xúquer.  En la mateixa línia, s’inaugurarà, dissabte dia 3 de novembre, una exposició de l’artista Toni Espinar al Museu de la Festa d’Algemesí amb el títol “L’elogi de la transgressió”. Com a preludi de tots aquests actes, Toni Espinar va pintar, ja en agost, un mural dedicat a la colla en el carrer Berca, un dels més significatius d’Algemesí.

Així mateix, la Nova Muixeranga recupera una antiga tradició local  i ho fa a Alzira amb una tradicional “Davallada del Xúquer” dissabte dia 10 de novembre.

Enguany, la festa Estellés inclourà un homenatge a Ibn Khafaja, el poeta andalusí nascut a Alzira. L’obra que recopila la seua obra poètica es presentarà el dia 8 de novembre.

Música, xarrades i raspall.

 

Com cada any, la Nova dedica una jornada a reivindicar la recuperació del trinquet professional d’Algemesí i el dia 3 de novembre es disputarà el trofeu de raspall femení “Ciutat d’Algemesí”

Durant aquests dies, es realitzaran diverses xarrades. Es commemorarà l’any Fuster amb un taller juvenil i una conferència a càrrec del director de l’Espai Joan Fuster de Sueca.

A més, es projectarà el documental “La nit del poble” sobre “El cant al ras” que cada primavera se celebra a Massalfassar, a l’Horta Nord.

Pel que fa l’activitat musical,  actuarà el grup Ona Nua, La Pantanà i el grup de flamenc de “El Raval”. Serà els dies 30 d’octubre, 3 de novembre i 2 de novembre respectivament.