ENTREGA DELS PREMIS SAMBORI 2016: La Nova emociona xiquets i grans amb l’obra “Vull Ser Muixeranguera”

Una xiqueta menudeta no té un altre somni que ser muixeranguera i pujar ben alt com veu que ho fan altres xiquets del poble.

La xiqueta insisteix i insisteix fins que aconsegueix que a casa la deixen acudir a un assaig un dissabte de vesprada al local on s’entrena la Nova Muixeranga, a la Casa de l’esport. Ací coneix als xiquets de la colla, uns nens i nenes de totes les edats que juguen junts i, especialment, tots fan muixerangues. A poc a poc, la vida de la colla encisa els seus pares i tota la família s’incorpora a la colla i assaja per a poder eixir tots junts en les festes majors d’Algemesí en setembre.89c2b94e78b4ba8139f0f968dfad187d

Aquest conte, escrit per Enric Lluch, va ser adaptat per al teatre fa dos anys per Gemma Pellicer, mestra de música, escritora,  productora de teatre i sobre tot muixeranguera.
L’obra va tornar als escenaris durant la cerimònia d’entrega dels premis Sambori en dos sessions, a nivell local i comarcal divendres ,22 d,abril, com a colofó de tot tipus d’activitats per la llengua i la cultura al si de la 31 Edició de la Trobada d’escoles en valencià de La Ribera.

L’obra es va representar dues vegades. La primera per als xiquets i adolescents d’Algemesí en l’entrega de premis de caràcrer local i una segona vegada per al públic comarcal.
Segons l!autora d’esta adaptació  “Ha sigut molt bonic vore que els nostres xiquets estaven encantats veient l’obra i que continuen estimant allò que fem a Algemesí i que hem de seguir fent que són les muixerangues”. “També va ser molt emocionant vore com el públic comarcal, que molts d’ells no coneixien la muixeranga, ens mostrava un gran entusiasme”.

El Teatre de gom a gom
El Teatre de gom a gom

Recordem que “vull ser muixeranguera” és un conte dedicat per Enric Lluch a la Nova Muixeranga que incorpora un disc interpretat pel conta-contes Dani Miquel. Es una mena de reconeixement de la incorporació de la dona a la festa feta realitat per la Nova el 1997. L’escenari dels premis Sambori amb el públic d’Escola Valenciana van ser els millors    per a mostrar i  interioritzar els nostres valors muixeranguers i continuar-los en el temps