You are currently viewing El foc de Sant Antoni ens deixa forces per a detindre la invasió!

El foc de Sant Antoni ens deixa forces per a detindre la invasió!

“El foc de la foguera de Sant Antoni d’aquest any ens il·lumina per construir entre totes i tots un futur sense monstres  plàstics”

D’aquesta manera, com un desig de present i futur,  finalitzava el manifest d’enguany davant la foguera de Sant Antoni. I així va ser. Una gran muntanya decorada amb fustes en roig i verd va cremar anit simbòlicament els més de 800 mil quilos de plàstic que es generen a Algemesí cada any.

Ballant amb Algadins
Foguera 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enguany, la nostra colla va demanar en el ritual del foc que pogam detindre la invasió del plàstic que ens amenaça des de fa any. Per a això, la foguera va estar acompanyada de molta música, ball i muixerangues.

La Muixeraina

 

El grup “Algadins”, com ja va fer l’any passat,  ens va ajudar a omplir el Carrer Nou amb la dansà mentre els músics de la colla de tabal i dolçaina “La Muixeraina” feia sonar les nostres melodies.

Ester Ferrer calant foc

 

Enguany, l’encarregada de llegir el manifest va ser l’anterior presidenta de La Nova, Maria Esplugues, qui va demanar en el nom de totes i tots que fem fora de les nostres vides botelles d’aigua, bosses de llepolies i tota mena de plàstic d’un sol ús per a assegurar un bon futur per a tots els éssers vius i la natura que ens envolta

 

 

Tot seguit, la mestra Ester Ferrer, va calar foc a la foguera que molt prompte aconseguí una altura considerable. Un any més, es va acomplir la tradició d’alçar una muixeranga al costat del foc, d’envoltar la foguera al toc de la música al carrer i botar les cendres

Ballant la foguera

 

Festa a la seu

Amb la Nova Muixeranga no hi ha acte sense festa. La seu va acollir, en acabar, muixeranguers i convidats. Mistela, dolç i salat van tancar una de les nits màgiques a les nostres comarques.

Muixeranguers, balladors i amics