El cartell de la XIX Trobada de Muixerangues d’Algmesí simbolitza l’esperit muixeranguer.

Ja tenim Cartell! Es va presentar anit davant un nombrós públic que omplia la sala de plens de l’Ajuntament i per les persones que més suport ens estan donant perquè la nostra Trobada vaja endavant i siga cada vegada   més forta.

Enguany ha sigut Javi Maravilla, dissenyador i llicenciat en Belles Arts, l’autor del Cartell que d’ací a pocs dies vorem per tots els racons d’Algemesí i també de les comarques que ens envolten.

Javi Maravilla ha optat per un joc infantil, el de peces de fusta, amb les quals ha creat una muixeranga acompanyada del tabal i la dolçaina. És un joc que, a pesar de l’edat del que ho mire, continua sempre vigent i suggereix ganes de començar a muntar una construcció en equilibri. Ens recorda un esperit que els muixeranguers mai hem perdut. Per altra banda, la idea principal és que en aquesta construcció amb fustes de colors totes són indispensables. L’última són els colors. Estan els colors de les 5 colles participants en la Trobada, barrejades per a aconseguir un objectiu: El gris dels Castellers de Sants, El morat de La Muixeranga de La Safor, el roig fosc de l’Escola de Tabal i Dolçaina, el blau de La Muixeranga d’Algemesí i el Verd de la nostra colla, la Nova Muixeranga d’Algemesí.

L’alcadessa acompanyada de l’autor (dreta) i del Director General de L’IVC

La presentació es va fer de la mà de la màxima autoritat de la nostra ciutat, l’alcaldessa Marta Trenzano, qui enguany va estar acompanyada pel Director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos.

El saló de plens va tindre una gran assistència
Mestres i presidents de les colles, artista, corporació municipal.. Tots fem pinya!

Ara comença el compte enrere per arribar al 16 de juny amb els deures fets. Els Castellers de Sants són els convidats enguany de la Nova Muixeranga, cada any es tornarem les dues colles del municipi en convidar una colla castellera que realitze 9 altures, ja que som una plaça de 9, com bé lluïm en una placa a la Plaça Major.

 

Els Castellers de Sants fan el seu 25 aniversari i volen festejar-lo en els seus orígens que som nosaltres, ALGEMESÍ. Per això ens dedicaran figures de 9 altures i un pilar espectacular que ningú s’hauria de perdre.

La Muixeranga de La Safor aconsegueix sense problemes fer les 5 altures i podrem vore com l’alegria muixeranguera valenciana torna a la nostra plaça.

Pel que fa les dues muixerangues d’Algemesí, de moment, caldrà esperar per a desvetllar el repertori.

 

El què sí que podem avançar són els grans esdeveniments de dissabte dia 16.  De vesprada a les 18 hores començarà el recorregut habitual de les 4 colles per arribar a la Plaça Major. Només finalitzen els pilars de comiat, estem tots convidats a participar en l’acte protocol·lari, intercanvi de records i interpretació de La Muixeranga d’Algemesí per part dels mestres de l’Escola de Tabal i dolçaina. I després dutxa i a passar-ho bé al pavelló municipal!

L’endemà, diumenge,  dedicarem un dia especial als nostres convidats, els Castellers de Sants. La Nova està programant un seguit de tallers per als menuts, una ruta històrica per Algemesí i un Dinar de Germanor, com toca.