ENS PREPAREM PER A LA XVII TROBADA DE MUIXERANGUES EL PRÒXIM DISSABTE 28 DE MAIG

 

Recta final per a la Trobada que enguany reunirà a la plaça major la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, els Bordegassos de Vilanova i les dos Muixerangues d’Algemesí.

L’actuació, com sempre, serà a les set de la vesprada. La colla convidada per la Nova Muixeranga són els Bordegassos de Vilanova.

Trobada 2015
Trobada 2015

Els Bordegassos van nàixer l’any 1972, fa 46 anys, com a la primera colla de Vilanova i la Geltrú, al cor de la comarca del Garraf de Barcelona.

A la ciutat, a Vilanova, els seus habitants parlen d’un bordegàs quan es refereixen a un xicot o un noi. És per això que la colla va elegir aquest nom. Vesteixen la camisa de color groc terròs. Com la Nova Muixeranga, la colla va ser la primera en integrar la dona als castells, el   1979 quan van construir un castell de huit altures amb una xiqueta fent de pom de la figura. A més, es coneix per haver introduït al món casteller figures molt lleugeres, fet que es va estendre per tot Catalunya.

Els nostres convidats també tenen unes altres coses en comú amb la Nova i és qyue entre els seus objectius està escampar la cultura popular i tradicional a la seua localitat i, d’aquesta manera, organitzen nombrosos esdeveniments culturals durant tot l’any a més de fer castells. Tot amb la intenció de ser un referent a Vilanova.

L’altra colla castellera, convidada pels nostres companys d’Algemesí, “Amics de la Muixeranga” (la vella o blava com se’ls diu col·loquialment) són la Colla de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. La Colla va nàixer al barri l’any 1990 i molt prompte van assolir set i huit altures. Van vestits amb una camisa verda i un pantaló blanc. Enguany han començat la temporada amb set altures i pilars de cinc.

Ací tenim un avanç del que podem veure en directe el dia 29.