El Teatre Principal estrena “A la Nostra Manera” del grup “La Brama” amb la participació de la Nova Muixeranga.

La Nova alçarà les figures muixerangueres amb una versió composada per a l’ocasió de La Muixeranga d’Algemesí.

A La Nostra Manera és un mestissatge d’arrenjaments, instruments, llum i ball on la dolçaina és la protagonista.

És un concert-espectacle on la dolçaina s’escoltarà acompanyada del piano, el metall, la percussió o el ballet.

captura-de-pantalla-2016-09-20-a-les-10-46-09

img_5565

Divendres dia 30, a 20:30 hores, allò que es trobaran els espectadors del principal serà un concert sorprenent on comprovarem que la dolçaina és un instrument que llueix en tot tipus de música i ocasió.

Per a demostrar-ho, Alejandro Blay al capdavant de La Brama, s’ha envoltat dels millors arranjadors, grans dolçainers i músics.

Es podrà gaudir de les interpretacions de Xavi Richart d’Algemesí amb el grup La Brama i Josep Juste d’ Alboraia. Cristina Martí de Pedreguer i Hipolit Agulló de Cocentaina.

En els arranjaments han participat compositors com el mateix Alejandro Blay, Chapi Amores i Rafael Doménech.

La percussió amb el grup Amores, el grup de dances La Senyera i el ballet de Quakes Company

 

La Nova Muixeranga en la primera part de l’espectacle

L’espectacle consta de dues parts. En la primera hi haurà una mescla de temes tant d’autor com populars que seran interpretats per la dolçaina acompanyada del piano, del metall, de la percussió o del ballet.

En aquesta primera part sonarà una versió de La Muixeranga d’Algemesí on la Nova alçarà les seues figures. També una versió de El Bolero de l’Alcúdia escrita per a rondalla, percussió i metall ballada pel grup La Senyera.

 

La segona part estarà dedicada a la música moderna. Aquesta serà una de les grans innovacions del director de l’espectacle: La Dolçaina sonarà en les peces musicals pensades per a discoteca. En esta part intervindrà Sergio Cerra un dels DJ més coneguts actualment que haurà d’adaptar el seu treball de reproducció a la melodia de les dolçaines i al ballet de Quakes Company

Alejandro Blay és Director de l'Escola de Tabal i Dolçaina d'Algemesí
Alejandro Blay és Director de l’espectacle

 

 

 

 

 

 

 

El director de “A la nostra manera”, Alejandro Blay, ens ha explicat que l’obra ha tardat més d’un any a poder completar el seu muntatge ja que tot l’espectacle està mil·limetrat. Des dels arranjaments musicals, els diversos instruments, la llum, els balls o les gravacions. Només en la seua posada en marxa, sense comptar balladors, ballarins o muixeranguers, han treballat unes 120 persones.

 

Segons Blay, el nom de l’espectacle és A la nostra manera perquè mescla coses d’autor, de mareta, muixeranga, bolero o Vivaldi en versió més orquestrada. “Cal mostrar al poble que la sonoritat de la dolçaina deu estar de manera natural en qualsevol composició”

El director de l’obra, creu que els grups valencians com ara Obrint Pas o la Gossa Sorda han acostat la dolçaina a la vida de les generacions més joves, però hi ha un sector molt ample de gent que encara veu la dolçaina com a un instrument de festa.

 

El muntatge musical, d’entrada gratuïta, serà possible gràcies a la Diputació de València i la Generalitat. L’èxit de moment sembla assegurat ja que resten poques entrades en la taquilla del teatre.