Enguany celebrarem la festa del poble valencià, el 9 d’Octubre a la Font de la Figuera en un gran intercanvi de les nostres tradicions..

La Nova Muixeranga realitzarà una mostra de figures i balls en la Plaça Major després de l’acte institucional del 9 d’Octubre i la tradicional Dansà de la Font de la Figuera.

Es tracta, segons ha explicat la regidora de cultura Na Verónica Reyes, “que els veïns de la Font de la Figuera coneguen el ball de La Muixeranga com a una de les tradicions més arrelades en el territori valencià” D’acord amb les seues paraules “és un gran dia per a aprofundir en les costums que ens identifiquen com a poble”.

La jornada començará a les 10 del matí amb El dia un acte institucional en el Jardí del 9 d’Octubre on l’alcalde, Vicent Muñoz, dirigirà unes paraules commemoratives del dia i a continuació arrancarà la festa a la Plaça Major.

De primer actuaran els balladors i les balladores amb les Regines de la Dansà. La Dansà de la Font de la Figuera està declarada d’Interès Turístic. A continuació actuarà la Nova Muixeranga amb un repertori representatiu amb les figures més populars i històriques del ball. Es representarà des del ” Ball de Gegantets” fins “La Desplegà” o els tradicionals “Pins o Pilars”. Cal destacar els músics que participaran durant tot el repertori. En aquesta ocasió els músics de la Nova Muixeranga estaran acompanyats del Grup de Tabal i Dolçaina Municipal “La Trifàsica”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotos cedides per l’Ajuntament de La Font de la Figuera.

 

Intercanvi cultural

Aquesta és la primera vegada que es veu la Muixeranga en la Font de la Figuera. D’altra part, podrem gaudir d’una de les peces de dansà més interpretada per tots els grups de danses del territori valencià “L”U de La Font de la Figuera”. La Dansà de la Font de la Figuera és, a més d’haver sigut reconeguda a nivell turístic” una de les cites importants de l’any. Hi participen prop de 120 parelles amb una indumentària molt rica en detalls de la qual destaquen els mantons que llueixen les balladores.